5 tips för att hålla din karriär glödande

Det är lätt att fastna på en plats i jobblivet där du inte trivs. Därför kan du behöva genomföra några åtgärder för att hålla din karriär glödande.

Karriär
Publicerad

När analysföretaget Gallup gjorde en global undersökning visade det sig att endast 13 procent av medarbetarna ansåg sig vara engagerade i sitt yrkesliv. Med andra ord visade det att 87 procent inte känner sig involverade eller entusiastiska inför sitt jobb.

Men hur gör man för att inte hamna där? Det finns några åtgärder du kan ta till för att fortsätta utvecklas och hålla din karriär glödande.

Här är 5 tips för att lyckas

1) Hitta ett tydligt syfte

Att ställa sig själv frågan: ”Varför gör jag det här?”. Även om de flesta yrken har för- och nackdelar bör ditt jobb vara i linje med det du är intresserad av. En guru inom området är Simon Sinek – kolla in hans inspirationsfilm!

2) Sätt mål – med smarta appar

Att sätta långsiktiga och kortsiktiga mål kan öka din motivation. Du blir mer engagerad i det du gör om du får en helhetsbild och faktiskt kan se vad du uppnår. I dag finns en uppsjö med smarta appar och verktyg som du enkelt kan ladda ner för att löpande hålla koll på om du följer din uppsatta plan.

3) Lär dig nya saker

Våra hjärnor mår bra av att lära sig nya saker. Kanske kan din arbetsgivare finansiera en kurs eller seminarium? Förutom att det visar på att du vill utvecklas kommer det säkerligen stärka ditt CV och upptäckarlust. Ibland kan det krävas att du lämnar din ”comfort zone” för att fortsätta utvecklas.

4) Be om feedback

Alla behöver feedback – även om du är chef på jobbet. Men det krävs ofta att du ber om det. Att få konstruktiv kritik motiverar ofta och gör att du fortsätter utveckla dina färdigheter.

5) Belöna dig själv

När du uppnått ett mål eller genomfört ett projekt: Belöna dig! Det ger dig en chans att stanna upp och reflektera över var du befinner dig i karriären.

Källa: Forbes

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden