4 av 10: ”Chefen inte tillräckligt engagerad i hälsan på arbetsplatsen

4 av 10: ”Chefen inte tillräckligt engagerad i hälsan”

Trots att både fysiskt och psykiskt välmående på jobbet stått i fokus under senare år är många fortfarande missnöjda med hur frågan värderas på arbetsplatsen. Det framgår av en ny undersökning.

Det är Sifo som på uppdrag av WW ViktVäktarna låtit cirka 1100 svenskar betygsätta de hälsofrämjande insatserna på arbetsplatsen. Och resultatet förtjänar knappast några glädjeskutt på löpbandet: Hela 44 procent av de tillfrågade anser att arbetsgivaren saknar engagemang på området.

Endast 6 procent uppger att deras arbetsgivare visar ett mycket stort engagemang för att förbättra medarbetarnas hälsa. 23 procent svarar att engagemanget är ganska stort. Vad ska då chefer som kanske satt personalstyrkans sundhet i andra rummet satsa på för att vända bilden?

Allra helst vill de anställda bli inspirerade till fysisk aktivitet – 45 procent uppger att det vore välkommet med sådan motivation från chefen. En tredjedel efterlyser sundare arbetstider, med fler raster och pauser, samt förbättrad fysisk arbetsmiljö. Ungefär var femte medarbetare tar också tacksamt emot chefens tips för bättre kosthållning.

traningmimer

Läs också: Här får de anställda mer ledigt – om de tränar: ”Gav resultat direkt”

”Idag kan du inte utgå från att dina anställda tar eget ansvar för sitt välmående – som arbetsgivare är det ditt ansvar att alla mår bra på jobbet. Se det som en investering; att uppmuntra och inspirera till en hälsosam livsstil på och utanför jobbet kan öka effektiviteten, minska sjukfrånvaron, behålla medarbetarna längre och locka nya kompetenser”, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig på WW ViktVäktarna.

I en undersökning utförd bland chefer under våren, som Chef tidigare rapporterat om, uppger sju av tio chefer att de prioriterar de anställdas hälsa. Men även om kunskapen för att skapa sundare arbetsplatser finns så upplever cheferna ofta att tid saknas till detta arbete.

sjuktalen

Läs också: Massiv hälsosatsning i Tranås fick ner sjuktalen snabbt: ”Rätt balans”

Relaterade artiklar

Klocka och arbetsplats med sex timmars arbetsdag
Arbetsmiljö

Varannan: Vi klarar åtta timmars arbete på sex timmar

55 procent av de svarande vill införa sex timmars arbetsdag, visar en ny Sifo-undersökning. Dessutom menar varannan att de skulle få lika mycket gjort på sex timmar som på åtta.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Regnbågsflagga
Arbetsmiljö

Checklista: Så jobbar du inkluderande med hbtq-frågor

Som chef har du enligt diskrimineringslagen ansvar för att skapa en inkluderande arbetsplats där ingen diskrimineras. Här är en checklista i 6 steg.
Glad man bredvid en glad smiley och en stor hand som gör tummen upp
Arbetsmiljö

Oväntade corona-effekten: medarbetare mår bättre än tidigare

Trots coronaepidemins kraftigt negativa inverkan på svensk ekonomi trivs många medarbetare bättre på jobbet nu än före krisen. Det visar en ny rapport.
halsning
Arbetsmiljö

Ljudet av en annan kollega – ljuv musik på hemmakontoret

Reklambyrån Familjen lät videosamtalen vara igång efter mötestidens slut, för att medarbetarna skulle kunna höra ljudet av varandra. Nu har de tagit fram en specialsajt som låter dig återuppleva det underbara ljudet av kontor – hemma.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

depp
Arbetsmiljö

Det avgör om chefen arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa

Arbetsmiljölagen är glasklar: Förebyggande arbete mot psykisk ohälsa är en del av chefens ansvar. Så vad krävs för att chefen ska kunna ta det ansvaret?