stopp

3 tecken som avslöjar att medarbetaren vill säga upp sig

Dyrt, krångligt – och framför allt tidskrävande. Det finns flera baksidor att tvingas ersätta förlorad kompetens. Speciellt om det sker helt i onödan. 

Det är dyrt att tappa duktiga medarbetare. Förutom att värdefull kunskap försvinner från företaget kan en rekryteringsprocess vara dyr och tidskrävande – om man nu ens hittar rätt kompetens ute på arbetsmarknaden. Det här multinationella IT-företaget IBM uppmärksammat och tagit fram ett AI-program som med 95 procent träffsäkerhet kan berätta vilka medarbetare som är på väg att lämna, skriver Fast Company.

Enligt vd:n Ginni Rometty har det sparat företaget miljardbelopp eftersom cheferna då kan agera på informationen och förhoppningsvis motivera medarbetaren att stanna.

Men om du inte har IBM:s AI-program – hur ska du då veta att en medarbetare är på väg bort?

Här är några tecken som du kan vara extra uppmärksam på:

1) Bristande lojalitet

Många företag genomför löpande undersökning bland medarbetarna. Ett av dessa är företaget Peakon som alltid har med frågan ”Skulle du rekommendera vår arbetsplats till andra?”.

Om medarbetaren inte skulle rekommendera vänner och familj att söka sig till ditt företag kan det vara tydligt tecken på att lojaliteten och trivseln är låg samt att personen är beredd att söka sig vidare.

slutar

Läs också: 9 skäl: Därför säger de bästa upp sig

2) Utmaningar saknas

Om arbetsuppgifterna inte upplevs som utmanande eller att medarbetaren inte ser någon tydlig karriärresa inom företaget kan det vara en indikator på att personen är på väg att lämna.

Som chef kan du få svar på detta genom att fråga om hur medarbetaren ser på arbetsuppgifternas svårighetsgrad.

3) Lågt engagemang

Idag finns en rad enkla program som mäter medarbetarnas engagemang, till exempel det svenska programmet Winningtemp. Genom att medarbetarna svarar på olika frågor genom några klick kan du som chef snabbt få svar på hur högt eller lågt engagemanget är.

Om medarbetaren inte svarar på frågorna alls kan det vara ett tecken på att den har någon förhoppning att förändra sin arbetssituation och chefen kan behöva genomföra åtgärder för att medarbetaren inte ska säga upp sig.

nyttjobb-4

Läs också: 5 skäl till att dina bästa medarbetare slutar

Relaterade artiklar

Tusenkronorsedel som klipps itu
Karriär

Börs-vd:arnas lön: 6,3 miljoner om året

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.
Teckning av en fylld plånbok
Karriär

Lönen viktigare för kvinnor än för män

Vill du rekrytera kvinnor? Se då till att erbjuda ett större lönekuvert.
Person som ser glad ut efter att ha fått feedback digitalt
Karriär

Så ger du feedback – som boostar karriär och prestation

Feedback boostar karriär och prestation – både för den som ger och tar emot. Men vilken typ av feedback fungerar bäst? Hjärnforskaren Alva Appelgren har undersökt sambandet.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?