Detaljstyrande chefer hämmar kreativiteten

3 måsten – för detaljstyrande chefer

Chefer som vill styra varje aspekt av arbetet ner på partikelnivå är sällan populära. Här är tre saker du bör göra direkt om du har för vana att granska verksamheten genom mikroskop.

”Jo, jag tänkte på en grej… vore det inte bättre om vi flyttade det här kommatecknet?”

Det finns nästan inte något mer hämmande för kreativiteten än chefen som är inne och petar i minsta detalj, och alltid flåsar de anställda i nacken.

Om du likt Petter Stordalen kämpar för att låta bli micromanagement är du rätt ute. Beteendet kan resultera i sänkt produktivitet, när medarbetarna ständigt behöver parera chefens oombedda förbättringsförslag. I värsta fall leder detaljstyrningen till dålig trivsel och personalflykt.

Sannolikt har inte ens det värsta kontrollfreak till chef för avsikt att vara sådan, men ändå kan vissa av oss inte låta bli att börja följa arbetet med förstoringsglas när vi hamnar i en ledarposition.

Om du själv är orolig för att omedvetet vara en detaljstyrande chef kan du fråga dig om du ofta är missnöjd med hur medarbetarna levererar, gärna håller stenkoll på var de befinner sig, kräver att stå med på mejlkopia trots att du inte är direkt inblandad i ärendet, och lägger mycket tid på att korrigera småfel.

perfektionist1

Läs också: Våga vägra vara den perfekta chefen

Känns detta igen är det nog dags att börja jobba på kontrollbehoven och på hur andra uppfattar dig som chef, skriver affärsmagasinet Harvard Business Review.

Här är tre saker du borde göra på en gång:

Sluta med oförberedda läxförhör
Dyker du upp titt som tätt vid medarbetarnas skrivbord för att få en lägesrapport på pågående projekt? Det upplevs i så fall antagligen snarare som ett ovälkommet avbrott i arbetet än som en skönt informell avstämning.

Boka istället in fasta möten någon gång i veckan, så får de berörda en chans att planera och förbereda sig. Och själv kan du då inrikta dig mer på själva slutresultatet än på de små stegen på vägen dit.

Börja lita på att andra vet vad de gör
Det ingår faktiskt inte i chefsrollen att vara expert på allt. Din uppgift är istället att sätta rätt person med rätt kompetenser på rätt plats, och sedan ta ett steg tillbaka så att denne får utrymme att göra det som hen gör bäst.

Det finns en anledning till att vi har skilda yrkesroller med särskilda specialiteter på en arbetsplats. Du måste kunna lita på att de anställda har tillräcklig expertis för att utföra sina jobb. Försäkra dig däremot om att de har fått rätt förutsättningar att lyckas.

laptop

Läs också: Chefen fick dold kopia – på alla anställdas mejl

Delegera trots att det känns läskigt
Även om du har förtroende för medarbetarna är det lätt att falla in i ”själv är bäste dräng”-tänket när en mer affärskritisk uppgift dyker upp. Men om du aldrig vågar riskera att låta dina teammedlemmar pröva sina vingar i verkligheten får de heller aldrig chans att växa.

Ledare som är duktiga på att delegera kan nå högre tillväxt och starkare resultat än de som till stor del ägnar sig åt att göra medarbetarnas jobb. En bra, tillgänglig chef låter också de anställda veta att de är välkomna närhelst de behöver stöd eller vägledning.

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Uppsägningar? Så gör du som chef

Är du tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. Här är 4 tips på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar för att få ett bra avslut med dina medarbetare. 
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.