Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju

5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.

”Har du några frågor till oss?”

Så avslutas ofta en jobbintervju – gärna när det är en halv minut kvar av intervjutiden och man helst av allt bara vill få ett slut på det hela. Och hur frestande det än är att bara säga ”Nej tack jag har fått en jättebra bild både av rollen och tjänsten!”, så finns det några frågor du kan ställa som imponerar på arbetsgivaren. Men också ger dig viktig information om jobbet du kanske kommer att få.

Den amerikanska tidskriften Fast Company har intervjuat flera arbetsgivare om vilka frågor som är allra bäst som jobbsökare att ställa till den som rekryterar.

Så spara de här 5 frågorna i minnet inför nästa intervju:

  1. ”Ser ni några stora förändringar i rollen eller på arbetsplatsen under året som kommer?”

Coronapandemin har fått oss alla att förstå hur svårt det är att förutse framtiden, men att ställa den här frågan gör att du får höra vad organisationen tänker om framtiden, både för din roll och i stort. ”Många företag är inne i en period av osäkerhet och förändring nu under pandemin, så det är smart att ta reda på hur det kommer att påverka dig”, säger Jon Hill, vd på rekryteringsföretaget Energist. Frågan signalerar också för intervjuaren att du tänker långsiktigt, och att du är beredd att stanna på företaget.

2. ”Vad kan jag – om jag får rollen – göra för att verkligen lyckas i den här rollen?”

Även om ni såklart pratat om rollen tidigare under intervjun, öppnar den här frågan för lite mer spontana svar från intervjuaren. Frågan tydliggör också jobbsökarens driv, menar Jennifer Morehead, vd på Flex HR. ”De frågor den intervjuade ställer säger ofta mer än deras genomtänkta svar på frågorna under intervjun”, fortsätter hon.

svordomar

Läs också: 10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

3. ”Om du själv skulle lämna företaget, vad skulle vara anledningen då tror du?”

Det är en djärv fråga, menar Teddy Phillips på Microsoft, men viktig. Den kommer att ge dig svar både kring intervjuarens egna planer, samt om dessa kan mötas av företaget i fråga. ”Rekryterare respekterar frågor som får även oss att fundera”, menar Phillips.

4. Vilka utvecklingsmöjligheter finns inom organisationen?

Frågan visar rekryteraren att du vill utvecklas inom företaget. ”Att anställa är dyrt, så att anställa någon som bara vill stanna tills den hittar något bättre kostar både tid och pengar. Att fråga om framtiden och utveckling visar att du planerar att investera din tid i företaget på lång sikt”, säger karriärstrategen Nancy Spivery.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

5. Är det något mer jag kan göra för att ni ska välja just mig?

Den här frågan visar återigen att du verkligen vill ha jobbet, och bjuder in intervjuaren att yppa tveksamheter eller ställa kvardröjande frågor.

Att ställa bra följdfrågor till den som rekryterar handlar också om att du rent konkret tänker dig själv i rollen, och även det visar att du är intresserad av rollen på riktigt. Att ställa relevanta frågor kan alltså både imponera på rekryterar och ge dig själv den bästa informationen när du ska planera ditt nästa karriärsteg.

Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

ledningsgrupp_1800-2
Ledarskapsutbildning

Få bästa möjliga start som ny chef!

Ny som chef är för dig som första gången har blivit chef, med upp till två års erfarenhet som formell chef med personalansvar. Marknadens mest etablerade utbildning som har utvecklats i många steg – en gedigen ledarskapsutbildning!

Relaterade artiklar

En liten, blond pojke undersöker en gräsmatta med ett förstoringsglas.
Karriär

Gåtan om chefers framgång löst

Varför blir vissa chefer mer framgångsrika än andra? Frågan engagerar en hel ledarskapsindustri. Nu menar hjärnorna bakom karriärcoachningsfirman Velocity att de äntligen funnit svaret.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En äldre man sitter i en fåtölj med en bärbar dator i knäet.
Karriär

Seniorer heta på arbetsmarknaden

Arbetsmarknaden skriker efter seniorer. Det hävdar åtminstone Svenskt Närings­livs Carina Lindfelt, stick i stäv med en ofta framförd uppfattning om motsatsen.

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.
Karriär

Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Delicard

Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort. ”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.
Bonnie Roupé med armarna i kors.
Karriär

Den äventyrliga vd:n som var nära att jobba ihjäl sig

Karriären har varit rena berg- och dalbanan för Bonnie Roupé, som bokstavligen höll på att jobba ihjäl sig. Efter lansering av gravid-appen Bonzun i Kina är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige, nu med titeln börs-vd.