Två personer skakar hand efter lönesamtal

5 tecken på att det är dags att be om löneförhöjning

Att be om högre lön är svårt för många. Nu i pandemitider kan det nästan ge skuldkänslor – får jag verkligen fråga om löneförhöjning nu när alla företag har det så jobbigt? Här är 5 tecken på att det verkligen är okej för dig att boka möte med din chef.

Karriärcoachen och rekryteraren Caroline Ceniza-Levina har i en artikel i Forbes listat de tecken hon tycker du ska leta efter – eller försöka uppnå – för att veta att det är dags att be om högre lön.

1. Du har gjort något värdefullt för företaget

Det är såklart lättare sagt än gjort, men har du fått ditt företag att tjäna pengar inom nya områden? Har någon av dina idéer utvecklat din verksamhet extra mycket? Har du skapat strålande resultat på kort tid? Då är det läge att tydliggöra det. Berätta för din arbetsgivare vad du gjort och vad resultaten blivit. Fokusera på vad du vill och förbered argument.

Var beredd på att din chef kan säga nej, eller komma med andra förslag, som en mindre höjning men en bättre titel, eller någon typ av bonus, och fundera innan på vad du tycker om det.

2. Ditt team presterar extra bra

Även om framgångar för ditt team inte alltid går att mäta för dig personligen, kan din avdelning få en högre del av nästa års lönebudget om ni som grupp presterat bra. Då är det viktigt för dig att visa hur du bidrog till teamets framgångar. Och kom ihåg: Utgå inte från att din chef eller manager redan vet det, eller att de minns vad just du gjort i just det projektet, utan berätta det en gång till.

3. Företaget du jobbar på går som tåget

Om verksamheten du arbetar på går bra i stort betyder det oftast också mer pengar – även om du inte kan utgå att det betyder högre lön för dig.

Se till att du har koll på hur din roll och dina arbetsuppgifter linjerar med företagets affärsmål. Om du har en funktion som är nödvändig för framåtrörelse och företagets övergripande tillväxtplaner, kan du använda det i din argumentation.

De sämsta anledningarna till löneförhöjning

Läs också: De 3 sämsta skälen – när du vill ha högre lön

4. Du har fått ett annat erbjudande

Den här är klurig. Om du har fått ett erbjudande om ett annat jobb är det nämligen inte en bra idé att ställa ultimatum, det vill säga att säga att du slutar om du inte får löneförhöjning. Då riskerar du att 1) din chef kanske faktiskt säger att du inte får högre lön, vilket gör att du måste du sluta även om du inte vill det; eller 2) din chef kan se dina krav som ett hot, och även om hen uppskattar dig reagerar hen negativt på situationen – vilket kan få effekter senare.

Var tydlig med att du oväntat fått ett erbjudande, och att ditt första val är att stanna. Ge därefter ditt förslag.

Med det sagt: om du lyckas berätta att du har ett annat erbjudande utan att det upplevs som ett hot är det en klar signal till din arbetsgivare att du är eftertraktad.

5. Din kompetens är eftertraktad

Du behöver inte ha ett officiellt erbjudande om ett annat jobb för att visa att du är eftertraktad på marknaden. Det kan helt enkelt vara att du berättar att rekryterare ringer, eller visar en artikel om att din yrkesroll är högt ansedd. Du kan visa det för din chef utan att ens fokusera på att det gäller just dig – det kan handla om att kompetenser på företaget som helhet är populära. Men din arbetsgivare kommer att bli medveten om att det finns en risk att du – eller någon annan med din kompetens – väljer att gå vidare om bättre förutsättningar dyker upp.

pederlon

Läs också: Experten: Så får du upp din lön som chef

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.