7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.

Chef har tidigare rapporterat att hälften av svenskarna väntar sig en förändrad arbetsmarknad till följd av landvinningar inom automatisering och AI – men att vi lägger långt färre timmar på vidareutbildning än vi borde för att kunna möta de kommande behoven.

Men en ny undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Blocket visar att det inte saknas vilja att kompetensutveckla. Bland de yrkesverksamma svenskarna uppger hela nio av tio att de skulle vilja bredda sitt professionella kunnande. Högst på önskelistan ligger stärkta färdigheter inom ledarskap och digitalisering.

”Att nio av tio vill stärka sin arbetskompetens på olika sätt visar tydligt att det finns både vilja och motivation till utveckling. Som arbetsgivare bör man förvalta detta, genom att exempelvis erbjuda sina anställda att gå en kurs eller utbildning för att kunna växa på arbetsplatsen istället för att rekrytera på nytt”, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket Utbildning.

Att lyckas behålla och bygga vidare på den befintliga personalstyrkans kompetens kan bli en ödesfråga för framtidens organisationer; I takt med att arbetsmoment kan automatiseras och yrkesroller avvecklas uppstår tjänster som idag inte finns – och som företagen därför inte kan fylla genom rekrytering utifrån. Att satsa på olika typer av interna karriärcenter blir därför allt vanligare.

lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Undersökningen visar att många upplever missnöje med sin nuvarande yrkesbana. Två av fem tillfrågade menar att de hade gjort andra karriärval om de hade haft möjlighet att börja om på nytt – bland personer över 50 år är siffran ännu högre.

68 procent kan  inom de närmaste tre åren tänka sig att satsa på vidareutbildning i syfte att byta jobb, eller för att avancera inom det nuvarande yrket. I storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö går hela 75 procent i sådana tankar. Det är också storstadsborna som har störst intresse för att utveckla sin digitala kompetens.

De som arbetar heltid föredrar att utvecklas inom sitt nuvarande yrke med hjälp av kortare kurser, medan unga anställda mellan 18-29 år är mest benägna att investera i fleråriga utbildningar med målet att kunna byta yrke.

3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020

Läs också: 3 trender för lärande företag 2020

”Det är aldrig för sent att testa något nytt, vare sig det handlar om en ny karriär eller att slipa på specifika färdigheter. Utbudet av kortare kurser och distansutbildningar är stort och många av dessa går alldeles utmärkt att kombinera med en anställning. Framförallt för de som inte känner sig redo för att avsätta flera år för en heltidsutbildning”, säger Tero Marjamäki.

Detta är områdena som svenskarna helst vill utvecklas inom:

  • Ledarskap – 35%
  • Digitala kunskaper – 34%
  • Kommunikativ förmåga – 26%
  • Ekonomiska kunskaper – 22%
  • Kreativt tänkande – 19%
  • Bli mer organiserad/strukturerad – 18%
  • Analytisk förmåga – 16%
ca-marknadsbit2_cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

Pengar i högar
Karriär

Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

Drömmer du om en hög månadslön? Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
digitaljobbintervju
Karriär

7 tips: Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

Under coronapandemin har jobbintervjuer på distans fått ett rejält uppsving. Men hur gör man för att verkligen få fram sin kompetens i ett videomöte? Här är 6 tips – som tar dig närmare drömjobbet.
Kvinna som sitter i självkörande bil
Karriär

AI på gott och ont

Som chef bombarderas du antagligen av AI-relaterade budskap och krav, som kan vara svåra att leva upp till och navigera mellan. Per Högselius, professor i teknikhistoria vid KTH, hjälper dig på vägen.
Peter Ekholm framför ett tåg
Karriär

Peter Ekholm, vd för Inlandsbanan: ”Farmor har präglat mig”

Snö, motorer och tåg. Det är viktiga teman i Peter Ekholms karriär, som fört honom från Vemdalens skidbackar via Nya Zeeland till vd-posten för Inlandsbanan.
Tusenkronorsedel som klipps itu
Karriär

Börs-vd:arnas lön: 6,3 miljoner om året

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.