4 av 10: ”Chefen inte tillräckligt engagerad i hälsan på arbetsplatsen

4 av 10: ”Chefen inte tillräckligt engagerad i hälsan”

Trots att både fysiskt och psykiskt välmående på jobbet stått i fokus under senare år är många fortfarande missnöjda med hur frågan värderas på arbetsplatsen. Det framgår av en ny undersökning.

Det är Sifo som på uppdrag av WW ViktVäktarna låtit cirka 1100 svenskar betygsätta de hälsofrämjande insatserna på arbetsplatsen. Och resultatet förtjänar knappast några glädjeskutt på löpbandet: Hela 44 procent av de tillfrågade anser att arbetsgivaren saknar engagemang på området.

Endast 6 procent uppger att deras arbetsgivare visar ett mycket stort engagemang för att förbättra medarbetarnas hälsa. 23 procent svarar att engagemanget är ganska stort. Vad ska då chefer som kanske satt personalstyrkans sundhet i andra rummet satsa på för att vända bilden?

Allra helst vill de anställda bli inspirerade till fysisk aktivitet – 45 procent uppger att det vore välkommet med sådan motivation från chefen. En tredjedel efterlyser sundare arbetstider, med fler raster och pauser, samt förbättrad fysisk arbetsmiljö. Ungefär var femte medarbetare tar också tacksamt emot chefens tips för bättre kosthållning.

traningmimer

Läs också: Här får de anställda mer ledigt – om de tränar: ”Gav resultat direkt”

”Idag kan du inte utgå från att dina anställda tar eget ansvar för sitt välmående – som arbetsgivare är det ditt ansvar att alla mår bra på jobbet. Se det som en investering; att uppmuntra och inspirera till en hälsosam livsstil på och utanför jobbet kan öka effektiviteten, minska sjukfrånvaron, behålla medarbetarna längre och locka nya kompetenser”, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig på WW ViktVäktarna.

I en undersökning utförd bland chefer under våren, som Chef tidigare rapporterat om, uppger sju av tio chefer att de prioriterar de anställdas hälsa. Men även om kunskapen för att skapa sundare arbetsplatser finns så upplever cheferna ofta att tid saknas till detta arbete.

sjuktalen

Läs också: Massiv hälsosatsning i Tranås fick ner sjuktalen snabbt: ”Rätt balans”

Relaterade artiklar

cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
depp
Arbetsmiljö

Det avgör om chefen arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa

Arbetsmiljölagen är glasklar: Förebyggande arbete mot psykisk ohälsa är en del av chefens ansvar. Så vad krävs för att chefen ska kunna ta det ansvaret?
positivledare
Arbetsmiljö

Byt strategi – och bli en mer positiv ledare

Sluta drömma om en problemfri arbetsplats. Lägg inte all energi på att försöka motivera dina medarbetare. Här får du tre tips på hur du ska tänka för att bli en mer positiv ledare.
stress-2-2
Arbetsmiljö

Undersökning: Stresshantering på jobbet får underkänt

Fler än var tionde svensk har varit sjukskriven för stress under de senaste tre åren, enligt en ny undersökning.

hungrigmedarbetare1
Arbetsmiljö

”Hur hanterar jag medarbetare som går på diet?”

Mina medarbetare blir omotiverade och gnälliga när de är hungriga - vad kan jag göra?, frågar en läsare. Chefs expert Leif E Andersson, leg psykolog och ledarskapsutvecklare, svarar.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."
Cheferna på France Télécom står åtalade för medarbetares självmord.
Arbetsmiljö

Chefer kan fängslas för våg av självmord

Rättegången kring den självmordsvåg som skakade det franska telekombolaget France Télécom för dryga tio år sedan går mot sitt slut. Höga böter och fängelse krävs av åklagaren.