glodandekarriar

5 tips för att hålla din karriär glödande

Det är lätt att fastna på en plats i jobblivet där du inte trivs. Därför kan du behöva genomföra några åtgärder för att hålla din karriär glödande.

När analysföretaget Gallup gjorde en global undersökning visade det sig att endast 13 procent av medarbetarna ansåg sig vara engagerade i sitt yrkesliv. Med andra ord visade det att 87 procent inte känner sig involverade eller entusiastiska inför sitt jobb.

Men hur gör man för att inte hamna där? Det finns några åtgärder du kan ta till för att fortsätta utvecklas och hålla din karriär glödande.

Här är fem tips för att lyckas:

1) Hitta ett tydligt syfte

Att ställa sig själv frågan: ”Varför gör jag det här?”. Även om de flesta yrken har för- och nackdelar bör ditt jobb vara i linje med det du är intresserad av. En guru inom området är Simon Senek – kolla in hans inspirationsfilm!

2) Sätt mål – med smarta appar

Att sätta långsiktiga och kortsiktiga mål kan öka din motivation. Du blir mer engagerad i det du gör om du får en helhetsbild och faktiskt kan se vad du uppnår. I dag finns en uppsjö med smarta appar och verktyg som du enkelt kan ladda ner för att löpande hålla koll på om du följer din uppsatta plan.

Läs också: Här är 10 heta egenskaper hos en chef

3) Lär dig nya saker

Våra hjärnor mår bra av att lära sig nya saker. Kanske kan din arbetsgivare finansiera en kurs eller seminarium? Förutom att det visar på att du vill utvecklas kommer det säkerligen stärka ditt CV och upptäckarlust. Ibland kan det krävas att du lämnar din ”comfort zone” för att fortsätta utvecklas.

4) Be om feedback

Alla behöver feedback – även om du är chef på jobbet. Men det krävs ofta att du ber om det. Att få konstruktiv kritik motiverar ofta och gör att du fortsätter utveckla dina färdigheter.

5) Belöna dig själv

När du uppnått ett mål eller genomfört ett projekt: Belöna dig! Det ger dig en chans att stanna upp och reflektera över var du befinner dig i karriären.

Källa: Forbes

Läs också: En lyckad karriär – rena turen?

Relaterade artiklar

1shanga
Karriär

Shanga Aziz, 20, får pris – som ”Årets unga framtidslöfte”

Förra året kom han med på Chefs lista över ”Framtidens ledare”. Nu får Shanga Aziz ta emot priset som ”Årets unga framtidslöfte” för sitt arbete med Locker Room Talk.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
ishtarmoter
Beslutsfattande

Möt Ishtar Touailat – ny krönikör i Chef

Hon tror att digitalisering kan leda till ökad demokrati­sering, hon vågar drömma men är också beredd att kavla upp ärmarna. Chefs nya krönikör, entreprenören och innovationschefen Ishtar Touailat, får människor med sig.
svantetopp
Karriär

Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Ålderskrisande entreprenören och reklammannen Svante Nybyggars var missnöjd med stressiga jobbet, livet och sig själv. Sedan hände något. Vid 67 års ålder gör han oväntad karriär som influencer, med tiotusentals unga följare på Instagram.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

varstart
Karriär

5 tips för den bästa nystarten i vår

Söker du efter en nystart i karriären? Här är 5 konkreta tips för att komma vidare och fyllas med ny energi under våren.