Varuhuset Walmart rekryterar med VR-teknik

Varuhuset befordrar med VR-teknik

Den amerikanska butikskedjan Walmart har börjat använda virtual reality-teknik för att avgöra vilka anställda som passar bäst för ledarrollen.

Walmart är USA:s största privata arbetsgivare, med svindlande en och en halv miljon anställda och 4600 butiker. Företaget har nu börjat leta nya potentiella butikschefer med hjälp av ett särskilt VR-headset och tillhörande programvara, båda utvecklade av det kaliforniska utbildningsföretaget Strivr.

Idén bakom rekryteringsprogrammet är att se hur de anställda reagerar i en utmanande situation – presenterad i verklighetstrogen virtual reality. Hur de anställda prioriterar bland uppgifterna de ställs inför i VR-programmet blir tydligt på ett sätt som inte hade visat sig i en traditionell intervju, rapporterar sajten Fastcompany.

robot-8

Läs också: Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Såhär långt har 10 000 av jätteföretagets anställda genomgått VR-utvärderingen, som syftar till att identifiera högpresterande anställda. Walmart hoppas på att genom att ge anställda utökat mandat kring beslutsfattande kunna skära ner antalet mellanchefer och teamledare per butik.

Men än så länge behöver ingen Walmart-anställd behöva oroa sig över att förlora arbetet efter att ha misslyckats med sitt VR-test. Företaget understryker att tekniken bara används som en faktor bland flera i en urvalsprocess, inte för att hitta och straffa underpresterare.

robotar

Läs också: Testa dig: Kommer robotar ta över ditt jobb?

”Vi använder bara tekniken i selekteringen för fyra specifika arbetsroller” säger HR-chefen Beth Nagel. ”Detta är bara en datapunkt bland flera, och används inte för gallring av kandidater överhuvudtaget”.

Relaterade artiklar

Kvinnor behöver anpassa sitt ledarskap i högre grad än män för att nå toppen.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.