missnojda

Undersökning: Svenska chefer minst nöjda med sitt jobb

Det är tuffa tider för svenska chefer. I alla fall om man ska tro en europeisk undersökning där låg arbetslöshet och kompetensbrist ställer hårda krav på beslutsfattare i Sverige.

Det är för tredje året i rad som IDC/Cornerstone undersöker hur stämningen är bland chefer i 14 europeiska länder. Om det var på topp 2016, när chefer i Norden ansågs sig ha den bästa arbetssituationen, ser det annorlunda ut i dag.

Faktum är att svenska chefer är den grupp som är minst nöjda med sin arbetsplats – vilket endast 41 procent svarade att de är.

 

Enligt IDC visar undersökningen att svenska chefer brottas med en rad utmaningar idag. Förutom den snabba digitaliseringen har högkonjunkturen lett till ett hårt tryck på medarbetarna – samtidigt som arbetslösheten är låg och det är svårt att hitta rätt kompetens.

”Det är inte alls omöjligt att det är resultatet av det vi ser i årets siffror”, säger Stefan Robsén, chef på Cornerstone i Norden.

Fotnot: Undersökningen gjordes genom att fråga 1900 HR/IT- och verksamhetschefer i Europa om deras arbetssituation.

praktiska-tester

Läs också: Förslaget: Hitta nya medarbetare – med praktiska tester

Relaterade artiklar

sakerhet12
Arbetsmiljö

Forskare: Bra ledare – minskar risken för olyckor på jobbet

Det går inte underskatta vikten av bra ledarskap på en arbetsplats.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.