Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju

5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.

”Har du några frågor till oss?”

Så avslutas ofta en jobbintervju – gärna när det är en halv minut kvar av intervjutiden och man helst av allt bara vill få ett slut på det hela. Och hur frestande det än är att bara säga ”Nej tack jag har fått en jättebra bild både av rollen och tjänsten!”, så finns det några frågor du kan ställa som imponerar på arbetsgivaren. Men också ger dig viktig information om jobbet du kanske kommer att få.

Den amerikanska tidskriften Fast Company har intervjuat flera arbetsgivare om vilka frågor som är allra bäst som jobbsökare att ställa till den som rekryterar.

Så spara de här 5 frågorna i minnet inför nästa intervju:

  1. ”Ser ni några stora förändringar i rollen eller på arbetsplatsen under året som kommer?”

Coronapandemin har fått oss alla att förstå hur svårt det är att förutse framtiden, men att ställa den här frågan gör att du får höra vad organisationen tänker om framtiden, både för din roll och i stort. ”Många företag är inne i en period av osäkerhet och förändring nu under pandemin, så det är smart att ta reda på hur det kommer att påverka dig”, säger Jon Hill, vd på rekryteringsföretaget Energist. Frågan signalerar också för intervjuaren att du tänker långsiktigt, och att du är beredd att stanna på företaget.

2. ”Vad kan jag – om jag får rollen – göra för att verkligen lyckas i den här rollen?”

Även om ni såklart pratat om rollen tidigare under intervjun, öppnar den här frågan för lite mer spontana svar från intervjuaren. Frågan tydliggör också jobbsökarens driv, menar Jennifer Morehead, vd på Flex HR. ”De frågor den intervjuade ställer säger ofta mer än deras genomtänkta svar på frågorna under intervjun”, fortsätter hon.

svordomar

Läs också: 10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

3. ”Om du själv skulle lämna företaget, vad skulle vara anledningen då tror du?”

Det är en djärv fråga, menar Teddy Phillips på Microsoft, men viktig. Den kommer att ge dig svar både kring intervjuarens egna planer, samt om dessa kan mötas av företaget i fråga. ”Rekryterare respekterar frågor som får även oss att fundera”, menar Phillips.

4. Vilka utvecklingsmöjligheter finns inom organisationen?

Frågan visar rekryteraren att du vill utvecklas inom företaget. ”Att anställa är dyrt, så att anställa någon som bara vill stanna tills den hittar något bättre kostar både tid och pengar. Att fråga om framtiden och utveckling visar att du planerar att investera din tid i företaget på lång sikt”, säger karriärstrategen Nancy Spivery.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

5. Är det något mer jag kan göra för att ni ska välja just mig?

Den här frågan visar återigen att du verkligen vill ha jobbet, och bjuder in intervjuaren att yppa tveksamheter eller ställa kvardröjande frågor.

Att ställa bra följdfrågor till den som rekryterar handlar också om att du rent konkret tänker dig själv i rollen, och även det visar att du är intresserad av rollen på riktigt. Att ställa relevanta frågor kan alltså både imponera på rekryterar och ge dig själv den bästa informationen när du ska planera ditt nästa karriärsteg.

Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En hand håller upp en skylt som det står Interimschef på mot en jeansblus som bakgrund.
Karriär

Så lyckas du med interimschefen

Allt fler blir interimschefer i ett allt mer flytande arbetsliv, visar forskning. Men för att det ska lyckas på arbetsplatsen gäller det att göra på rätt sätt.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.
Karriär

Svenskar mest missnöjda med jobbet

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

En kvinna sitter och jobbar i en soffa med en katt bredvid sig.
Karriär

Chefer missförstår unga medarbetare

Chefer missförstår vad som är viktigt för unga medarbetare på flera olika sätt, visar en ny internationell undersökning. Undersökningen visar att de betraktar flera viktiga frågor på olika sätt.

Tre kvinnor sitter framför sina datorer vid ett bord och pratar och skrattar.
Karriär

Bullshit jobs? Nej, inte längre

Bara 4,8 procent. Så få européer tycker att jobbet är meningslöst, visar en ny studie. Och ofta är det cheferna som finner störst mening med sitt jobb.

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.