cullberg1
Foto ParadisetJohannes Cullberg, vd för matbutikskedjan Paradiset.

Aktivistchefen: ”Medarbetarna måste inte gilla det jag gör”

Johannes Cullberg är vd för matbutikskedjan Paradiset och har bojkottat brasilianska varor sedan i våras. Klimataktivismen i ledarskapet hanterar han som sina andra intressen, till exempel det för intensiv träning: ”Lyckas jag inte övertyga andra har jag varit för dålig på att visa vad jag brinner för.”

Är det första gången du tar ställning på det här sättet i din chefsroll?

”Man kan säga att även grundandet av bolaget för fyra och ett halvt år sedan var ett tydligt ställningstagande. Jag var förbannad på svensk dagligvaruhandel, där ingen tar ansvar för vad som säljs. Det sägs alltid att det är kundens beslut vad man ska köpa. Fegt tycker jag. Bolsonaros agerande är väl det som jag blivit riktigt arg och ledsen över efter den gången. Det är ofantligt galet det som håller på att hända. Det blir väldigt påtagligt med bekämpningsmedel och skogsavverkning på samma gång – det går inte att acceptera.”

Vad har du fått för reaktioner från dina medarbetare?

”Jag har fått positiva och starka reaktioner. Flera har mejlat mig och är stolta över varje gång det skrivs om det i pressen. Känslan är att vi försöker i alla fall att göra skillnad, så på så sätt har det skapat ett engagemang.” 

Känner de att de måste göra och tycka likadant som chefen? 

”Jag är 45 år gammal nu och jag skiter lite i vad andra gör. En annan ledare skulle lägga massor med tid på att prata igenom allt detta med medarbetarna. Jag tror mer på ’lead by example’, att visa med varje cell av min kropp var jag står. Medarbetarna måste inte gilla vad jag gör, men lyckas jag inte övertyga dem har jag varit dålig på att visa vad det är jag brinner för. Jag kommer inte påtvinga någon annan mina idéer, de är för tokiga.”

paallvar

Läs också: Hur gör du när klimatfrågan blir affärskritisk?

Berätta mer?

”Jag brinner för hälsa också och provar till exempel en massa olika typer av fastor, går upp tidigt på morgonen, tränar på olika sätt och experimenterar mycket för att se vad jag mår bra av. Sen pratar jag gärna med allt och alla om det. Men om alla skulle hoppa på allt det jag gör skulle de nog bli rätt trötta.”

Det finns ju chefer och företag som inför obligatorisk träning på jobbet till exempel.

”Ett väldigt dåligt sätt att lyfta personalhälsan är genom tvång – det är det absolut sämsta du kan göra. Alla är individer med olika förutsättningar och olika behov. Jag har också lagt rätt mycket tid på forskning kring beteendeförändring. En enkel sammanfattning är att har du ett verktyg som tillåter att man själv väljer väg och tempo så ger du medarbetarna mycket större förutsättningar att lyckas. Låg tröskel är också bra. Det kan nog tillämpas även när det gäller engagemang.”

Vad har ni sett för andra effekter av ditt engagemang i den här frågan?

”Tja, Brasiliens ambassad tycker inte detta är positivt, de har bett oss att sluta med bojkotten. Jag startade en podcast och intervjuade finansmarknadsminister Per Bolund, och han berättade att han tack vare vår bojkott inlett en granskning av AP-fondernas engagemang i Brasilien. Det är väldigt kul när man får den typen av spridning! Vi var ju ute och stångades för frågan redan i början av juni, men när det väl börjar brinna och bli påtagligt, då vaknar folk.”

Krisledarskap – vilken slags chef blir du när zombierna anfaller?

Läs också: Vilken chef blir du när zombierna anfaller?

Ni har också nått ut internationellt i media?

”Ja, det är mycket större i Brasilien än vad det varit här. Den första artikeln där fick en miljon delningar tror jag. Hur det påverkar vår verksamhet är svårt att säga. Men jag tror att det kan ha effekt på det sättet att brasilianska producenter kan börja förstå att även utanför Brasilien bryr sig företag om det här.”

Hur har ditt engagemang med fokus på externa frågor påverkat ditt fokus internt?

”Jag har lämnat över det dagliga till min kollega Joe Kennedy. Det handlar också om åldersprivilegiet – jag har redan gjort det här med att vända bolag. Det är otroligt ansträngande och något jag nuförtiden inte tycker är lika roligt. Nu jobbar jag strategiskt med varumärkesfrågor och det här ligger delvis inom ramen för det vi ska göra.”

Har det skapat något annat värde i organisationen?

”Jag tror att det gör att vi blir tydligare. Det gäller alla typer av kriser eller utmaningar – om man hanterar dem genom en väldigt tydlig ståndpunkt blir det lättare att enas kring färdriktningen. Det finns en charm i att kämpa sig uppåt. Att starta en dagligvarukedja är kanske det dummaste du kan göra, men det går åt rätt håll. Att det är tufft, det har vi räknat med de första fem-sex åren.”

cissi-13

Läs också: Cissi Elwin spanar: Aktivistchefen är på frammarsch

Och konkurrenterna, vad säger de? Hur är stämningen i nätverket?

”Traditionellt sett inom dagligvarubranschen vill man gärna strunta i den här typen av ställningstaganden som riskerar att ta fokus från att tjäna pengar. Man försöker ducka frågan så länge det går, det är extremt sorgligt. Några aktörer har gläntat på dörren, en del får inte för sina ägare, andra har sagt tvärnej.”

Har du någon särskild förebild i ditt ledarskap?

”Gällande entreprenörskap: Elon Musk, som är väldigt tydlig i sin vision, men han verkar vara en obehaglig person att jobba för. En duktig ledare som jag känner men inte har jobbat för är Kenneth Bengtsson, före detta koncernchef för ICA. Jag har sett honom in action för olika verksamheter – han är tydlig, ofantligt klok, vänlig och rak.”

stressad123

Läs också: Här är 10 tecken på att du är för stressad: ”Bomull i huvudet”

Johannes Cullberg

Gör: Vd för matbutikskedjan Paradiset, grundad 2014 med hållbarhetsfokus.

Karriär i korthet: Inköpsdirektör på Lidl i Norge, vd på Feelgood och Falck, grundare och styrelseledamot i ProActive Health partner.

Relaterade artiklar

annaryott2
Hållbarhet

Chefgalans hederspristagare 2020: Anna Ryott

Hon är affärsaktivisten som bekämpar fattigdom och klimatkris med ny teknik, entreprenörskap och passion. Anna Ryott är Chefgalans hederspristagare 2020.

al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
helena_helmersson
Hållbarhet

Analys: ”Valet av Helmersson borde inte överraska någon”

Tidigare hållbarhetschefen Helena Helmersson tar över vd-stolen i H&M. Chef bad vår kolumnist Per Grankvist, expert på hållbarhetsfrågor, om en analys.
flyg
Hållbarhet

Få vill skippa flyget på tjänsteresan

Det finns en stor potential i att minska utsläppen från resor genom att byta färdsätt eller destination. Men när det gäller tjänsteresor är svenskar minst benägna att avstå resan. Det visar en ny forskningsrapport från Göteborgs universitet.

skidresa
Hållbarhet

Extra semester – för den som skippar flyget

Stanna på marken, men hinn ändå med en vecka i fjällen eller Sydeuropa under din semester. Det blir möjligt med två dagars extra ledighet – och så ser en ny klimatvänlig förmån ut för medarbetare på ETC-företagen som väljer bort flyget.

Antje Jackelén intervjuades av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Hållbarhet

”Sätt lunchlådan
i perspektiv till klimatfrågan”

Hur ska man som chef förhålla sig till diskussioner om moral och klimatpåverkan i lunchrummet? Antje Jackelén svarar i podden Chef Dilemma.

Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
tagetokar
Hållbarhet

Tjänsteresor med tåg fortsätter öka

Affärsresorna med tåg fortsätter att öka. ”Den absolut främsta anledningen är att medvetenheten kring miljön och intresset för den här typen av frågor har ökat,” säger Ida Thermaenius, chef för företagskunder hos SJ, till nyhetsbyrån TT.