Två män i samtal.

Viktigaste tipset för svåra samtal

Många chefer drar sig för svåra samtal. Kommunikationsexperten Leena Männik Styren vill med boken Chefens 42 samtal – samtal du våndas inför och alla andra samtal ge konkreta verktyg för dialoger om allt från löner till kränkningar och missbruk.

Vad fick dig att skriva boken?
”Jag har haft kurser i kommunikation i över 30 år och min erfarenhet är att de flesta chefer samtalar för lite med sina medarbetare. Jag vill ge verktyg till chefer att snabbt kunna förbereda sig för olika typer av samtal. Ledarskap handlar om att hålla samtalet igång, det är ett smörjmedel för organisationen. Chefer som samtalar med sina medarbetare blir bättre ledare.”

Vilken typ av samtal tycker flest chefer är svårast?

”De som griper in i medarbetares privata sfär våndas de flesta inför, som exempelvis missbruk, dålig lukt, kränkningar och mobbning. De flesta tycker också att det är svårt att sätta regler för vett och etikett, kulturkrockar och kärlek på jobbet.”

10 tecken på missbruk.

Läs också: 10 tecken på missbruk

Vilket misstag är vanligast när vi ska samtala med medarbetare?

”Det är att undvika samtalet och tro att det ska bli bättre av sig själv eller att lägga över det på hr. Ett annat vanligt misstag är att gå som katten kring het gröt, inte vara tydlig och inte ha ett tydligt mål.”

Vad är viktigast att tänka på i svåra samtal?

”Att försöka göra allt du kan för att skapa tillit och förtroende. Det skapar du genom att ofta ha samtal och att lyssna och fråga i stället för att värdera. Uppmuntra, bekräfta och spegla din medarbetare i samtalet.”

Vad är viktigast att träna på som chef som har många samtal?

”Att faktiskt ha dem även om det är svårt och du är osäker. Riktigt misslyckade samtal är bara de som aldrig genomförs. Planera alltid ett tydligt budskap, hur du ska börja och vad som kan hända. Då har du något att hålla dig till. Det är också viktigt att reflektera efter varje samtal.”

featured

Läs också: Guide: Så stöttar du utmattade medarbetare

marknadsbit-svarasamtal_oversikt
Seminarium 4 mars & 24 april

Så förebygger du konflikter på jobbet

Seminariet för dig som vill vända potentiella konflikter till konstruktiva konversationer. Ledarskapsexperten Anna Lundwall leder övningar, scenarion och rollspel.verktygen för att ta tag i de jobbiga samtalen du helst sluppit.

Relaterade artiklar

Meghan Markle och prins Harry
Konflikthantering

”Kungliga krisen symbolisk för ett ledarskap i förändring”

När prins Harry och Meghan förklarade att de inte längre fogar sig i ledet utan tänker bo halva året i Kanada gruffar farmor drottning Elizabeth. Men ledarskapsexperten Alexander Holmberg myser: ”Det här är exakt vad många styrelser och vd:ar brottas med i dag.”
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
gretathunbergaretsperson
Konflikthantering

Greta Thunbergs 4 viktigaste ledaregenskaper

Som första svensk någonsin har klimataktivisten Greta Thunberg fått utmärkelsen Årets person av amerikanska tidskriften Time. Här är fyra saker du som ledare kan lära dig av henne.

rpc
Konflikthantering

Rikspolischefen: ”Så arg får du bli som chef”

I podden Chef Dilemma svarar rikspolischef Anders Thornberg på hur mycket känslor man får visa som chef: ”Jag hade rätt hett humör när jag var yngre, jag också.”

nypoddigen
Konflikthantering

Få hjälp av toppcheferna – i Chefs nya podd

I Chefs nya podd delar toppchefer med sig av sina erfarenheter och hjälper vanliga chefer med deras dilemman. ”Vi vill ta samtalet bortom ledarskapsklyschor och istället prata konkret kring vardagsledarskap och rollen som chef,” säger Cissi Elwin, programledare.

Kvinna vid datorn, julgran bredvid.
Konflikthantering

Frånvaro-mejl? Undvik dessa tre dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.