inflytande

Undersökning: Så stort inflytande har kollegerna – i våra liv

Känns det som att jobbet styr ditt liv? En undersökning visar nu att bara familj och vänner har större inflytande än kollegerna.

Att det är viktigt trivas med sina medarbetare och kolleger skriver nog de flesta under på. Vi tillbringar i många fall mer tid med dessa än familj och vänner – i alla fall på vardagarna. Nu har Kantar Sifo på uppdrag för Blocket jobb undersökt hur stort inflytande jobbet faktiskt har på våra liv.

Genom att fråga 1000 personer i åldern mellan 18-65 år kom det fram att bara familj och vänner är viktigare än våra kolleger.

43 procent i undersökningen svarade att deras kolleger har störst inflytande på deras liv. ”Chefen” betydelse för människors liv kom på fjärdeplats. Något fler kvinnor än män tyckte att chefen hade ett stort inflytande i vardagen (42 procent).

”Att ta stort intryck från sin omgivning kan vara på gott och ont. Fördelen är förstås att en stor bas av inflytande kan ge lycka, trigga kreativiteten och fungera som stöd”, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket jobb.

bilf

Läs också: Undersökning: Är det okej att kramas på jobbet?

Här hittar du hela listan på de vi tycker har störst inflytande på våra liv:

1) Familjen

2) Vänner

3) Kolleger 

4) Chefer

5) Lärare

6) Influencers

Källa: Kantar Sifo/Blocket jobb

cheferfb

Läs också: Så många chefer är Facebook-vän – med sina anställda

Relaterade artiklar

ungaskador
Arbetsmiljö

Allt fler unga skadar sig på jobbet: ”Allvarligt”

Antalet unga under 25 år som skadar sig på jobbet ökar kraftigt. Det visar nya siffror från Arbetsmiljöverket – som oroas av utvecklingen.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
byra
Arbetsmiljö

Hon blev utsatt för härskartekniker – i 3 år: "Ont i magen”

Nu har Anna-Karin Kask skrivit en bok i ämnet.

alkoholaa
Arbetsmiljö

Därför nobbar SVT alkohol på julbordet

Snart är det dags för julbord runt om på svenska arbetsplatser. Men på SVT har man valt att spola kröken och säger nej till alkohol på jullunchen.

frihet
Arbetsmiljö

Därför trivs vi svenskar på jobbet

95 procent – alltså fler än 9 av 10 medarbetare – trivs på jobbet. Det visar en ny omfattande undersökning som Avonova gjort.
giftiggg
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Är det låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför? Här är 5 orsaker som kan ligga bakom.