glodandekarriar

5 tips för att hålla din karriär glödande

Det är lätt att fastna på en plats i jobblivet där du inte trivs. Därför kan du behöva genomföra några åtgärder för att hålla din karriär glödande.

När analysföretaget Gallup gjorde en global undersökning visade det sig att endast 13 procent av medarbetarna ansåg sig vara engagerade i sitt yrkesliv. Med andra ord visade det att 87 procent inte känner sig involverade eller entusiastiska inför sitt jobb.

Men hur gör man för att inte hamna där? Det finns några åtgärder du kan ta till för att fortsätta utvecklas och hålla din karriär glödande.

Här är fem tips för att lyckas:

1) Hitta ett tydligt syfte

Att ställa sig själv frågan: ”Varför gör jag det här?”. Även om de flesta yrken har för- och nackdelar bör ditt jobb vara i linje med det du är intresserad av. En guru inom området är Simon Senek – kolla in hans inspirationsfilm!

2) Sätt mål – med smarta appar

Att sätta långsiktiga och kortsiktiga mål kan öka din motivation. Du blir mer engagerad i det du gör om du får en helhetsbild och faktiskt kan se vad du uppnår. I dag finns en uppsjö med smarta appar och verktyg som du enkelt kan ladda ner för att löpande hålla koll på om du följer din uppsatta plan.

Läs också: Här är 10 heta egenskaper hos en chef

3) Lär dig nya saker

Våra hjärnor mår bra av att lära sig nya saker. Kanske kan din arbetsgivare finansiera en kurs eller seminarium? Förutom att det visar på att du vill utvecklas kommer det säkerligen stärka ditt CV och upptäckarlust. Ibland kan det krävas att du lämnar din ”comfort zone” för att fortsätta utvecklas.

4) Be om feedback

Alla behöver feedback – även om du är chef på jobbet. Men det krävs ofta att du ber om det. Att få konstruktiv kritik motiverar ofta och gör att du fortsätter utveckla dina färdigheter.

5) Belöna dig själv

När du uppnått ett mål eller genomfört ett projekt: Belöna dig! Det ger dig en chans att stanna upp och reflektera över var du befinner dig i karriären.

Källa: Forbes

Läs också: En lyckad karriär – rena turen?

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

svantetopp
Karriär

Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Ålderskrisande entreprenören och reklammannen Svante Nybyggars var missnöjd med stressiga jobbet, livet och sig själv. Sedan hände något. Vid 67 års ålder gör han oväntad karriär som influencer, med tiotusentals unga följare på Instagram.
Helen Remnås, affärsutvecklingschef på Experis. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis

Sprida värderingar – chefens nya viktiga roll

Trenden är tydlig: chefer som vågar ta med sina värderingar in i ledarskapet har bäst möjlighet att förändra.  "Ledare behöver våga prata öppet om problem. Ta ställning", säger Helen Remnås på Experis.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
nystart1
Karriär

5 tips för den bästa nystarten i höst

Söker du efter en nystart i karriären? Här är 5 konkreta tips för att komma vidare och fyllas med ny energi under våren.
millenials
Karriär

Hälften av alla unga vill säga upp sig – inom 2 år

Nu har den unga generationen blivit kartlagd – och det är viss otålighet som präglar den, visar en ny undersökning. 
adminbanta_webb
Annonssamarbete Chef + Aditro

Admin-banta din chefsvardag

Det finns smartare sätt att hantera ”tråkjobbet”. Så här kan chefen minska sin stress och samtidigt få nöjdare medarbetare.

bytejobbe-2
Karriär

Så många av dina kolleger vill göra slut

Håll hårt i dina kompetenta medarbetare. En ny undersökning visar nämligen att en stor andel svenskar går i tankar om att byta jobb eller yrke.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden