Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.

Beslutsfattande
Publicerad

När analysföretaget Netigate ifjol frågade 10 000 yrkesverksamma personer om vad är viktigast för att trivas på jobbet kom ”möjlighet att kompetensutvecklas” högt upp. Det bekräftas i den undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av SSE executive education.

När man frågade drygt 500 svenska chefer vilka förutsättningar som en arbetsgivare som måste erbjuda för att locka nya talanger svarade 66 procent att det är viktigt med kompetensutveckling. Enligt undersökningen är det också större chans att man behåller duktiga chefer om det finns goda möjligheter till att utvecklas på sin nuvarande arbetsplats.

”Chefer som erbjudits och gått kompetensutvecklande program ses som mer kompetenta vilket i sin tur stärker dem i deras roll som ledare. Detta är förstås extremt viktigt för det interna förtroendet och för att förankra och få igenom sina beslut”, säger Anders Richtnér, vd för SSE executive education.

Endast 23 procent svarade att de skulle söka en utlyst tjänst även om det saknas ett skräddarsytt program för kompetensutveckling.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden