7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.

Chef har tidigare rapporterat att hälften av svenskarna väntar sig en förändrad arbetsmarknad till följd av landvinningar inom automatisering och AI – men att vi lägger långt färre timmar på vidareutbildning än vi borde för att kunna möta de kommande behoven.

Men en ny undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Blocket visar att det inte saknas vilja att kompetensutveckla. Bland de yrkesverksamma svenskarna uppger hela nio av tio att de skulle vilja bredda sitt professionella kunnande. Högst på önskelistan ligger stärkta färdigheter inom ledarskap och digitalisering.

”Att nio av tio vill stärka sin arbetskompetens på olika sätt visar tydligt att det finns både vilja och motivation till utveckling. Som arbetsgivare bör man förvalta detta, genom att exempelvis erbjuda sina anställda att gå en kurs eller utbildning för att kunna växa på arbetsplatsen istället för att rekrytera på nytt”, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket Utbildning.

Att lyckas behålla och bygga vidare på den befintliga personalstyrkans kompetens kan bli en ödesfråga för framtidens organisationer; I takt med att arbetsmoment kan automatiseras och yrkesroller avvecklas uppstår tjänster som idag inte finns – och som företagen därför inte kan fylla genom rekrytering utifrån. Att satsa på olika typer av interna karriärcenter blir därför allt vanligare.

lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Undersökningen visar att många upplever missnöje med sin nuvarande yrkesbana. Två av fem tillfrågade menar att de hade gjort andra karriärval om de hade haft möjlighet att börja om på nytt – bland personer över 50 år är siffran ännu högre.

68 procent kan  inom de närmaste tre åren tänka sig att satsa på vidareutbildning i syfte att byta jobb, eller för att avancera inom det nuvarande yrket. I storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö går hela 75 procent i sådana tankar. Det är också storstadsborna som har störst intresse för att utveckla sin digitala kompetens.

De som arbetar heltid föredrar att utvecklas inom sitt nuvarande yrke med hjälp av kortare kurser, medan unga anställda mellan 18-29 år är mest benägna att investera i fleråriga utbildningar med målet att kunna byta yrke.

3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020

Läs också: 3 trender för lärande företag 2020

”Det är aldrig för sent att testa något nytt, vare sig det handlar om en ny karriär eller att slipa på specifika färdigheter. Utbudet av kortare kurser och distansutbildningar är stort och många av dessa går alldeles utmärkt att kombinera med en anställning. Framförallt för de som inte känner sig redo för att avsätta flera år för en heltidsutbildning”, säger Tero Marjamäki.

Detta är områdena som svenskarna helst vill utvecklas inom:

  • Ledarskap – 35%
  • Digitala kunskaper – 34%
  • Kommunikativ förmåga – 26%
  • Ekonomiska kunskaper – 22%
  • Kreativt tänkande – 19%
  • Bli mer organiserad/strukturerad – 18%
  • Analytisk förmåga – 16%
ca-marknadsbit2_cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad:

Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Mikael Åbom, vd Fonus.
Karriär

Fonus vd: ”Jag fick en väldig respekt för livet”

Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, fick erfarenhet av branschen redan som 15-åring, när han hjälpte till vid pappans jourtransporter av avlidna. ”Jag fick en väldig respekt för livet”, säger han.

karriarsagauppsig
Karriär

3 frågor du måste besvara innan du säger upp dig

Ta chansen att utvärdera din ställning på arbetsplatsen åtminstone en gång per år. Här är tre frågor du bör ställa dig innan du säger upp dig.
Sundar Pichai, CEO på Google
Karriär

Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Vad gör en chef som får människor att trivas på jobbet, stanna kvar och prestera bra? Det har Google under mer än 10 år kontinuerligt forskat kring i Project Oxygen.

svordomar
Karriär

10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

Jobbintervjuer är stressande och leder lätt till misstag hos alla inblandade. Men vilka är harmlösa, och vilka är närmast oförlåtliga? Undersökningsföretaget Yougovs brittiska del har frågat folk i alla åldrar och positioner om vad som mest sannolikt får en jobbintervju att haverera.

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

nyillus
Karriär

Fler kvinnor får kränkande frågor i rekryteringen

Nästan tre gånger så många kvinnor som män anser sig ha fått kränkande frågor under en anställningsintervju, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad. Fler än var fjärde svensk upplever samtidigt att de nekats anställning på grund av diskriminering.