Nappflaska och latte i take away-mugg, i bakgrunden kontor

Veckans trendspaning: Lattemammornas revival och arbetsplatsens nya rum

Vad händer med förflyttningen av rum när arbete och liv bedrivs på samma köksbord?, undrar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson.

Visst minns ni lattemamman? Den moderna storstadsmamman som med en kaffe latte i ena handen och barnvagnen i den andra världsvant intog stadens gator, shoppade med sina väninnor och fikade så ofta att kaféerna var tvungna att börja ha mikrovågsugnar till barnmaten.

Fenomenet blev snabbt omtvistat, och begreppet lika ofta en hånfull beskrivning av kvinnor som hade för mycket pengar och brydde sig mer om sig själv än sina barn.

Lattemamman representerade föräldraskapet som livsstil och hon gjorde det fullt synligt för alla. Moderskapet – för några ”lattepappor” nämndes sällan – flyttades från hemmet ut i offentligheten och tog plötsligt plats i parker, på kaféer och gator. När gränserna mellan offentligt och privat suddades ut intogs också nya rum.

Och nu syns tecken på att föräldraskapet är på väg att inta nya – olika – rum.

  1. Barnrum på kontoren. I en krönika här i Chef skriver vd:n Ola Lowden: ”Om din inställning alltid är att ‘självklart har jag en bebis med mig, var är DIN bebis?’ så är det du som sätter normen” och berättar hur han tar med sig sitt barn in i arbetsplatsens rum, och vad som händer. Lowden har även bytt ut det för startups så vanliga pingisbordet mot ett barnrum, där medarbetarnas barn kan vara under möten. Man ska inte behöva välja mellan karriär och barn, menar Lowden.

I och med corona har även en annan typ av rumsförflyttning skett, om än en mer ofrivillig sådan.

  1. När köksbordet blir skrivbord och arbetsplats blir hemma. Man brukar tala om gränserna mellan privatliv och jobb metaforiskt. Men nu har de för många av oss faktiskt blivit bokstavliga: Vi torkar bort frukostens brödsmulor från bordet och ställer dit vår laptop, redo för nästa zoom-möte. Köksbordet har blivit arbetsplats, och fritid och arbete bedrivs på exakt samma yta. I videomötena syns våra hem och ibland även våra familjemedlemmar, och kollegor och familj blandas plötsligt ihop på ett helt nytt sätt.

Vad betyder det här för framtiden? Vi vet att gränserna mellan arbete och privatliv är viktiga för att vi inte ska jobba för mycket. Men om vi utgår från att de flytande gränserna tillhör ”det nya normala” och kommer bestå: finns det då också vinster?

  1. Positiva effekter av att blanda privatliv och arbete. I en artikel i Forbes beskrivs en finsk studie om relationen till mobiltelefonen efter arbetstid, där man fann att samtal med chefen om balansen var en viktig faktor för en positiv känsla. De exemplifierar med företag med anställda från många olika tidszoner, där det är helt omöjligt att ha en 9-5-arbetsdag. Sådana arbeten lockar vad Nancy Rothbard, professor på The Wharton School, kallar ”integrators”, det vill säga människor som inte ser något negativt med att blanda jobb och arbete utan gärna jobbar från mobilen när det behövs. Detta till skillnad från ”segmentors”, för vilka det är viktigt med klara gränser mellan professionellt och privat liv. Chefens uppgift blir att stämma av med sina medarbetare kring vad flexibilitet är för just dem.

Ingen av oss vill ha det som nu, med ett påtvingat hemarbete på grund av en av de värsta katastroferna i modern tid. Men kanske har vi i hemmajobbandets tid åtminstone fått en större förståelse för att någon brygger kaffe i bakgrunden och att barnen kommer hem från skolan till och med hos vd:n. När privatliv och arbetsliv plötsligt kolliderade med en smäll under coronavåren har det också blivit påtagligt att man inte har två liv utan ett och att det måste gå att förena, men på olika sätt hos olika människor. Arbetet och familjen har under en tid tvingats existera i samma rum, och med mobilen kan vi jobba var som helst – kanske till och med med en latte i ena handen och en barnvagn i den andra.

Bonustrend: Nya perspektiv

Som chef är det viktigt att ständigt ta in nya perspektiv. Paret Sona och Vai sitter i karantän i Singapore, tröttnade på sin egen utsikt och startade Window Swap: en sajt där du kan titta ut genom fönstret hos människor runt hela världen. Sona och Vai har bett människor filma sin utsikt, så vi alla kan se. I dag har jag sett en soluppgång i Moskva, lyssnat på fågelsång i en trädgård i East Tennessee och studerat otroligt höga höghus i Buenos Aires. Och världen känns plötsligt lite närmare än nyss.

Vad gör vi av alla corona-valpar när vi återgår till kontoren?

Läs också: Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Chef och medarbetare
Arbetsmiljö

Maxtaket i regionen: 35 medarbetare per chef

I Västra Götalandsregionen pågår ett målinriktat arbete för att minska personalgrupperna. Målet är att antalet medarbetare bör begränsas till mellan 10 och 35 per chef. ”Vi ser det som en investering”, säger hr-strategen Niklas Thorell Sjöström.
Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
En ledarfågel som leder många andra fåglar
Arbetsmiljö

Leder du för många medarbetare?

50, 60, 70 medarbetare att ensam ansvara för – eller ännu fler. En orimlig, men långtifrån ovanlig situation för första linjens chefer i kvinnodominerad offentlig sektor. Forskaren Annika Härenstam varnar för än tuffare villkor när staberna sväller och ledarskapet på "golvet" prioriteras ner.
sjalvledarskapvalmaende
Arbetsmiljö

Ny studie: Självledarskap ger ökat välmående

Människor som utövar självledarskap blir bättre på att hantera osäkerhet, samarbeta med andra och att sätta gränser mellan jobb och fritid, visar en ny studie. 
Distansjobbare under corona
Arbetsmiljö

7 tips – så leder du medarbetarna på distans

Distansjobb är framtiden, även efter de pågående massvaccineringarna mot covid 19 – det menar 90 procent av HR-cheferna i en enkät från globala konsultföretaget Gartner. Här är de bästa tipsen på hur du får det att funka som chef.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration med en penna märkt
Arbetsmiljö

Alla ledare behöver vara beredda på cancel culture

Cancel culture och att ”bli cancelad” var förut mest förknippat med enskilda personer på sociala medier, men händer nu även allt fler företag. Då gäller det att vara redo som chef.