angstpuck3

3 ångestpuckar vid karriärbytet – och hur du tacklar dem

Så här några veckor in i vardagshösten kommer tankarna på vad man ska bli när man blir stor. Här är knepen som hjälper dig att våga styra arbetslivet i en ny riktning.

Inte längre tillfreds med ditt nuvarande jobb? Sugen på något nytt och annorlunda? Att byta karriärspår kan kännas svårt, skrämmande eller rentav omöjligt om du ägnat många av dina bästa år (eller decennier!) på att komma dit du är i dag.

Tänk om du måste gå ner i lön? Eller inte klarar av det?

Låt inte tvivlet hindra dig. Här är tre tips från den amerikanska karriärsajten The Muse om hur du övervinner några vanliga farhågor inför ett karriärskifte.

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!

Läs också: Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

1 ”Jag kan inte hoppa av från något jag behärskar så bra och kämpat så hårt för.”

Att säga upp sig från något du ägnat åratal åt att bygga upp kan upplevas som ett skrämmande slöseri med tid och resurser. Men att förbli vid sin gamla invanda roll är inte alltid så varmt och mysigt det heller. Vill du verkligen fortsätta att känna dig uttråkad och miserabel på jobbet? Ett skifte kan vara precis vad du behöver.

2 ”Jag måste börja om från början.”

Att nya utmaningar i arbetslivet ofta är förenade med en brant inlärningskurva går knappast att förneka. Samtidigt kan en förvånansvärt stor del av de erfarenheter du förvärvat hittills visa sig relevanta i de mest skilda fält. I dag finns dessutom större möjligheter än någonsin att snabbt och effektivt bättra på kunskaperna via online-kurser och distansundervisning.

stress-15

Läs också: Fler unga utbrända – det kan du göra som chef

3 ”Ingen vill anställa någon i min ålder.”

Åldersdiskriminering är ett problem på arbetsmarknaden. Och tråkigt nog lär du nog aldrig kunna bekämpa ålderismen helt på egen hand. Men du kan vara strategisk kring hur du säljer dig själv. Vad de flesta arbetsgivare helst vill ha är människor som klarar jobbet, och gör det bra – viktigt är därför att du verkligen lyfter fram de förmågor och kunskaper som matchar rollen du söker, och argumenterar för hur din längre erfarenhet kan vara en fördel jämfört med yngre personer.

Två bruna getter stångas.

Läs också: 5 saker du gör – som skapar konflikter

Relaterade artiklar

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.
Karriär

Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

Bonnie Roupé med armarna i kors.
Karriär

Den äventyrliga vd:n som var nära att jobba ihjäl sig

Karriären har varit rena berg- och dalbanan för Bonnie Roupé, som bokstavligen höll på att jobba ihjäl sig. Efter lansering av gravid-appen Bonzun i Kina är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige, nu med titeln börs-vd.

En kvinna instruerar en man i yoga.
Karriär

Normer styr hur du karriär­nätverkar

I Silicon Valley kan en yogainstruktör vara en viktig länk i karriären. I Berlin är det otänkbart, visar en ny studie om hur nätverken skiljer sig beroende på plats.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Till vänster: Ensam kvinna sitter och väntar inför en intervju. Till höger: Man i kostym sitter vid ett bord och håller tummarna.
Karriär

De 4 mest fruktade frågorna på intervjun – och hur du besvarar dem

Vad är din största svaghet? Vi vet alla att det finns frågor som är extra fruktade på arbetsintervjun. Här är 4 tips från Fast Company på hur du bäst besvarar dem.