Undersökning: Svenska chefer minst nöjda med sitt jobb

Det är tuffa tider för svenska chefer. I alla fall om man ska tro en europeisk undersökning där låg arbetslöshet och kompetensbrist ställer hårda krav på beslutsfattare i Sverige.

Arbetsmiljö
Publicerad

Det är för tredje året i rad som IDC/Cornerstone undersöker hur stämningen är bland chefer i 14 europeiska länder. Om det var på topp 2016, när chefer i Norden ansågs sig ha den bästa arbetssituationen, ser det annorlunda ut i dag.

Faktum är att svenska chefer är den grupp som är minst nöjda med sin arbetsplats – vilket endast 41 procent svarade att de är.

 

Enligt IDC visar undersökningen att svenska chefer brottas med en rad utmaningar idag. Förutom den snabba digitaliseringen har högkonjunkturen lett till ett hårt tryck på medarbetarna – samtidigt som arbetslösheten är låg och det är svårt att hitta rätt kompetens.

”Det är inte alls omöjligt att det är resultatet av det vi ser i årets siffror”, säger Stefan Robsén, chef på Cornerstone i Norden.

Fotnot: Undersökningen gjordes genom att fråga 1900 HR/IT- och verksamhetschefer i Europa om deras arbetssituation.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden