Linda Waxin står lutad mot en vägg. I bakgrunden syns ett stadslandskap.

Vad pandemins tre faser lärt mig om mig själv

Min upplevelse av pandemin har varit indelad i tre faser. Den första var njutningsfull och handlade om att spara energi och rensa ut. Den andra, lidandets fas, kom mer som en överraskning, skriver Linda Waxin, Chefs krönikör.

Upplevelsen av pandemin ur ett arbetsperspektiv är lika omfångsrik och varierande som arbetskraften som behövt hantera den, varje dag, under en mycket lång period. Jag tror att vi är många som kommit till nya insikter om oss själva, många som njutit av en chans att vara hemma mer, många som lidit av isolering, videomötesmaraton och utsuddade gränser.

Min egen upplevelse har varit hyfsat tydligt indelad i tre faser, kraftigt förenklad:

  1. 1. Njutet av nej-sägandet
  2. 2. Lidandet
  3. 3. Lösningarna

Den första njutningsfulla fasen handlade primärt om utrensning och energibesparing, i ett svep kunde jag rensa bort onödiga möten, onödiga nätverkstillfällen, restid, pifftid och stora delar ställtid. Pandemins hävstång i nejsägandet gav mig luft, luft kring tankar, luft att fokusera arbetstid mot resultat, luft att blocka längre pass till de arbetsuppgifter som krävde fokus. Det blev enklare att lägga in träning på förmiddagarna när jag tränar bäst och få det praktiska i vardagen att flyta på i arbetsdagens små pauser, samtidigt som mer blev gjort.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: "Glöm balans i livet, leve kvalitetsvila!"

Den andra, lidandets fas, kom mer som en överraskning för mig. Baksidan av nej-sägandet, de uteblivna ja:en hade utan att jag såg det komma, tömt mig på energi, inspiration och teamkänsla. Det började bli tungt att ta beslut, vara kreativ och kraftigt pådrivande. Tre saker som vanligtvis kommer väldigt naturligt för mig. Utan att jag visste det hade bristen på interaktion med andra människor i samma rum, bristen på nya intryck och tankar, dränerat mig. Jag fick omdefinera mig själv från introvert med talang för extroverta sammanhang till ambivert. Det började samtidigt göra fysiskt ont att ta ännu ett skärmmöte, slacka sig fram till ytterligare ett beslut eller att föreläsa in i ännu ett zoom-fönster. Till min förskräckelse började jag också acceptera att mitt hem hade tagits ifrån mig som respit, och att jag blivit pandemipedant av att spendera så mycket tid på samma kvadratmeter.

Det var hög tid att bli lösningsorienterad. 

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

Jag började säga ja igen, till promenadmöten där agendan inte alltid var glasklar, jag började säga nej till video om det gick till förmån för telefon eller utomhusmöte, jag började be de jag föreläste åt att komma till deras studio om de hade en för att åtminstone få mänsklig reaktion från studioteknikern och moderatorn. Jag skaffade kontorsplats på ett co-workingspace. Jag började aktivt söka upp inspirerande människor och miljöer. Jag började som så många andra att leta större boende, och aktivt söka tillfällen till miljöombyte.

Dessa tre faser har lärt mig oerhört mycket om mig själv och vad jag behöver för att arbeta bra. Men jag känner också stor oro och ömsinthet för de som inte har samma erfarenhet av att coacha sig själva från lidandefas till lösningsfas, eller de som helt enkelt inte har privilegierna jag har att kunna skapa lösningar för sig själva. Som chefer bör vi acceptera att vi har fått nya arbetsuppgifter som pandemijobbcoacher. För att klara det, gäller det som alltid att välja syrgasmasken, det vill säga att coacha sig själv till en bra plats först för att sedan kunna hjälpa andra.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

Relaterade artiklar

Cissi Elwin.
Motivation

Cissi Elwin: ”Jag längtar efter mitt sammanhang”

Åh, vad jag hoppas att vi kommer att kunna gå till jobbet snart. Jag längtar efter att skaka hand med folk, kramas, få skrattanfall vid kaffeautomaten. Ljudet av människor. Av mina arbetskamrater. Mitt sammanhang, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

En bild på Siri Wikander mot en vit bakgrund. Hon har en svart tröja på sig.
Motivation

Siri Wikander: ”Dags att pyssla om dina medarbetare”

Behovet av att ses och bli ompysslad och bortskämd av sin chef har kanske aldrig varit större hos dina medarbetare än nu denna höst, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander. 

En kvinna håller upp en målad bild av en solros. Under bilden syns ett bord och vackra blommor.
Motivation

Testet som avslöjar din kreativa potential

Ett fyra minuters-test kan avslöja din kreativa potential. Det visar ny forskning från McGill University, Harvard University och the University of Melbourne. Vill du veta hur kreativ du är?

Kvinna med solhatt ligger på gräsmatta och läser en bok.
Motivation

Sköna boktips för sensommaren

Har du fortfarande semester kvar? Här kommer några sköna boktips för sensommaren, om allt från padel och sönderfallande parallellsamhällen till pirrigt kärlekstrassel i småstad. Chefsinsikterna får du på köpet.

En kvinna står framför en Whiteboard-tavla med lappar på och talar inför en grupp personer som sitter vid ett bord.
Kommunikation

Ny studie: Det händer när chefen sviker

Hur meningsfullt dina medarbetare upplever sitt jobb påverkas av din förmåga att stötta dem. En ny studie visar att ledarskapet gör förvånansvärt stor skillnad för känslan av meningsfullhet på jobbet.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Doftljus från designbyrån R/GA:
Arbetsmiljö

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.