4 budord: Så kan du göra konflikter nyttiga

4 budord: Så blir konflikten en idéfabrik

Ånej, vad jobbigt med diametralt olika uppfattningar på jobbet! Eller? Med rätt ingångsvärden kan tvisten i själva verket ge upphov till välgrundade beslut och nya infallsvinklar.

Den som någon gång arbetat med andra människor vet nog att det med jämna mellanrum kan bli meningsskiljaktigheter kring hur saker och ting görs på bästa sätt. Friktionsytor uppstår lätt när medarbetare ur olika generationer, med vitt skilda yrkesbakgrunder eller med särskilt envisa personlighetsdrag ska försöka att dra åt samma håll.

Oförmåga att hantera konflikter är den sämsta egenskapen hos en chef enligt svenskarna, men att ha olika åsikter i en fråga behöver inte nödvändigtvis resultera i sura miner. Affärssajten Fast Company ger rådet att lägga känslorna åt sidan, och istället ta er an meningsutbytet med ett öppet och analytiskt sinne.

När parternas mål inte längre är att ”vinna” diskussionen till varje pris kan de verkliga guldkornen vaskas fram, till allas nytta. Att metodiskt utforska olika synsätt, ge varandra användbar feedback och ta stöd i data kan ge upphov till helt nya, innovativa lösningar.

Två bruna getter stångas.

Läs också: 5 saker du gör – som skapar konflikter

Dessa är de fyra budorden som måste följas för att oenigheten ska bli produktiv:

Du skall icke lämna feedback som inte är utvecklande
Feedback som bara går ut på att den andra parten har fel hjälper er inte förbi ert gemensamma hinder. Som ledare behöver du kommunicera vilka förväntningar som gäller – målet är att få med alla i samma riktning.

Du skall vara nyfiken på din nästas perspektiv
Istället för att slå vakt om din egen uppfattning i ett skyttegravskrig som inte för er vidare behöver du vara nyfiken på varför andra tycker som de gör, lyssna och försöka förstå deras ståndpunkt.

Medarbetarnas respektive roller påverkar hur de tolkar effekterna av ett beslut. Det är din uppgift som chef att ta alla aspekter i beaktande, och utifrån helhetsbilden välja den väg som är mest logisk.

nudging1

Läs också: Forskning: Köp bullar till mötet – få dubbelt med idéer

Du skall använda den data du har
Tyvärr finns det långt många fler lysande idéer än lönsamma idéer. Något som verkar genialiskt på pappret kan visa sig vara en flopp på grund av yttre omständigheter eller dålig tajming.

Numera finns mycket kraftfulla verktyg för att kvantifiera och mäta olika åtgärder. Våga testa de goda idéerna, men våga också skrota dem om datan visar att de inte fungerar i praktiken.

Du skall icke göra det personligt
När åsiktsskillnaden är stor kan det vara svårt att se skillnad på motparten som person och på de ståndpunkter som denne framför. När ordväxlingen börjar luta åt att ifrågasätta andras kompetens eller när parterna på andra sätt kastar sand på varandra är det dags för dig som chef att skifta fokus till det mål ni ska uppnå tillsammans.

Som ledare i detta känsliga läge bör du inte ta någons parti, däremot kan du hjälpa de trätande genom att ”översätta” argumenten för den andre på ett sakligt sätt.

marknadsbit-sjalvteam
Seminarium 3 mars & 23 april

Så bygger du självgående team

Lär dig anpassa din ledarstil utifrån medarbetares behov och hjälp dina team att nå framgång på egen hand.

Relaterade artiklar

oroligchef
Beslutsfattande

Det är chefer rädda för när de fattar beslut

Har chefer det tuffare med att ta beslut på jobbet än i familjen? Ja, enligt en ny undersökning bland drygt 1000 chefer i 12 olika länder. Dessutom tar man det säkra före det osäkra och riskreducerar hellre än att satsa på att eventuellt nå framgång – allt för att undvika att den egna karriären påverkas negativt.

Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

Lotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Beslutsfattande

Lotta Lyrå: Så hittar du tid för strategiska frågor

Chefen i veckans dilemma måste fokusera mer på stora strategiska frågor men upplever att hon är fast i vardagen. Claes Ohlsons vd Lotta Lyrå ger råd.
Självledarskap
Beslutsfattande

Självledarskap – här är fallgroparna att se upp för

Medarbetare som leder sig själva – rena drömmen för en chef? För att självledarskap ska fungera krävs tydlighet kring mål och förväntningar, visar en färsk doktorsavhandling.
Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson
Beslutsfattande

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå: ”Att känna mig som en udda fågel har gjort mig lugn”

Resultat som åker berg- och dalbana, och hållbarhetskrav ovanpå det. Mitt uppe i allt står Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå och är – faktiskt helt lugn. I Chef Dilemma berättar hon om sin superkraft.
jan_broman_per_broman
Beslutsfattande

De skapade Fotografiska - här är framgångsreceptet

På torsdagen utsågs Jan och Per Broman, bröderna bakom succémuseet Fotografiska, till Årets förändringsledare. För Chef berättar de om sitt framgångsrecept: Tänka – göra – prata.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
vd
Beslutsfattande

Så tänker toppcheferna: Hot, strategier och skepsis

Kraftig konjunkturinbromsning – men hög tilltro till den egna verksamheten. Många är skeptiska mot sociala medier och raderar sina konton. Och klimatfrågan ses snarare som en möjlighet än ett hot.