Linda Waxin står lutad mot en vägg. I bakgrunden syns ett stadslandskap.

Vad pandemins tre faser lärt mig om mig själv

Min upplevelse av pandemin har varit indelad i tre faser. Den första var njutningsfull och handlade om att spara energi och rensa ut. Den andra, lidandets fas, kom mer som en överraskning, skriver Linda Waxin, Chefs krönikör.

Upplevelsen av pandemin ur ett arbetsperspektiv är lika omfångsrik och varierande som arbetskraften som behövt hantera den, varje dag, under en mycket lång period. Jag tror att vi är många som kommit till nya insikter om oss själva, många som njutit av en chans att vara hemma mer, många som lidit av isolering, videomötesmaraton och utsuddade gränser.

Min egen upplevelse har varit hyfsat tydligt indelad i tre faser, kraftigt förenklad:

  1. 1. Njutet av nej-sägandet
  2. 2. Lidandet
  3. 3. Lösningarna

Den första njutningsfulla fasen handlade primärt om utrensning och energibesparing, i ett svep kunde jag rensa bort onödiga möten, onödiga nätverkstillfällen, restid, pifftid och stora delar ställtid. Pandemins hävstång i nejsägandet gav mig luft, luft kring tankar, luft att fokusera arbetstid mot resultat, luft att blocka längre pass till de arbetsuppgifter som krävde fokus. Det blev enklare att lägga in träning på förmiddagarna när jag tränar bäst och få det praktiska i vardagen att flyta på i arbetsdagens små pauser, samtidigt som mer blev gjort.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: "Glöm balans i livet, leve kvalitetsvila!"

Den andra, lidandets fas, kom mer som en överraskning för mig. Baksidan av nej-sägandet, de uteblivna ja:en hade utan att jag såg det komma, tömt mig på energi, inspiration och teamkänsla. Det började bli tungt att ta beslut, vara kreativ och kraftigt pådrivande. Tre saker som vanligtvis kommer väldigt naturligt för mig. Utan att jag visste det hade bristen på interaktion med andra människor i samma rum, bristen på nya intryck och tankar, dränerat mig. Jag fick omdefinera mig själv från introvert med talang för extroverta sammanhang till ambivert. Det började samtidigt göra fysiskt ont att ta ännu ett skärmmöte, slacka sig fram till ytterligare ett beslut eller att föreläsa in i ännu ett zoom-fönster. Till min förskräckelse började jag också acceptera att mitt hem hade tagits ifrån mig som respit, och att jag blivit pandemipedant av att spendera så mycket tid på samma kvadratmeter.

Det var hög tid att bli lösningsorienterad. 

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

Jag började säga ja igen, till promenadmöten där agendan inte alltid var glasklar, jag började säga nej till video om det gick till förmån för telefon eller utomhusmöte, jag började be de jag föreläste åt att komma till deras studio om de hade en för att åtminstone få mänsklig reaktion från studioteknikern och moderatorn. Jag skaffade kontorsplats på ett co-workingspace. Jag började aktivt söka upp inspirerande människor och miljöer. Jag började som så många andra att leta större boende, och aktivt söka tillfällen till miljöombyte.

Dessa tre faser har lärt mig oerhört mycket om mig själv och vad jag behöver för att arbeta bra. Men jag känner också stor oro och ömsinthet för de som inte har samma erfarenhet av att coacha sig själva från lidandefas till lösningsfas, eller de som helt enkelt inte har privilegierna jag har att kunna skapa lösningar för sig själva. Som chefer bör vi acceptera att vi har fått nya arbetsuppgifter som pandemijobbcoacher. För att klara det, gäller det som alltid att välja syrgasmasken, det vill säga att coacha sig själv till en bra plats först för att sedan kunna hjälpa andra.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

Relaterade artiklar

vinnare_intervjuperson
Motivation

Randstad: Här är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2022

När Randstad Employer Brand Research släppt sin årliga undersökning över vilka arbetsgivare som är mest eftertraktade bland svenskarna är det musiktjänsten Spotify som för första gången toppar listan. På andra plats i listan över attraktiva arbetsgivare hamnar fjolårets vinnare, möbelföretaget Ikea, följt av biltillverkaren Volvo Cars.

Maria Geijer, affärsområdeschef, Morot & Co.
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

3 sätt att hylla medarbetarna inför semestern

Våren rusar på och semestern står för dörren. Just i år finns fler skäl än vanligt att tacka medarbetarna för det gångna arbetsåret. ”Att som chef visa sin uppskattning är ett oslagbart sätt att skapa vi-känsla”, säger Maria Geijer på Morot & Co.
webbforaldrarledoig
Motivation

Så ska småföretagare locka talanger

En undersökning gjord av försäkringsbolaget If visar att ett erbjudande om ett flexibelt arbetssätt är den viktigaste faktorn för att ett mindre företag ska uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

tartawebb
Motivation

Vem säger grattis till chefen?

Chefen håller koll och firar medarbetarna, men hur blir chefen själv firad på den stora dagen? Vad finns det för traditioner på olika arbetsplatser när det kommer till firande? Chef frågade tre ledare om hur det ser ut på deras arbetsplats.

Medarbetare med tomma pratbubblor
Motivation

Därför finns ingen innovation bland dina medarbetare

Finns inte innovationsförmågan på din arbetsplats kan det bero på att du som chef bromsar den. Det menar innovationsforskaren Leif Denti och journalisten och ledarskapskonsulten Martin Kreuger. Duon listar de vanligaste bromsklossarna du ska se upp för om du vill att kreativiteten ska flöda.

Glada medarbetare som hoppar
Utsikt över berget Harder Kulm i kantonen Bern, Schweiz.
Annonssamarbete Chef + Made in Bern

5 skäl att konferera i Schweiz

Aldrig har väl så många arbetsplatser varit i så stort behov av teambuilding som nu. Så varför inte stärka banden med en gemensam resa till Schweiz? Här finns gott om hållbara konferensmöjligheter och mängder med aktiviteter.
mall-sajtbild_intervjuperson
Ledarskap

Barnen skapade Steve som sällskap — nu är han tillbaka på kontoret!

Nu har många återvänt till jobbet och en tillvaro som blir social på ett helt annat sätt. En person som inte behövt känna av ensamheten under pandemin är Jesper Örtengren som jobbar med affärsutveckling på Vasakronan och är vd på bolaget och konceptet Beyond Us. Barnen skapade Steve som fått hålla honom sällskap under hemarbetet vilket han själv berättat om på LinkedIn där det fick ett stort gensvar.