stopp

3 tecken som avslöjar att medarbetaren vill säga upp sig

Dyrt, krångligt – och framför allt tidskrävande. Det finns flera baksidor att tvingas ersätta förlorad kompetens. Speciellt om det sker helt i onödan. 

Det är dyrt att tappa duktiga medarbetare. Förutom att värdefull kunskap försvinner från företaget kan en rekryteringsprocess vara dyr och tidskrävande – om man nu ens hittar rätt kompetens ute på arbetsmarknaden. Det här multinationella IT-företaget IBM uppmärksammat och tagit fram ett AI-program som med 95 procent träffsäkerhet kan berätta vilka medarbetare som är på väg att lämna, skriver Fast Company.

Enligt vd:n Ginni Rometty har det sparat företaget miljardbelopp eftersom cheferna då kan agera på informationen och förhoppningsvis motivera medarbetaren att stanna.

Men om du inte har IBM:s AI-program – hur ska du då veta att en medarbetare är på väg bort?

Här är några tecken som du kan vara extra uppmärksam på:

1) Bristande lojalitet

Många företag genomför löpande undersökning bland medarbetarna. Ett av dessa är företaget Peakon som alltid har med frågan ”Skulle du rekommendera vår arbetsplats till andra?”.

Om medarbetaren inte skulle rekommendera vänner och familj att söka sig till ditt företag kan det vara tydligt tecken på att lojaliteten och trivseln är låg samt att personen är beredd att söka sig vidare.

slutar

Läs också: 9 skäl: Därför säger de bästa upp sig

2) Utmaningar saknas

Om arbetsuppgifterna inte upplevs som utmanande eller att medarbetaren inte ser någon tydlig karriärresa inom företaget kan det vara en indikator på att personen är på väg att lämna.

Som chef kan du få svar på detta genom att fråga om hur medarbetaren ser på arbetsuppgifternas svårighetsgrad.

3) Lågt engagemang

Idag finns en rad enkla program som mäter medarbetarnas engagemang, till exempel det svenska programmet Winningtemp. Genom att medarbetarna svarar på olika frågor genom några klick kan du som chef snabbt få svar på hur högt eller lågt engagemanget är.

Om medarbetaren inte svarar på frågorna alls kan det vara ett tecken på att den har någon förhoppning att förändra sin arbetssituation och chefen kan behöva genomföra åtgärder för att medarbetaren inte ska säga upp sig.

nyttjobb-4

Läs också: 5 skäl till att dina bästa medarbetare slutar

Relaterade artiklar

Har du själv plockat upp något nyttigt i poddsamtalen? ”Massor! Utöver energin som samtalen i sig skapar, givet att samtalsämnena är så spännande, viktiga och roliga så tar jag med mig några saker som Linda ofta säger: Att när man involverar team och människor i organisationer i olika stora frågeställningar så går de från att känna sig som medarbetare till att känna sig som medansvariga. Att man ska jobba tillsammans, inte jobba samtidigt. Och att man kan prata om att man jobbar med förbättringar istället för förändringar”. ”Utöver det så tycker jag att det är himla roligt att Anders gång på gång lyfter att han tycker att det är så bra, men ovanligt, att vi involverar och bjuder in alla medarbetare till att vara med i arbetet kring ’stora’ saker, såsom bland annat omorganisationen”.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.