floskel-2

4 sätt att få kollegerna att brinna för CSR

Har du fått i uppdrag att utveckla ert hållbarhetsarbete, men möts av svagt intresse? Dessa fyra strategier kan hjälpa dig att öka engagemanget på arbetsplatsen.

Har din organisation dragit igång ett CSR-program för socialt ansvarstagande? Antagit en hållbarhetspolicy av grönaste snitt? Toppen! Känns det ändå som att ni står och stampar? Det är ni i så fall inte ensamma om, skriver Harvard Business Review.

Enligt en studie utförd bland 54 CSR-chefer inom tyska multinationella bolag – däribland jättar som Bayer och BMW – upplever många det som svårt att finna dragläge på detta område. Trots dokumenterade framsteg och förändringsvilja från toppen förblir hållbarhetsarbetet en utmaning när organisationen är trögstartad.

Chefsintervjuerna visade att företagsledningen identifierat hållbarhet som ett prioriterat utvecklingsområde, men att man upplever att arbetet stöter på hinder när det kommer till att få marknads-, inköps-, produktions- och säljchefer att tänka i dessa banor och delta i nya initiativ. Ofta är det upp till den CSR-ansvarige själv att försöka påverka de andra mellancheferna – som hänvisar till sin övriga arbetsbörda eller sina intäktsmål som skäl för att inte gå in i nya projekt.

larsappelqvist

Läs också: Hållbarhet med det lila extra

Hur ska du då bära dig åt när du tilldelats ansvaret för att driva ert hållbarhetsarbete, men ingen vill hjälpa till att ro det i land? I den tyska studien framkom fyra strategier som, om de tillämpas systematiskt, kan hjälpa dig att få fart på kollegorna:

  • Hitta dina allierade. Det finns garanterat fler än du på arbetsplatsen som brinner för hållbarhet. Att samla de som redan har intresset i ett nätverk kan vara nyckeln till att förankra hållbarhetsarbetet på de olika avdelningarna och få arbetet att lyfta. Försäkra dig om att du har uppbackning från ledningen innan du på detta vis börjar ”infiltrera systemet” och starta pilotprojekt.
  • Knyt an till verkligheten. Förbättra världen är svårt, förbättra vardagen lättare. Bryt ner det stora och teoretiska till handfasta rutiner: Hur skulle den enskilde medarbetaren kunna agera mer hållbart i sitt dagliga arbete? Hållbarhetsarbete kan skänka mening, men kan först behöva sättas i ett begripligt sammanhang för att personalen ska bli engagerad.
  • Odla morötter. Vad är det som får just dina medarbetare att gå igång på CSR och hållbarhet? Att hitta rätt tilltal och incitament för respektive personalgrupp är lättare sagt än gjort, och innebär att du behöver göra dig väl förtrogen med verksamhetens olika delar. Ekonomerna kanske behöver förses med mätbara affärsnyttiga mål, medan det för butikspersonalen kan vara viktigare att ditt varumärke har rättvisepatos än lönsamhet.
  • Jämför. Genom att sätta upp jämförelsepunkter, antingen inom organisationen eller gentemot en konkurrent, sätter du arbetet i ett sammanhang och skapar drivkraft. Ingen vill väl vara sämst i klassen på hållbarhet?

Gå från ord till handling!

Chefs nya webbkurs Hållbarhetsarbete i praktiken är för chefer och ledare som vill ta ansvar och arbeta konkret med hållbarhetsfrågor – inte bara prata om det. Experten Erika Svensson guidar dig genom nyckelbegrepp, prioriteringar och ger konkreta verktyg för att skapa en framtidsorganisation.

Läs mer här

Relaterade artiklar

son-of-a-man
Hållbarhet

Här är klimatskolan som flygbolaget BRA försökte stoppa

Klimatet har stått i fokus under Almedalsveckan. Men Chefs klimatskola blev för mycket för flygbolaget BRA – som stoppade tidningen. "En skandal", säger Cissi Elwin, chefredaktör och vd. Chef väljer nu att publicera hela klimatskolan på webben.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

För att klara klimatmålen skulle vi behöva arbeta 12 timmar per vecka.
Hållbarhet

Studie: 12 timmars arbetsvecka krävs – för att klara klimatet

Enligt en brittisk studie behöver arbetsveckan bli rejält mycket kortare om vi ska kunna hantera klimatkrisen.
klimatbo
Hållbarhet

”Vi chefer behöver empati för att lyckas ställa om klimatet”

Vi behöver arbeta praktiskt med hållbarhet och använda mer emotionell intelligens, skriver Parul Sharma i sin nya bok.
illusforskare
Hållbarhet

Forskning: Så går du från klimatångest – till handling

Att skrämma upp människor leder inte till förändring
pergran
Hållbarhet

Per Grankvist: Riktiga ledare behövs om vi ska klara klimatkrisen

"Tillsammans behöver vi agera. Alltså är hållbarhetsfrågorna ditt ansvar, oavsett vilken chefstitel du har på visitkortet. Som chef förväntas du dessutom vara en förebild", skriver Per Grankvist om att leda i klimatkrisen.
klimatchefer12
Hållbarhet

Så slopade Telia 80 procent av jobbresorna: "Slutat slentrianresa"

Telia minskade kostnader och koldioxidutsläpp.
salu
02:19 min
Hållbarhet

Han startade ett ”Blocket” – för gamla kontorsmöbler

Video + Text Han är sjukgymnasten som startat ett "Blocket" för stora organisationer. Fredrik Östlins plattform för förmedling av överbliven kontorsutrustning har fått ner koldioxidutsläppen med hundratals ton – och sparat miljoner åt skattebetalarna.