vardchef

Vårdjättens strategichef: ”Utmaningen handlar främst om att prioritera”

Hallå där, Henrik Brehmer, strategichef inom vårdjätten Capio som bland annat driver S:t Görans sjukhus i Stockholm. En av många vårdgivare som just nu pressas hårt av den pågående coronakrisen.

Vad innebär coronakrisen för dig som chef?

”Inom vården har vi en tydlig ledningsorganisation för att kunna ta beslut och ställa om vår verksamhet. Att jobba i team och dra nytta av varandras förmågor är av stor betydelse för att få ut maximal ledningsförmåga. Exempelvis ökar vi vår digitala kapacitet snabbt för effektivare informationsspridning och patientkontakt.”

”Vi jobbar också nära landets regioner för att kunna stödja vården i bredare mening. Som chef gäller det att vara närvarande, behålla ett stort lugn och tänka igenom konsekvenser av olika beslut. Allt vi gör utgår från att ta hand om patienter och personal på bästa möjliga sätt.”

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

Vilka ledarskapsutmaningar är svårast och hur försöker du lösa dem?

”Till skillnad från många andra sektorer i samhället är efterfrågan på vården konstant och stigande samtidigt som våra resurser i form av personal och material riskerar att begränsas. Utmaningen handlar främst om att prioritera för att balansera behov och resurser. Det kräver många snabba beslut dagligen, med förståelse för hur det påverkar vårdsystemet i stort för att kunna erbjuda en uthållig och hållbar vård. Här gäller det att nyttja hela organisationens kapacitet och kunskap samt jobba nära våra uppdragsgivare, landets regioner, och följa myndigheternas rekommendationer.” 

Vilka ledarskapslärdomar har du dragit av coronakrisen hittills?

”Vikten av ett tydligt och närvarande ledarskap från alla chefer, teamarbete och sammanhållning framstår mycket klart, liksom scenarioplanering för att vara beredd på snabb omställning av verksamheten.”

satschefnyny

Läs också: Sats-chefen: ”Vi jobbar på fler onlinelösningar”

Hur mår du i rollen som chef och hur mår cheferna överlag?

”Bra! Nu prövas ledarskapet och organisationens förmågor. Jag är djupt imponerad över hur våra chefer och medarbetare gör allt de kan för att ge den bästa vården till våra patienter i ett läge där trycket är mycket högt på en redan hårt ansatt sjukvård.”

Vilka är ljuspunkterna?

”Den enorma och oförtrytliga vilja att hjälpa till som våra chefer och medarbetare visar dagligen och stundligen. Utan dem så går det inte. Jag är evigt tacksam för att få vara med och bidra tillsammans med alla i Capio.”

Malin Skans, chef på Handelsbanken.

Läs också: Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Ny rapport: 4 steg för chefen att lindra smärtan vid uppsägningar

Tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. En färsk rapport från TRR ger kastar nytt ljus på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Günther Mårders modell med tre cirklar, där företag är i olika faser av ekonomisk kris
Beslutsfattande

Så agerar du som chef – i den ekonomiska krisens olika faser

Hittills har vart femte företag i Sverige tappat hälften av sin försäljning under coronakrisen. Enligt Svenskt Näringsliv kommer 30 000 företag gå i konkurs inom den närmaste månaden – och mest drabbade är småföretagen.