5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.

Karriär
Publicerad
Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju

”Har du några frågor till oss?”

Så avslutas ofta en jobbintervju – gärna när det är en halv minut kvar av intervjutiden och man helst av allt bara vill få ett slut på det hela. Och hur frestande det än är att bara säga ”Nej tack jag har fått en jättebra bild både av rollen och tjänsten!”, så finns det några frågor du kan ställa som imponerar på arbetsgivaren. Men också ger dig viktig information om jobbet du kanske kommer att få.

Den amerikanska tidskriften Fast Company har intervjuat flera arbetsgivare om vilka frågor som är allra bäst som jobbsökare att ställa till den som rekryterar.

Så spara de här 5 frågorna i minnet inför nästa intervju:

1. ”Ser ni några stora förändringar i rollen eller på arbetsplatsen under året som kommer?”

Coronapandemin har fått oss alla att förstå hur svårt det är att förutse framtiden, men att ställa den här frågan gör att du får höra vad organisationen tänker om framtiden, både för din roll och i stort. ”Många företag är inne i en period av osäkerhet och förändring nu under pandemin, så det är smart att ta reda på hur det kommer att påverka dig”, säger Jon Hill, vd på rekryteringsföretaget Energist. Frågan signalerar också för intervjuaren att du tänker långsiktigt, och att du är beredd att stanna på företaget.

2. ”Vad kan jag – om jag får rollen – göra för att verkligen lyckas i den här rollen?”

Även om ni såklart pratat om rollen tidigare under intervjun, öppnar den här frågan för lite mer spontana svar från intervjuaren. Frågan tydliggör också jobbsökarens driv, menar Jennifer Morehead, vd på Flex HR. ”De frågor den intervjuade ställer säger ofta mer än deras genomtänkta svar på frågorna under intervjun”, fortsätter hon.

3. ”Om du själv skulle lämna företaget, vad skulle vara anledningen då tror du?”

Det är en djärv fråga, menar Teddy Phillips på Microsoft, men viktig. Den kommer att ge dig svar både kring intervjuarens egna planer, samt om dessa kan mötas av företaget i fråga. ”Rekryterare respekterar frågor som får även oss att fundera”, menar Phillips.

4. Vilka utvecklingsmöjligheter finns inom organisationen?

Frågan visar rekryteraren att du vill utvecklas inom företaget. ”Att anställa är dyrt, så att anställa någon som bara vill stanna tills den hittar något bättre kostar både tid och pengar. Att fråga om framtiden och utveckling visar att du planerar att investera din tid i företaget på lång sikt”, säger karriärstrategen Nancy Spivery.

5. Är det något mer jag kan göra för att ni ska välja just mig?

Den här frågan visar återigen att du verkligen vill ha jobbet, och bjuder in intervjuaren att yppa tveksamheter eller ställa kvardröjande frågor.

Att ställa bra följdfrågor till den som rekryterar handlar också om att du rent konkret tänker dig själv i rollen, och även det visar att du är intresserad av rollen på riktigt. Att ställa relevanta frågor kan alltså både imponera på rekryterar och ge dig själv den bästa informationen när du ska planera ditt nästa karriärsteg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden