Undersökning: Så stort inflytande har kollegerna – i våra liv

Känns det som att jobbet styr ditt liv? En undersökning visar nu att bara familj och vänner har större inflytande än kollegerna.

Arbetsmiljö
Publicerad

Att det är viktigt trivas med sina medarbetare och kolleger skriver nog de flesta under på. Vi tillbringar i många fall mer tid med dessa än familj och vänner – i alla fall på vardagarna. Nu har Kantar Sifo på uppdrag för Blocket jobb undersökt hur stort inflytande jobbet faktiskt har på våra liv.

Genom att fråga 1000 personer i åldern mellan 18-65 år kom det fram att bara familj och vänner är viktigare än våra kolleger.

43 procent i undersökningen svarade att deras kolleger har störst inflytande på deras liv. ”Chefen” betydelse för människors liv kom på fjärdeplats. Något fler kvinnor än män tyckte att chefen hade ett stort inflytande i vardagen (42 procent).

”Att ta stort intryck från sin omgivning kan vara på gott och ont. Fördelen är förstås att en stor bas av inflytande kan ge lycka, trigga kreativiteten och fungera som stöd”, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket jobb.

Här hittar du hela listan på de vi tycker har störst inflytande på våra liv:

1) Familjen

2) Vänner

3) Kolleger 

4) Chefer

5) Lärare

6) Influencers

Källa: Kantar Sifo/Blocket jobb

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden