karriarsagauppsig

3 frågor du måste besvara innan du säger upp dig

Dags att säga upp sig? Den frågan har vi nog alla ställt oss vid något tillfälle. Oftast när saken plötsligt ställs på sin spets, i ett läge där man känner sig tvungen att lämna arbetsplatsen. Vilket innebär en stor nackdel på arbetsmarknaden – risken är att uppsägningen leder till en jobbmässig återvändsgränd, snarare än ett lyckat karriärsteg.

Låt inte detta hända dig. Var proaktiv och ta chansen att utvärdera din ställning på arbetsplatsen, och dina fortsatta karriärmöjligheter, åtminstone en gång per år. Här är tre frågor du bör ställa dig, enligt karriärcoachen Priscilla Claman som skriver för Harvard Business Review:

Jobbar du för rätt organisation?

Följ inte passivt med i utförsbacken hos organisationer med problem. Tecken att se upp med är sammanslagningar och omorganisationer där du själv inte är en del av förändringarna, upprepad kritik mot ledningen i fackpress och övrig massmedia, avhopp bland människor du respekterar samt nedskärningar utan förvarning eller logik.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Hur ser din energikalkyl ut?”

Har du rätt position?

Jobbet var kanske helt rätt i fjol, men hur är läget just nu? På ett bra jobb bör du växa och lära dig nya saker, respekteras för de insatser du gör och känna att arbetsuppgifterna är spännande och skänker tillfredsställelse. Så snart kontorspolitiken får ett större utrymme i ditt medvetande än själva jobbet, är det dags att utvärdera din situation.

Blir du förbigången lönemässigt, inte längre medbjuden på lunch av kollegorna eller rundad av din chef som föredrar att tala med direkt med dina medarbetare? I så fall kan det vara hög tid att lämna.

Sundar Pichai, CEO på Google

Läs också: Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Är du väl positionerad för en fortsatt karriär?

Har du gott rykte inom organisationen och din profession? Vet du vad du vill lära dig härnäst och har du full koll på de ”heta” ämnena i ditt yrkesfält? Brukar folk ringa dig för att få hjälp, och har du själv ett yrkesmässigt nätverk dit du kan vända dig när du har något på hjärtat?

I så fall finns ingen större anledning till oro – du är väl positionerad att fortsätta på ungefär samma karriärspår som hittills. Annars bör du agera. Bara genom göra det som föreslås i meningarna här ovan kan leda långt. Börja med att bjuda till lite extra inför dina kollegor och i din profession, och karriärmöjligheterna och ditt rykte kommer att växa.

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad:

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

Mikael Åbom, vd Fonus.
Karriär

Fonus vd: ”Jag fick en väldig respekt för livet”

Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, fick erfarenhet av branschen redan som 15-åring, när han hjälpte till vid pappans jourtransporter av avlidna. ”Jag fick en väldig respekt för livet”, säger han.

Sundar Pichai, CEO på Google
Karriär

Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Vad gör en chef som får människor att trivas på jobbet, stanna kvar och prestera bra? Det har Google under mer än 10 år kontinuerligt forskat kring i Project Oxygen.

svordomar
Karriär

10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

Jobbintervjuer är stressande och leder lätt till misstag hos alla inblandade. Men vilka är harmlösa, och vilka är närmast oförlåtliga? Undersökningsföretaget Yougovs brittiska del har frågat folk i alla åldrar och positioner om vad som mest sannolikt får en jobbintervju att haverera.

nyillus
Karriär

Fler kvinnor får kränkande frågor i rekryteringen

Nästan tre gånger så många kvinnor som män anser sig ha fått kränkande frågor under en anställningsintervju, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad. Fler än var fjärde svensk upplever samtidigt att de nekats anställning på grund av diskriminering.

Carina Kjellberg, Nordenchef på Dechra Veterinary Products, stärker sitt ledarskap med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

”Här hittar du din egen väg som chef”

Carina Kjellberg stärker sitt ledarskap, på både djupet och bredden. ”Det är som att bygga lager efter lager av muskler på ett skelett”, beskriver hon Executive MBA-utbildningen på Stockholms universitet.
soffa
Karriär

Chefer har inte tillräckligt med tid för sin partner

Den svenska chefen är stressad, har krävande medarbetare och jobbar massor med övertid. Men upplever sig samtidigt ha balans i livet, visar Chefs undersökning. Hur går det ihop?