ledare-4

5 tecken på att du är en ansvarsfull ledare

Nu berättar en amerikansk banktopp hur en chef också blir en bra ledare.

Alla kan bli utsedda till chefer, men det krävs hårt arbete för att bli en ledare. Ja, det menar i alla fall Jennifer Hill, tidigare finansdirektör på Bank of America. Under ett seminarium i New York nyligen definierade hon vad som kännetecknar ledarskap enligt henne.

”När jag tänker på kvalitéer hos ledare kommer två ord upp: Ansvarsfull och beslutsamhet”, säger hon till Thrive Global.

Samtidigt pekar hon på skillnaden mellan att vara chef och praktisera det goda ledarskapet.

”Det är en stor skillnad. Jag har ledd av fantastiska människor och jag har jobbat under hemska personer”.

Här är 5 sätt att bli en ledare:

1) Lyssna mer och prata mindre

Att lyssna mer på andras tankar och idéer kan hjälpa dig – även om det är du som är den som leder. Dessutom menar Hill att du lyfter medarbetarna genom att lyssna.

”Vi mår bra när vi känner att vi blir hörda”

2) Blir den drivande kraften

Vi svenskar är kända för att vilja avsluta möten med att alla är överens. Och det är bra när man jobbar mot ett gemensamt mål. Men enligt Jennifer Hill räcker inte konsensus för att du som ledare ska kunna förändra saker. Hon menar att bra ledare visar vägen för att arbetsgruppen hela tiden ska ta nästa steg.

Läs också: 10 saker du aldrig ska skriva i ett jobbmejl

3) Hittar lösningar på problem

”Alla kan identifiera ett problem. Men en ledare är också en del av lösningen”. Det säger banktoppen och menar att bra ledare inte fastnar i allt som är fel utan hittar lösningar.

4) Visar upp en ödmjuk sida

Att berömma medarbetare öppet och ta kritik öga-mot-öga är en bra start. Men de är också ödmjuka nog att be om ursäkt för sina egna misstag offentligt och ligger lågt kring sin egen roll när det går bra.

”Du ser aldrig stora ledare skryta om sina framgångar. I stället lyfter de fram sina medarbetare. Och om de är nöjda med sig själva skryter de lite inför vänner, men inte högljutt öppet”, säger Jennifer Hill.

5) Vågar vara rak när det krävs

”Det är lätt att dela ut beröm. Men det är mycket svårare att dela ut tuff kritik när en insats inte håller”, säger Hill. Alla insatser inte är bra och som ledare måste du coacha medarbetaren och sedan gå vidare. Att vara rak kan vara jobbigt, men ibland är det nödvändigt.

Läs också: 10 ord du ska undvika i ditt CV om du vill sticka ut

nysomchefdagen_visitkort2jpg
11 feb & 5 maj

Utbildningen nya chefer inte får missa

Ska du eller någon hos er bli chef? Ny som chef-dagen bjuder på mängder av kunskap inom de viktigaste områdena för den som är ny i sin ledarroll: ✓ Arbetsrätt  ✓ Svåra medarbetarsamtal ✓ Personlig effektivitet ✓ Att bygga vinnande team ✓... Nu även i Göteborg. Missa inte det!

Relaterade artiklar

elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Ny rapport: 4 steg för chefen att lindra smärtan vid uppsägningar

Tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. En färsk rapport från TRR ger kastar nytt ljus på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Günther Mårders modell med tre cirklar, där företag är i olika faser av ekonomisk kris
Beslutsfattande

Så agerar du som chef – i den ekonomiska krisens olika faser

Hittills har vart femte företag i Sverige tappat hälften av sin försäljning under coronakrisen. Enligt Svenskt Näringsliv kommer 30 000 företag gå i konkurs inom den närmaste månaden – och mest drabbade är småföretagen.