Man i blå skjorta som ser bekymrad ut

5 saker du gör – som kan sabotera din karriär

Är du själv din värsta fiende när det gäller att nå dina karriärmål? Ibland låter vi rädslor och omedvetna beteenden styra oss bort från vårt drömjobb i stället för rakt på det. Så här gör du för att ändra kurs.

Rädsla, negativa tankar och att tro att du egentligen inte förtjänar framgång kan alla vara anledningar som stoppar dig i din utveckling. Karriärcoachen Caroline Castrillon har i en artikel i Forbes beskrivit hur du omedvetet sätter hinder i vägen för dig själv – och vad du kan göra i stället:

1. Våga gå utanför din comfort-zone

Du vet att du egentligen borde byta jobb för att utvecklas, men rädslan för det okända hindrar dig. ”Vad händer om jag inte trivs?”, ”tänk om chefen är hemsk och kollegorna inte gillar mig?”. Då är det lättare att stanna kvar på en säker plats. Problemet är att utveckling inte sker när du stannar i din comfort zone, utan när du på skakiga ben går utanför den.

Steg ett är att bli medveten om att du vill komma ur din comfort-zone. Steg två handlar om action. För här är en hemlighet många inte vet om: handling skrämmer ofta bort rädsla. Så börja ta små steg mot ditt mål. Prata med så många du kan, undersök arbetsplatser du vill jobba på, släng ut krokar i ditt nätverk.

2. Jämför dig inte med andra

Brukar du ofta jämföra dig själv med andras karriärer och liv? Kanske du och en vän gick samma utbildning, och plötsligt har vännen kommit längre än du. Men karriärer och mål är olika för alla, eftersom vi är individer. Genom att jämföra dig med andra stoppar du inte bara upp din egen karriär, utan odlar ditt eget dåliga självförtroende och skapar ångest.

Använd i stället den energi du lagt på avundsjuka och jämförelse som motivation. Bjud in den person du är avundsjuk på som din mentor, eller till ett möte för att höra mer om hur hen jobbar mot sina mål. Inspireras av hens väg till framgång

Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur hjärnan fungerar i kris. Foto Jenny Hammar/Brombergs

Läs också: Lär dig överlista din rädda hjärna

3. Fokusera på dina styrkor

Gör en lista med dina styrkor och saker du är stolt över att ha gjort. Är det svårt? Skriv ut uppskattande mejl från kunder eller positiva saker folk sagt till dig. Sätt upp dem på väggen där du alltid kan se dem om ditt självförtroende dippar. Eller lägger dem i en power-fil på datorn eller mobilen som du kan titta på när du behöver.

Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

4. Se upp för tanke-fällorna

Vilka självdestruktiva tankar hindrar dig i karriären just nu? Det kan till exempel vara:

Perfektionism: Du säger till dig själv att du inte kan göra nästa steg förrän du kan något fullständigt – men kom ihåg att perfektionism är omöjligt att uppnå.

Prokrastinering: I stället för att ta tag i ett viktigt projekt på en gång skjuter du upp det till sista minuten. Börja i stället att sätta deadlines för dig själv för att hinna bättre.

Självkritik: Din inre röst pepprar dig med negativa tankar.  Var tålmodig med dig själv, och ha som mål att bygga ditt självförtroende istället för att klanka ner på dig själv.

5. Var öppen för feedback

Genom att vara öppen och mottaglig för feedback lär du känna dig själv genom andra, och blir medveten om vilka dina styrkor och förbättringsområden är. Vänta inte tills andra ger dig feedback – be regelbundet om återkoppling från chefer, vänner och kollegor. Genom det kan du använda feedbacken som verktyg för att jobba på det du vill förändra.

13karriartips1800

Läs också: 13 karriärtips du inte hört förut

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.