7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.

Chef har tidigare rapporterat att hälften av svenskarna väntar sig en förändrad arbetsmarknad till följd av landvinningar inom automatisering och AI – men att vi lägger långt färre timmar på vidareutbildning än vi borde för att kunna möta de kommande behoven.

Men en ny undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Blocket visar att det inte saknas vilja att kompetensutveckla. Bland de yrkesverksamma svenskarna uppger hela nio av tio att de skulle vilja bredda sitt professionella kunnande. Högst på önskelistan ligger stärkta färdigheter inom ledarskap och digitalisering.

”Att nio av tio vill stärka sin arbetskompetens på olika sätt visar tydligt att det finns både vilja och motivation till utveckling. Som arbetsgivare bör man förvalta detta, genom att exempelvis erbjuda sina anställda att gå en kurs eller utbildning för att kunna växa på arbetsplatsen istället för att rekrytera på nytt”, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket Utbildning.

Att lyckas behålla och bygga vidare på den befintliga personalstyrkans kompetens kan bli en ödesfråga för framtidens organisationer; I takt med att arbetsmoment kan automatiseras och yrkesroller avvecklas uppstår tjänster som idag inte finns – och som företagen därför inte kan fylla genom rekrytering utifrån. Att satsa på olika typer av interna karriärcenter blir därför allt vanligare.

lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Undersökningen visar att många upplever missnöje med sin nuvarande yrkesbana. Två av fem tillfrågade menar att de hade gjort andra karriärval om de hade haft möjlighet att börja om på nytt – bland personer över 50 år är siffran ännu högre.

68 procent kan  inom de närmaste tre åren tänka sig att satsa på vidareutbildning i syfte att byta jobb, eller för att avancera inom det nuvarande yrket. I storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö går hela 75 procent i sådana tankar. Det är också storstadsborna som har störst intresse för att utveckla sin digitala kompetens.

De som arbetar heltid föredrar att utvecklas inom sitt nuvarande yrke med hjälp av kortare kurser, medan unga anställda mellan 18-29 år är mest benägna att investera i fleråriga utbildningar med målet att kunna byta yrke.

3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020

Läs också: 3 trender för lärande företag 2020

”Det är aldrig för sent att testa något nytt, vare sig det handlar om en ny karriär eller att slipa på specifika färdigheter. Utbudet av kortare kurser och distansutbildningar är stort och många av dessa går alldeles utmärkt att kombinera med en anställning. Framförallt för de som inte känner sig redo för att avsätta flera år för en heltidsutbildning”, säger Tero Marjamäki.

Detta är områdena som svenskarna helst vill utvecklas inom:

  • Ledarskap – 35%
  • Digitala kunskaper – 34%
  • Kommunikativ förmåga – 26%
  • Ekonomiska kunskaper – 22%
  • Kreativt tänkande – 19%
  • Bli mer organiserad/strukturerad – 18%
  • Analytisk förmåga – 16%
ca-marknadsbit2_cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

stefan1
Karriär

Förra årets vinnare: ”Ett mycket spännande år”

En vardagshjälte i en utsatt chefsroll som skapat fantastiskt resultat. Så löd juryns motivering när Stefan Vilkman blev Årets Chef 2019. Här berättar han om sitt omtumlande år efter prisutmärkelsen.

Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

dilemma-4
Karriär

Microsofts vd: ”Därför ska du våga ta utlandsjobbet”

Chefen har blivit erbjuden jobb utomlands – men sambon stretar emot. Hur ska hon tänka? Microsofts Sverige-vd Hélène Barnekow ger råd i Chef Dilemma.

Bemanningsföretaget Adecco har åtagit sig att utbilda 5 miljoner människor inom digital kunskap före 2030.
Karriär

Höjer digitala kompetensen – hos 5 miljoner anställda

När den kompetens som efterfrågas skiftar karaktär riskerar stora delar av arbetskraften att halka efter. Som svar lanserar Adecco Group nu ett kunskapsinitiativ som berör miljoner människor globalt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020
Karriär

3 trender för lärande företag 2020

Med ett allt längre arbetsliv och förändrade yrkesroller har behovet av vidareutbildning aldrig varit större. Såhär tror edX vd att 20-talet kan komma att präglas av ny kunskap.