Detaljstyrande chefer hämmar kreativiteten

3 måsten – för detaljstyrande chefer

Chefer som vill styra varje aspekt av arbetet ner på partikelnivå är sällan populära. Här är tre saker du bör göra direkt om du har för vana att granska verksamheten genom mikroskop.

”Jo, jag tänkte på en grej… vore det inte bättre om vi flyttade det här kommatecknet?”

Det finns nästan inte något mer hämmande för kreativiteten än chefen som är inne och petar i minsta detalj, och alltid flåsar de anställda i nacken.

Om du likt Petter Stordalen kämpar för att låta bli micromanagement är du rätt ute. Beteendet kan resultera i sänkt produktivitet, när medarbetarna ständigt behöver parera chefens oombedda förbättringsförslag. I värsta fall leder detaljstyrningen till dålig trivsel och personalflykt.

Sannolikt har inte ens det värsta kontrollfreak till chef för avsikt att vara sådan, men ändå kan vissa av oss inte låta bli att börja följa arbetet med förstoringsglas när vi hamnar i en ledarposition.

Om du själv är orolig för att omedvetet vara en detaljstyrande chef kan du fråga dig om du ofta är missnöjd med hur medarbetarna levererar, gärna håller stenkoll på var de befinner sig, kräver att stå med på mejlkopia trots att du inte är direkt inblandad i ärendet, och lägger mycket tid på att korrigera småfel.

perfektionist1

Läs också: Våga vägra vara den perfekta chefen

Känns detta igen är det nog dags att börja jobba på kontrollbehoven och på hur andra uppfattar dig som chef, skriver affärsmagasinet Harvard Business Review.

Här är tre saker du borde göra på en gång:

Sluta med oförberedda läxförhör
Dyker du upp titt som tätt vid medarbetarnas skrivbord för att få en lägesrapport på pågående projekt? Det upplevs i så fall antagligen snarare som ett ovälkommet avbrott i arbetet än som en skönt informell avstämning.

Boka istället in fasta möten någon gång i veckan, så får de berörda en chans att planera och förbereda sig. Och själv kan du då inrikta dig mer på själva slutresultatet än på de små stegen på vägen dit.

Börja lita på att andra vet vad de gör
Det ingår faktiskt inte i chefsrollen att vara expert på allt. Din uppgift är istället att sätta rätt person med rätt kompetenser på rätt plats, och sedan ta ett steg tillbaka så att denne får utrymme att göra det som hen gör bäst.

Det finns en anledning till att vi har skilda yrkesroller med särskilda specialiteter på en arbetsplats. Du måste kunna lita på att de anställda har tillräcklig expertis för att utföra sina jobb. Försäkra dig däremot om att de har fått rätt förutsättningar att lyckas.

laptop

Läs också: Chefen fick dold kopia – på alla anställdas mejl

Delegera trots att det känns läskigt
Även om du har förtroende för medarbetarna är det lätt att falla in i ”själv är bäste dräng”-tänket när en mer affärskritisk uppgift dyker upp. Men om du aldrig vågar riskera att låta dina teammedlemmar pröva sina vingar i verkligheten får de heller aldrig chans att växa.

Ledare som är duktiga på att delegera kan nå högre tillväxt och starkare resultat än de som till stor del ägnar sig åt att göra medarbetarnas jobb. En bra, tillgänglig chef låter också de anställda veta att de är välkomna närhelst de behöver stöd eller vägledning.

chef-prenumerera-1800
Satsa på ditt ledarskap

Redo för nästa kliv?

Fyll på ditt ledarskap med nya insikter och djupare förståelse. Inspireras av modiga chefer som går före. Få en tydligare bild av din ledarstil och hitta din karriärväg framåt.

Relaterade artiklar

vd
Beslutsfattande

Så tänker toppcheferna: Hot, strategier och skepsis

Kraftig konjunkturinbromsning – men hög tilltro till den egna verksamheten. Många är skeptiska mot sociala medier och raderar sina konton. Och klimatfrågan ses snarare som en möjlighet än ett hot.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
4 budord: Så kan du göra konflikter nyttiga
Beslutsfattande

4 budord: Så blir konflikten en idéfabrik

Ånej, vad jobbigt med diametralt olika uppfattningar på jobbet! Eller? Med rätt ingångsvärden kan tvisten i själva verket ge upphov till välgrundade beslut och nya infallsvinklar.
Cissi Elwin, vd på Chef, och Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll
Beslutsfattande

Janne Andersson: ”Så tacklar du energitjuvar”

"Min medarbetare äter energi, både från mig och gruppen. Hur får jag henne att tagga ner, lyssna och förstå vad hon behöver jobba med?”, undrar veckans frågeställare. Förbundskapten Janne Andersson svarar. 
Kalender för 2020.
Beslutsfattande

Här är alla röda dagar 2020

Nytt år, nya semesterdagar – och därmed ny planering för dig som chef. Hur blir nästa jul? När riskerar det uppstå luckor i schemat? Och hur kan du själv maxa din ledighet? Chef har gått igenom kalendern och ger dig här samtliga datum och veckodagar för röda dagar.

sparkle
Beslutsfattande

Topplistan: 10 mest lästa artiklarna på Chef.se 2019

Ett helt år har gått – igen! Här är en tillbakablick på chefsåret 2019 genom våra mest lästa artiklar på sajten. Kanske har du missat något guldkorn?
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Antje Jackelén intervjuas av Cissi Elwin i podden Chef Dilemma
Beslutsfattande

Ärkebiskopen: ”Så kan du växa från chef till ledare”

”Vi vill ju ha ledare som är helt och fullt människor och inte någon sorts teknokratiska robotar”, säger Antje Jackelén, Sveriges ärkebiskop, i podden Chef Dilemma.