Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju

5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.

”Har du några frågor till oss?”

Så avslutas ofta en jobbintervju – gärna när det är en halv minut kvar av intervjutiden och man helst av allt bara vill få ett slut på det hela. Och hur frestande det än är att bara säga ”Nej tack jag har fått en jättebra bild både av rollen och tjänsten!”, så finns det några frågor du kan ställa som imponerar på arbetsgivaren. Men också ger dig viktig information om jobbet du kanske kommer att få.

Den amerikanska tidskriften Fast Company har intervjuat flera arbetsgivare om vilka frågor som är allra bäst som jobbsökare att ställa till den som rekryterar.

Så spara de här 5 frågorna i minnet inför nästa intervju:

  1. ”Ser ni några stora förändringar i rollen eller på arbetsplatsen under året som kommer?”

Coronapandemin har fått oss alla att förstå hur svårt det är att förutse framtiden, men att ställa den här frågan gör att du får höra vad organisationen tänker om framtiden, både för din roll och i stort. ”Många företag är inne i en period av osäkerhet och förändring nu under pandemin, så det är smart att ta reda på hur det kommer att påverka dig”, säger Jon Hill, vd på rekryteringsföretaget Energist. Frågan signalerar också för intervjuaren att du tänker långsiktigt, och att du är beredd att stanna på företaget.

2. ”Vad kan jag – om jag får rollen – göra för att verkligen lyckas i den här rollen?”

Även om ni såklart pratat om rollen tidigare under intervjun, öppnar den här frågan för lite mer spontana svar från intervjuaren. Frågan tydliggör också jobbsökarens driv, menar Jennifer Morehead, vd på Flex HR. ”De frågor den intervjuade ställer säger ofta mer än deras genomtänkta svar på frågorna under intervjun”, fortsätter hon.

svordomar

Läs också: 10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

3. ”Om du själv skulle lämna företaget, vad skulle vara anledningen då tror du?”

Det är en djärv fråga, menar Teddy Phillips på Microsoft, men viktig. Den kommer att ge dig svar både kring intervjuarens egna planer, samt om dessa kan mötas av företaget i fråga. ”Rekryterare respekterar frågor som får även oss att fundera”, menar Phillips.

4. Vilka utvecklingsmöjligheter finns inom organisationen?

Frågan visar rekryteraren att du vill utvecklas inom företaget. ”Att anställa är dyrt, så att anställa någon som bara vill stanna tills den hittar något bättre kostar både tid och pengar. Att fråga om framtiden och utveckling visar att du planerar att investera din tid i företaget på lång sikt”, säger karriärstrategen Nancy Spivery.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

5. Är det något mer jag kan göra för att ni ska välja just mig?

Den här frågan visar återigen att du verkligen vill ha jobbet, och bjuder in intervjuaren att yppa tveksamheter eller ställa kvardröjande frågor.

Att ställa bra följdfrågor till den som rekryterar handlar också om att du rent konkret tänker dig själv i rollen, och även det visar att du är intresserad av rollen på riktigt. Att ställa relevanta frågor kan alltså både imponera på rekryterar och ge dig själv den bästa informationen när du ska planera ditt nästa karriärsteg.

Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Daniel Meurk Demerud, Locum
Hållbarhet

It-chefen: ”Jag jobbar smartare nu än i början av pandemin”

I början av pandemin jobbade it-chefen Daniel Meurk Demerud fem, sex timmar mer än vanligt i veckan, men nu har antalet timmar gått ner.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
Ett foto på en jobbkandidat väljs ut bland andra
Karriär

För ful för jobbet? Fler ratas på grund av utseende under pandemin

Allt fler kandidater väljs bort på grund av sitt utseende, rapporterar företaget TNG i en analys. Trenden kopplas till nya digitala mötesformer under pandemin.
listening-to-podcast-music-or-audiobook-with-mobile-phone-man-using-streaming-service-and-smartphone-app-with-audio-player-and-equalizer
Karriär

Driven webbredaktör sökes till Chef

Nu förstärker vi teamet med en vikarierande webbredaktör till Chef med start i mitten av maj. Är det dig vi letar efter? 
Sara Thun Aroden, vd på Oh My
Arbetsmiljö

Byrån som satsar på bäst villkor i branschen

Betald terapi på arbetstid, sponsrade promenader, halverad uppsägningstid för den som vill och expressbetalning av frilansfakturor. Här är arbetsgivaren som satsar på att skapa bäst villkor i branschen.
undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Ny undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
Shoji Morimoto
Karriär

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Själv säger han att han inte gör någonting – men tusentals människor står i kö.
jobbetifara
Karriär

Jobbet i fara? Så tar du dig vidare

Har du förlorat ditt jobb under pandemin, eller är orolig för att det ska hända? Här är 6 råd.