paallvar

5 steg: Bli chefen på jobbet – som tar klimatfrågan på allvar!

Vässa ditt ledarskap med hjälp av Chefs 5 steg för att bli en klimatsmart chef. Ta den stund som krävs för att kartlägga din avdelning och delar av ditt företag. Det hjälper dig att sedan kunna sätta aktivitetsmålen som leder till verklig förändring, både för företaget, dig som ledare och för planeten.

Steg 1) Fakta

Här är de viktigaste grundkunskaperna du behöver för att komma igång med ditt klimatarbete:

  • Fossila bränslen – olja, kol och gas – är den största källan till utsläpp av växthusgaser. Växthusgaserna bidrar till klimatförändringarna. Därför måste fossila bränslen fasas ut.
  • Hur vi transporterar oss och vad vi äter gör stora avtryck på klimatet. Att ta tåget istället för flyget och att äta närproducerad vegetarisk mat istället för brasilianska biffar är ett val som gör skillnad.
  • Med den ambition världen ligger på i dag går vi mot tre graders global uppvärmning innan seklet är slut. Det skulle orsaka enormt lidande och underminera världsekonomin.
  • Det finns mycket att vinna på att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader istället för två grader, som bara det är ett ambitiöst mål.
  • Varje dag vi minskar utsläppen räknas, varje tiondels grad global uppvärmning påverkar klimatet.

Bra: El- och värmeproduktionen är i princip redan fossilfri i Sverige i dag och här finns många möjligheter att använda förnybara källor.

Mindre bra: I Sverige är transporterna den stora klimatutmaningen. Transport-erna, inklusive tjänsteresor, kan du som chef påverka. Tung industri som stål- och cementindustrin är också stora utsläpps-källor. Här kan det vara lite svårare att påverka i din chefsroll, åtminstone om du inte jobbar i ett sådant företag.

Vill du veta mer? 

Fossilfritt Sverige – Så ska Sverige ska bli ett fossilfritt föregångsland

IPCC-rapporten som avslöjar hur vårt klimat mål

TV-serie där svenska skådespelaren Alexandra Rapaport träffar Sveriges och världens främsta klimatexperter som berättar hur vi ska göra för att nå klimatmålen.

Steg 2) Kartlägg din avdelning och organisation

Nu är det dags att ta reda på hur det ser ut i dag på ditt företag och din avdelning. Kartlägg vad ni redan gör för att minska klimatpåverkan. Börja med själva verksamheten, är den hållbar, en klimatbov eller någonstans däremellan? Oavsett var verksamheten befinner sig är det viktigt att vara transparent. Det är lika angeläget att säga vad man har kvar att göra som vad man har åstadkommit. Klimatresan i sig kan engagera både medarbetare och kunder. Ta sedan reda på om företaget har en klimat- och miljöpolicy med hållbarhetsmål och hur väl dessa mål efterlevs.

Därefter är det dags för lite självrannsakan: Punkta ner vad du gör i din roll som ledare för att minska klimatpåverkan. Fokusera på transporter, resor och möten eftersom det verkligen går att göra skillnad på dessa områden. Tar du till exempel tåget så ofta det går i stället för flyget? Ersätter ni en del av de fysiska mötena med möten via telefon, Skype eller videolänk? Har ni något mål för att byta ut tjänstebilsflottan mot klimatvänliga alternativ? Passa också på att undersöka om ni har någon transportpolicy för era leverantörer, att ni exempelvis kräver att de ska vara fossilfria senast ett visst datum. Det är också värdefullt att ta reda på om företaget får sin el och värme från förnybara källor. 

GRATIS MALL: Kartlägg och fyll i – för att bli mer klimatsmart!

Ta reda på hur det ser ut idag på ditt företag och din avdelning. Kartlägg vad ni redan gör för att minska klimatpåverkan.

Här kan du fylla i mallen digitalt!

Steg 3) Sätt aktivitetsmål

När ni kartlagt nuläget har ni en bra bild över vad som behöver göras. Med detta som underlag gör ni en handlingsplan och sätter aktivitetsmål. Krångla inte till det, ni behöver inte fixa allt på en gång. Något som brukar få en stor effekt är att börja med en mötespolicy som inbegriper hur ni transporterar er. Aktivitetsmål är effektiva för att de är roliga att uppnå och lätta att följa upp.

Tänk också på hur mycket pengar ni kommer att spara åt företaget. Bensinen kommer bara att bli dyrare och dyrare medan det blir billigare och billigare med elbil, till exempel. Ett aktivitetsmål skulle kunna vara att minska antalet flygresor med 30 procent det närmaste året. Ett annat att ersätta vartannat fysiskt externmöte med möte via Skype eller videolänk

Chefer – kliv fram i klimatfrågan!

Chefer är de som kan göra allra störst skillnad. Våra beslut påverkar. Vi kan driva förändring både som individer och i våra roller. Men vi har inte gjort det och nu kräver ungdomar över hela världen att vi går från ord till handling. Men hur gör man då?

Här på vår klimatsajt får du verktygen: ✔️ Checklista för att kartlägga er miljöpåverkan ✔️De 5 stegen för att bli en klimatsmart chef ✔️Experternas bästa råd ✔️Inspiration

Kolla in specialsajten här!
globaluppvarmning

Läs också: Cissi Elwin: Jag har insett att vi radikalt måste ändra vår livsstil

Steg 4) Följ upp – och fira!

Fira uppnådda mål och delmål. Belöna er med till exempel en kul fest när ni på ett år har minskat flygandet med en tredjedel eller när ni slutit avtal med en leverantör som bara använder fossilfria transportmedel.

Exempel: När vi minskat flygresandet med 30 procent under tre månader jämfört med motsvarande tremånadersperiod förra året ska vi fira med en maskerad

miljounder

Läs också: 80 procent tycker: Jobbets klimatpåverkan – en fråga för chefen!

Steg 5) Kommunicera!

Dela med er av era klimataktiviteter, både internt och externt. Oupphörligt. Det är avgörande för att lyckas. Det är också värdefullt eftersom det inspirerar andra företag att följa efter. Det ni kommunicerar måste inte vara perfekt, berätta gärna om när höga ambitioner krockar med den krassa verkligheten.

Låt också medarbetarna agera klimatambassadörer. Uppmuntra dem att dela klimataktiviteterna i sina egna kanaler, men tvinga dem inte. Håll tät kontakt med kommunikationsavdelningen genom hela klimatresan så att de känner sig involverade och kan bidra med sin expertis.

Källor: Fossilfritt Sverige, Sustainergies, IPCC-rapporten, Naturvårdsverket, Naturskyddsföreningen, SB Insight.

GRATIS MALL: Kartlägg och fyll i – för att bli mer klimatsmart!

Ta reda på hur det ser ut idag på ditt företag och din avdelning. Kartlägg vad ni redan gör för att minska klimatpåverkan.

Här kan du fylla i mallen digitalt!

Relaterade artiklar

tagetokar
Hållbarhet

Tjänsteresor med tåg fortsätter öka

Affärsresorna med tåg fortsätter att öka. ”Den absolut främsta anledningen är att medvetenheten kring miljön och intresset för den här typen av frågor har ökat,” säger Ida Thermaenius, chef för företagskunder hos SJ, till nyhetsbyrån TT.

intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
annaryott1
Hållbarhet

”Skippa flygskam - hur kan ni skapa passion?”

Den gamla ekonomin är förlegad och ledare bör lägga mindre fokus på flygskam. Det slog Anna Ryott, ordförande i Summa Equity, fast på Chefdagen.

greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
Bild på demonstrationståg med plakat med texten
Hållbarhet

Storföretagen: Därför strejkar vi

Greta Thunbergs strejkuppmaning har fått enormt genomslag internationellt. Storföretag som Google, Amazon och Ben & Jerry’s har nu på olika sätt meddelat att de kommer att delta i strejken.
cullberg1
Hållbarhet

Aktivistchefen: ”Medarbetarna måste inte gilla det jag gör”

Johannes Cullberg är vd för matbutikskedjan Paradiset och har bojkottat brasilianska varor sedan i våras. För Chef berättar han hur engagemanget påverkat ledarskapet. ”Lyckas jag inte övertyga andra har jag varit för dålig på att visa vad jag brinner för.”

Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
nudgenudge
Hållbarhet

Därför ska du satsa på klimat-nudging

Nej – dina medarbetare vill inte ha mer förbud på jobbet. Ska du som chef lyckas med klimatarbetet måste du göra det spännande. ”Plocka den lägst hängande frukten först,” säger Maria Soxbo, en av författarna till nya boken ’Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.’