”Den mentala åldern är viktig”

Rickard Lyko, 38 år, vd Lyko Hair.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad

Hur gammal är en bra chef?
De viktiga är kompetens för rollen och inställning hos individen, inte åldern. Jag tror ingen föds till chef, att bli en bra chef kräver träning men med det sagt vill jag samtidigt poängtera att vi har flera fantastiska chefer som är väldigt unga. ”

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef?
”Nej inte siffran men absolut den mentala åldern hos personen och då varken för ung eller för gammal. Jag fokuserar på vad individer kan bidra med i förhållande till gruppen de ska leda och där är åldern irrelevant. I vissa roller är erfarenhet viktigt men oftast handlar det om inställning, att bidra till bolagskulturen och mod att växa i rollen och organisationen.

Vad är det viktigaste du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?
Att involvera personer med olika infallsvinklar i beslut. Jag tror även att man lurar sig själv om man alltid fattar det beslutet som är enklast att ta. Bäst beslut kan ofta vara det som är svårare att fatta. ”

#hurgammalärenbrachef

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden