Varuhuset Walmart rekryterar med VR-teknik

Varuhuset befordrar med VR-teknik

Den amerikanska butikskedjan Walmart har börjat använda virtual reality-teknik för att avgöra vilka anställda som passar bäst för ledarrollen.

Walmart är USA:s största privata arbetsgivare, med svindlande en och en halv miljon anställda och 4600 butiker. Företaget har nu börjat leta nya potentiella butikschefer med hjälp av ett särskilt VR-headset och tillhörande programvara, båda utvecklade av det kaliforniska utbildningsföretaget Strivr.

Idén bakom rekryteringsprogrammet är att se hur de anställda reagerar i en utmanande situation – presenterad i verklighetstrogen virtual reality. Hur de anställda prioriterar bland uppgifterna de ställs inför i VR-programmet blir tydligt på ett sätt som inte hade visat sig i en traditionell intervju, rapporterar sajten Fastcompany.

robot-8

Läs också: Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Såhär långt har 10 000 av jätteföretagets anställda genomgått VR-utvärderingen, som syftar till att identifiera högpresterande anställda. Walmart hoppas på att genom att ge anställda utökat mandat kring beslutsfattande kunna skära ner antalet mellanchefer och teamledare per butik.

Men än så länge behöver ingen Walmart-anställd behöva oroa sig över att förlora arbetet efter att ha misslyckats med sitt VR-test. Företaget understryker att tekniken bara används som en faktor bland flera i en urvalsprocess, inte för att hitta och straffa underpresterare.

robotar

Läs också: Testa dig: Kommer robotar ta över ditt jobb?

”Vi använder bara tekniken i selekteringen för fyra specifika arbetsroller” säger HR-chefen Beth Nagel. ”Detta är bara en datapunkt bland flera, och används inte för gallring av kandidater överhuvudtaget”.

Relaterade artiklar

Drottning Elizabeth i rosa hatt
Karriär

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.
Karriär

5 succéfaktorer – för introverta chefer

En framgångsrik ledare porträtteras ofta som en social kameleont som gärna står i centrum för jämnan. Men en introvert chef kan ha ovärderliga ledarskapskvalitéer. Såhär gör du det mesta av dem.
chessny
Karriär

Nej – det är inte alltid bra att vinna

Föreställ dig själv i ett läge där konkurrensen är knivskarp, om ett eftertraktat jobb kanske eller uppmärksamhet på marknaden och inför kunder.

Daniel Ellison, Motala Verkstad
Karriär

”Det finns nätter när man inte sover”

Motala Verkstads vd Daniel Ellison är en av få svenska industriledare som talar japanska. Sjubarnspappans rekordsnabba karriär tog sin början – i svampskogen.
driftigsamarbetsinriktadkompetent
Karriär

Här är chefens viktigaste egenskaper

Kompetent, samarbetsinriktad – men också driftig. Sådan är den optimala chefspersonen – i alla fall om man ser till vad både chefer själva och de som ska anställa dem tycker. Det visar två nya undersökningar från Novare och Ledarna.

Förmågan att pressa sig lite till är en stressfälla för chefer.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Lär dig undvika chefens förrädiska stressfälla

Chefers stress ökar. Samtidigt som vi vet riskerna med att bita ihop och kämpa på. ”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp vid varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.
9 frågor att ställa innan du byter jobb
Karriär

9 frågor att ställa innan du byter jobb

Ett nytt år som står för dörren rör gärna upp tankar på en ny karriärframtid. Men är verkligen ett jobbyte det du behöver för att uppnå den önskade förändringen - eller finns svaren närmare än så?