stopp

3 tecken som avslöjar att medarbetaren vill säga upp sig

Dyrt, krångligt – och framför allt tidskrävande. Det finns flera baksidor att tvingas ersätta förlorad kompetens. Speciellt om det sker helt i onödan. 

Det är dyrt att tappa duktiga medarbetare. Förutom att värdefull kunskap försvinner från företaget kan en rekryteringsprocess vara dyr och tidskrävande – om man nu ens hittar rätt kompetens ute på arbetsmarknaden. Det här multinationella IT-företaget IBM uppmärksammat och tagit fram ett AI-program som med 95 procent träffsäkerhet kan berätta vilka medarbetare som är på väg att lämna, skriver Fast Company.

Enligt vd:n Ginni Rometty har det sparat företaget miljardbelopp eftersom cheferna då kan agera på informationen och förhoppningsvis motivera medarbetaren att stanna.

Men om du inte har IBM:s AI-program – hur ska du då veta att en medarbetare är på väg bort?

Här är några tecken som du kan vara extra uppmärksam på:

1) Bristande lojalitet

Många företag genomför löpande undersökning bland medarbetarna. Ett av dessa är företaget Peakon som alltid har med frågan ”Skulle du rekommendera vår arbetsplats till andra?”.

Om medarbetaren inte skulle rekommendera vänner och familj att söka sig till ditt företag kan det vara tydligt tecken på att lojaliteten och trivseln är låg samt att personen är beredd att söka sig vidare.

slutar

Läs också: 9 skäl: Därför säger de bästa upp sig

2) Utmaningar saknas

Om arbetsuppgifterna inte upplevs som utmanande eller att medarbetaren inte ser någon tydlig karriärresa inom företaget kan det vara en indikator på att personen är på väg att lämna.

Som chef kan du få svar på detta genom att fråga om hur medarbetaren ser på arbetsuppgifternas svårighetsgrad.

3) Lågt engagemang

Idag finns en rad enkla program som mäter medarbetarnas engagemang, till exempel det svenska programmet Winningtemp. Genom att medarbetarna svarar på olika frågor genom några klick kan du som chef snabbt få svar på hur högt eller lågt engagemanget är.

Om medarbetaren inte svarar på frågorna alls kan det vara ett tecken på att den har någon förhoppning att förändra sin arbetssituation och chefen kan behöva genomföra åtgärder för att medarbetaren inte ska säga upp sig.

nyttjobb-4

Läs också: 5 skäl till att dina bästa medarbetare slutar

Relaterade artiklar

laranytt2
Karriär

5 toppchefer: Så lär vi nytt på jobbet

Kompetensutveckling är viktigt – det är de flesta rörande överens om. Men var tredje chef har inte avsatt tid för sina medarbetares kompetensutveckling, visar en undersökning som Chef har gjort. Vi frågade några av Sveriges främsta chefer var och när de lärde sig något nytt senast.

Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
dromjobben
Karriär

Topplista: Här är svenskarnas drömjobb

Fotbollsspelare, stjärnkock eller statsminister? Nej, det är helt andra yrken som ligger i topp när svenskar får lista sina absoluta drömyrken.
Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.
Karriär

Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Förändringar i omvärlden omkullkastar gamla sanningar i en rasande fart. För nya lösningar krävs ständig “upskilling”. Chefakademin är det självklara valet för dig som söker ledarskapsutbildningar och kompetensutveckling för chefer.

Anders Källström, LRF, lämnar över stafettpinnen till nya vd:n Anna-Karin Hatt
Karriär

Flygande start för ny vd

Vd:ar i näringslivet får sällan en vettig överlämning av sin efterträdare. LRF:s förre vd Anders Källström tänkte annorlunda för att nästa person på posten skulle lyckas.

rekrytering-4
Karriär

Så blir du headhuntad

Sugen på att bli headhuntad? Sitt inte stilla och vänta. Här är knepen som får rekryterarna att uppmärksamma just dig – direkt från vd:n för ett rekryteringsföretag.

dinony
Karriär

Bytte karriär – fick sälja huset

Dino Eklöf var sjukskriven och tvungen att ta morfin för att orka upp på morgnarna. Då kom han på succéidén som fick allt att vända. 

ingmaritopp
Karriär

”En chef är till för att bråkas med”

På sitt förra vd-jobb bad hon Jimmie Åkesson dra åt skogen. Möt Ingmari Pagenkemper, en av Nöjessveriges tyngsta makthavare — med mod att säga vad hon tycker.