angstpuck3

3 ångestpuckar vid karriärbytet – och hur du tacklar dem

Så här några veckor in i vardagshösten kommer tankarna på vad man ska bli när man blir stor. Här är knepen som hjälper dig att våga styra arbetslivet i en ny riktning.

Inte längre tillfreds med ditt nuvarande jobb? Sugen på något nytt och annorlunda? Att byta karriärspår kan kännas svårt, skrämmande eller rentav omöjligt om du ägnat många av dina bästa år (eller decennier!) på att komma dit du är i dag.

Tänk om du måste gå ner i lön? Eller inte klarar av det?

Låt inte tvivlet hindra dig. Här är tre tips från den amerikanska karriärsajten The Muse om hur du övervinner några vanliga farhågor inför ett karriärskifte.

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!

Läs också: Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

1 ”Jag kan inte hoppa av från något jag behärskar så bra och kämpat så hårt för.”

Att säga upp sig från något du ägnat åratal åt att bygga upp kan upplevas som ett skrämmande slöseri med tid och resurser. Men att förbli vid sin gamla invanda roll är inte alltid så varmt och mysigt det heller. Vill du verkligen fortsätta att känna dig uttråkad och miserabel på jobbet? Ett skifte kan vara precis vad du behöver.

2 ”Jag måste börja om från början.”

Att nya utmaningar i arbetslivet ofta är förenade med en brant inlärningskurva går knappast att förneka. Samtidigt kan en förvånansvärt stor del av de erfarenheter du förvärvat hittills visa sig relevanta i de mest skilda fält. I dag finns dessutom större möjligheter än någonsin att snabbt och effektivt bättra på kunskaperna via online-kurser och distansundervisning.

stress-15

Läs också: Fler unga utbrända – det kan du göra som chef

3 ”Ingen vill anställa någon i min ålder.”

Åldersdiskriminering är ett problem på arbetsmarknaden. Och tråkigt nog lär du nog aldrig kunna bekämpa ålderismen helt på egen hand. Men du kan vara strategisk kring hur du säljer dig själv. Vad de flesta arbetsgivare helst vill ha är människor som klarar jobbet, och gör det bra – viktigt är därför att du verkligen lyfter fram de förmågor och kunskaper som matchar rollen du söker, och argumenterar för hur din längre erfarenhet kan vara en fördel jämfört med yngre personer.

Två bruna getter stångas.

Läs också: 5 saker du gör – som skapar konflikter

chefdagen-egenannons-3
Chefdagen 14 november

Så blir du en klimatsmart chef

Hur gör chefen när klimatfrågan blivit affärskritisk? Kom och ta del av toppchefernas bästa tips för en lyckad omställning till en mer hållbar verksamhet.

Relaterade artiklar

ungadrommerchef
Karriär

Därför drömmer unga om att bli chefer

En dryg tredjedel av svenskarna drömmer om en chefsroll, visar en ny studie. Bland unga upp till 29 år är siffran ännu högre: Mer än hälften av dem vill bli chefer – och det är inte lönen som är drivkraften i första hand.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

skoillus
Karriär

Därför ska du alltid vara beredd att byta jobb

Ha alltid en plan B för din karriär – även om du stortrivs med det jobb du har.

arbetstidsforkortning1800x1013
Karriär

Visst funkar sex timmars arbetsdag

Bättre balans mellan privat- och arbetsliv, ökad gemenskap på arbetsplatsen och ett större fokus på arbetsuppgifterna. Det blev resultatet av en svensk fallstudie i arbetstidsförkortning, unik i sitt slag.
Collage: Christina Hammer från Hammer & Hanborg samt glad medarbetare
Karriär

Så släpper du fram kraften hos dina medarbetare

44 procent av svenska chefer tycker inte att de får använda sin fulla potential i jobbet, visar en ny undersökning. Ännu fler av deras medarbetare upplever detsamma. Men det är enklare än du tror att få organisationens talanger att slå ut.
hipo2
Karriär

4 tecken på att du är en HIPO: ”high potential employee”

I den amerikanska talent management-världen pratas det hett om HIPO:s, medarbetare med extra hög potential.

Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

John Marnell, porträttbild
Karriär

”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Bilar var inte John Marnells grej. Han skulle ju bli psykolog. Men ett inhopp på en verkstad ledde hela vägen till vd-­stolen för bilföretaget J Bil.