intro

5 argument för att introverta chefer är bättre ledare

Att vara utåtriktad som chef ses av många som en stark egenskap. Men det finns även fördelar med att ha mer introverta karaktärsdrag som ledare.

Bilden av att introverta chefer skulle vara för tillbakadragna och därmed inte kunna vara på ledande befattningar håller på att förändras. På senare tid har ledarskapsböcker som ”Quiet: The Power of Introverts in a world that chan’t stop talking” och “the Quiet Leadership institute” av Susan Cain breddat den bilden.

Är du inte den utåtriktade ledartypen kan du i stället ha egenskaper som gynnar företaget – och framför allt dina medarbetare – på andra sätt. Här är fem av dessa, enligt ledarskapssajten Inc.com.

Mer fokuserad
När extroverta ofta måste vara i mötesrummets centrum för att få kontroll kan introverta vara mer tillbakadragna. Det ger mer tid till att analysera vad som är bäst för företaget och medarbetarna – och har samtidigt förmåga att behålla fokus under livliga möten.

Vågar vara sig själv
Amerikanska sociologer har pekat på att var tredje person faktiskt är introvert. Att fler kan upplevas som motsatsen beror på att många uppträder på ett mer socialt sätt för att tillfredsställa omgivningen. Grundaren bakom kortläsaren Merchant Machine, Ian Wright, gjorde det länge – men kom till en punkt där han släppte fram sitt sanna jag.

”Jag bestämde mig för att bli mer autentisk och kände ett lyft för mig själv, men framför allt för mina medarbetare”.

Läs också: "Dra nytta av det introverta"

God lyssnare
Vi har två öron – men bara en mun, som det brukar heta. Introverta kan utmärka sig genom att lyssna på medarbetare och högre chefer. Att lägga fokus på att lyssna snarare än att vädra åsikter kan skapa ett arbetssätt som fungerar bättre för hela företaget och är en väg att nå de uppsatta målen.

Kan vara mer kreativ
Vid stor press och när idéerna sinar kan de introverta komma med de mest kreativa lösningarna. Det kan bero på att de haft tid att reflektera över andras förslag. Faktum är att du ändå inte kan ta med dig medarbetarna hem och att kunna komma på idéer på egen hand kan därför vara en styrka.

Skyller inte ifrån sig
Mycket energi kan gå åt att parera för fel eller att diskutera varför ett projekt skrider över budget. Det kan göra att många skyller ifrån sig för att rädda sitt eget skinn. Men de med introverta egenskaper har ofta undvikit livliga diskussioner i ett tidigare skede och kan därför vara mer prestigelösa.

Läs också: "Hur knyter jag kontakter som introvert?

Relaterade artiklar

pkberlin
Kommunikation

Kommunikationsmissen som fick Berlinmuren att falla

Ibland kan ett aldrig så litet felsteg få oanade konsekvenser. För 30 år sedan orsakade en papperslapp som lästes upp vid fel tillfälle Berlinmurens fall.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
Cissi Elwin
Kommunikation

Cissi Elwin: ”Varför är ledarskap så förknippat med floskler?”

Det här med att ”vi måste gasa och bromsa samtidigt” och ”tack för din idé, vi marinerar den” – vad menas egentligen med det?

Handslag och uppvända handflator
Kommunikation

5 kroppsknep: Så rör du dig som en ledare

Dåligt kroppsspråk kan komma i vägen för det viktiga du försöker föra fram, och ibland är det rentav viktigare hur något sägs än vad som sägs. Här är expertens tips för att upplevas som en stark ledare.
emoji
Kommunikation

Så blir dina mejl bättre – med emojis

En smiley till chefen, tumme upp till kunden eller lite serpentiner inför veckans aw? Emojis blir allt vanligare i jobbmejl, enligt en ny studie. Och de kan faktiskt höja kvalitén på dina jobbmejl.

perfektionist1
Karriär

Våga vägra vara den perfekta chefen

Att framhålla att man är perfektionist kan verka smart och förtroendeingivande. Men se upp – en alltför noggrann chef kan också vara frustrerande för ett team.
Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
Bild på bokhylla i bakgrunden, i förgrunden: Amanda Lundeteg, Hélène Barnekow, Amanda Lind, Suzan Hourieh Lindberg, Lisa Gunnarsson, Hamid Zafar, Katarina Berg och Caroline Farberger
Karriär

Toppcheferna: 8 böcker som lärt oss ledarskap

Vi har frågat några av Sveriges främsta chefer: Vilken bok har inspirerat dig mest som ledare?