floskel-2

4 sätt att få kollegerna att brinna för CSR

Har du fått i uppdrag att utveckla ert hållbarhetsarbete, men möts av svagt intresse? Dessa fyra strategier kan hjälpa dig att öka engagemanget på arbetsplatsen.

Har din organisation dragit igång ett CSR-program för socialt ansvarstagande? Antagit en hållbarhetspolicy av grönaste snitt? Toppen! Känns det ändå som att ni står och stampar? Det är ni i så fall inte ensamma om, skriver Harvard Business Review.

Enligt en studie utförd bland 54 CSR-chefer inom tyska multinationella bolag – däribland jättar som Bayer och BMW – upplever många det som svårt att finna dragläge på detta område. Trots dokumenterade framsteg och förändringsvilja från toppen förblir hållbarhetsarbetet en utmaning när organisationen är trögstartad.

Chefsintervjuerna visade att företagsledningen identifierat hållbarhet som ett prioriterat utvecklingsområde, men att man upplever att arbetet stöter på hinder när det kommer till att få marknads-, inköps-, produktions- och säljchefer att tänka i dessa banor och delta i nya initiativ. Ofta är det upp till den CSR-ansvarige själv att försöka påverka de andra mellancheferna – som hänvisar till sin övriga arbetsbörda eller sina intäktsmål som skäl för att inte gå in i nya projekt.

larsappelqvist

Läs också: Hållbarhet med det lila extra

Hur ska du då bära dig åt när du tilldelats ansvaret för att driva ert hållbarhetsarbete, men ingen vill hjälpa till att ro det i land? I den tyska studien framkom fyra strategier som, om de tillämpas systematiskt, kan hjälpa dig att få fart på kollegorna:

  • Hitta dina allierade. Det finns garanterat fler än du på arbetsplatsen som brinner för hållbarhet. Att samla de som redan har intresset i ett nätverk kan vara nyckeln till att förankra hållbarhetsarbetet på de olika avdelningarna och få arbetet att lyfta. Försäkra dig om att du har uppbackning från ledningen innan du på detta vis börjar ”infiltrera systemet” och starta pilotprojekt.
  • Knyt an till verkligheten. Förbättra världen är svårt, förbättra vardagen lättare. Bryt ner det stora och teoretiska till handfasta rutiner: Hur skulle den enskilde medarbetaren kunna agera mer hållbart i sitt dagliga arbete? Hållbarhetsarbete kan skänka mening, men kan först behöva sättas i ett begripligt sammanhang för att personalen ska bli engagerad.
  • Odla morötter. Vad är det som får just dina medarbetare att gå igång på CSR och hållbarhet? Att hitta rätt tilltal och incitament för respektive personalgrupp är lättare sagt än gjort, och innebär att du behöver göra dig väl förtrogen med verksamhetens olika delar. Ekonomerna kanske behöver förses med mätbara affärsnyttiga mål, medan det för butikspersonalen kan vara viktigare att ditt varumärke har rättvisepatos än lönsamhet.
  • Jämför. Genom att sätta upp jämförelsepunkter, antingen inom organisationen eller gentemot en konkurrent, sätter du arbetet i ett sammanhang och skapar drivkraft. Ingen vill väl vara sämst i klassen på hållbarhet?

Gå från ord till handling!

Chefs nya webbkurs Hållbarhetsarbete i praktiken är för chefer och ledare som vill ta ansvar och arbeta konkret med hållbarhetsfrågor – inte bara prata om det. Experten Erika Svensson guidar dig genom nyckelbegrepp, prioriteringar och ger konkreta verktyg för att skapa en framtidsorganisation.

Läs mer här

Relaterade artiklar

greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

Bild på demonstrationståg med plakat med texten
Hållbarhet

Storföretagen: Därför strejkar vi

Greta Thunbergs strejkuppmaning har fått enormt genomslag internationellt. Storföretag som Google, Amazon och Ben & Jerry’s har nu på olika sätt meddelat att de kommer att delta i strejken.
cullberg1
Hållbarhet

Aktivistchefen: ”Medarbetarna måste inte gilla det jag gör”

Johannes Cullberg är vd för matbutikskedjan Paradiset och har bojkottat brasilianska varor sedan i våras. För Chef berättar han hur engagemanget påverkat ledarskapet. ”Lyckas jag inte övertyga andra har jag varit för dålig på att visa vad jag brinner för.”

nudgenudge
Hållbarhet

Därför ska du satsa på klimat-nudging

Nej – dina medarbetare vill inte ha mer förbud på jobbet. Ska du som chef lyckas med klimatarbetet måste du göra det spännande. ”Plocka den lägst hängande frukten först,” säger Maria Soxbo, en av författarna till nya boken ’Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.’

Johanna Giorgi, hållbarhetsansvarig på Tillväxtverket.
Hållbarhet

Klimatsmart kickoff – så gör du

För statliga Tillväxtverket är klimatfrågan av central betydelse vid planeringen av kickoffer och andra möten.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.
Hållbarhet

Klimatet glöms när chefen ordnar kickoff

En klar majoritet anser att kickoff-aktiviteterna är till nytta i det dagliga arbetet. Men klimatmedvetenheten är svag, visar Chefs undersökning.