Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.

Beslutsfattande
Publicerad

När analysföretaget Netigate ifjol frågade 10 000 yrkesverksamma personer om vad är viktigast för att trivas på jobbet kom ”möjlighet att kompetensutvecklas” högt upp. Det bekräftas i den undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av SSE executive education.

När man frågade drygt 500 svenska chefer vilka förutsättningar som en arbetsgivare som måste erbjuda för att locka nya talanger svarade 66 procent att det är viktigt med kompetensutveckling. Enligt undersökningen är det också större chans att man behåller duktiga chefer om det finns goda möjligheter till att utvecklas på sin nuvarande arbetsplats.

”Chefer som erbjudits och gått kompetensutvecklande program ses som mer kompetenta vilket i sin tur stärker dem i deras roll som ledare. Detta är förstås extremt viktigt för det interna förtroendet och för att förankra och få igenom sina beslut”, säger Anders Richtnér, vd för SSE executive education.

Endast 23 procent svarade att de skulle söka en utlyst tjänst även om det saknas ett skräddarsytt program för kompetensutveckling.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden