4 budord: Så kan du göra konflikter nyttiga

4 budord: Så blir konflikten en idéfabrik

Ånej, vad jobbigt med diametralt olika uppfattningar på jobbet! Eller? Med rätt ingångsvärden kan tvisten i själva verket ge upphov till välgrundade beslut och nya infallsvinklar.

Den som någon gång arbetat med andra människor vet nog att det med jämna mellanrum kan bli meningsskiljaktigheter kring hur saker och ting görs på bästa sätt. Friktionsytor uppstår lätt när medarbetare ur olika generationer, med vitt skilda yrkesbakgrunder eller med särskilt envisa personlighetsdrag ska försöka att dra åt samma håll.

Oförmåga att hantera konflikter är den sämsta egenskapen hos en chef enligt svenskarna, men att ha olika åsikter i en fråga behöver inte nödvändigtvis resultera i sura miner. Affärssajten Fast Company ger rådet att lägga känslorna åt sidan, och istället ta er an meningsutbytet med ett öppet och analytiskt sinne.

När parternas mål inte längre är att ”vinna” diskussionen till varje pris kan de verkliga guldkornen vaskas fram, till allas nytta. Att metodiskt utforska olika synsätt, ge varandra användbar feedback och ta stöd i data kan ge upphov till helt nya, innovativa lösningar.

Två bruna getter stångas.

Läs också: 5 saker du gör – som skapar konflikter

Dessa är de fyra budorden som måste följas för att oenigheten ska bli produktiv:

Du skall icke lämna feedback som inte är utvecklande
Feedback som bara går ut på att den andra parten har fel hjälper er inte förbi ert gemensamma hinder. Som ledare behöver du kommunicera vilka förväntningar som gäller – målet är att få med alla i samma riktning.

Du skall vara nyfiken på din nästas perspektiv
Istället för att slå vakt om din egen uppfattning i ett skyttegravskrig som inte för er vidare behöver du vara nyfiken på varför andra tycker som de gör, lyssna och försöka förstå deras ståndpunkt.

Medarbetarnas respektive roller påverkar hur de tolkar effekterna av ett beslut. Det är din uppgift som chef att ta alla aspekter i beaktande, och utifrån helhetsbilden välja den väg som är mest logisk.

nudging1

Läs också: Forskning: Köp bullar till mötet – få dubbelt med idéer

Du skall använda den data du har
Tyvärr finns det långt många fler lysande idéer än lönsamma idéer. Något som verkar genialiskt på pappret kan visa sig vara en flopp på grund av yttre omständigheter eller dålig tajming.

Numera finns mycket kraftfulla verktyg för att kvantifiera och mäta olika åtgärder. Våga testa de goda idéerna, men våga också skrota dem om datan visar att de inte fungerar i praktiken.

Du skall icke göra det personligt
När åsiktsskillnaden är stor kan det vara svårt att se skillnad på motparten som person och på de ståndpunkter som denne framför. När ordväxlingen börjar luta åt att ifrågasätta andras kompetens eller när parterna på andra sätt kastar sand på varandra är det dags för dig som chef att skifta fokus till det mål ni ska uppnå tillsammans.

Som ledare i detta känsliga läge bör du inte ta någons parti, däremot kan du hjälpa de trätande genom att ”översätta” argumenten för den andre på ett sakligt sätt.

Relaterade artiklar

grafiker-till-webben-uppsa%cc%88gningar_rityta-1
Beslutsfattande

Nästan var femte chef säger upp på grund av corona

Nästan var femte chef har sagt upp, eller kommer att tvingas säga upp, medarbetare på grund av coronapandemin, visar Chefs undersökning.

mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
Psykolog Liria Ortiz och en bild på två personer i ett svårt samtal
Beslutsfattande

Så lyckas du med svåra samtal – steg för steg

Många chefer vittnar om att svåra samtal är det tuffaste en ledare behöver göra. Psykologen och samtalsexperten Liria Ortiz guidar dig – ett steg i taget. 
Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.
elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.