Rätt digitala verktyg lyfter arbetsmiljön.

Undersökning: 7 av 10 anställda önskar bättre digitala verktyg

I en ny undersökning framkommer att företag som satsar på den digitala arbetsmiljön har större chans att uppnå tillväxtmålen – och behålla medarbetare.

Mjukvaruföretaget VMware har i sin årliga rapport studerat hur företagens digitala arbetsmiljö har för effekter på verksamheten. Resultaten pekar på att företag med hög tillväxt som satsar på att ge medarbetarna rätt digitala verktyg lättare når sina mål, har en framåtblickande företagskultur och ses som en mer attraktiv arbetsplats bland de anställda.

Att det finns utrymme för förbättring i den digitala arbetsmiljön blir tydligt när 70 procent av de svenska respondenterna tycker att deras arbetsgivare borde lägga större vikt vid digitala verktyg. VMware ser ett utökat samarbete mellan IT och HR som ett viktigt steg på vägen. 43 procent av de svenska anställda vet idag nämligen inte om de ska vända sig till IT- eller HR-avdelningen när det gäller de digitala arbetsverktygen.

Framgångsfaktorerna inkluderar att tillhandahålla sina anställda med enheter och appar oavsett var arbetet utförs. Bland de företag som är mindre framgångsrika ses en lägre vilja att låta de anställda arbeta från sin privata dator, och att använda applikationer som låter den anställde utföra sina viktigaste uppgifter på vilken enhet som helst.

apparna

Läs också: Vd:ar avslöjar: 5 appar vi inte klarar oss utan

Digital frihet ger också effekter på medarbetarnas uppfattning av arbetsgivaren. Bland de svenskar som svarat på undersökningen känner dubbelt så många stolthet över sin arbetsplats om de har möjlighet att jobba lika enkelt hemifrån som från kontoret jämfört med de som inte har det.

71 procent av de anställda med god digital arbetsmiljö är nöjda med sin arbetsgivare, och 66 procent av dessa säger också att arbetsplatsen möjliggör en bra balans mellan arbete och fritid – medan motsvarande siffror för gruppen med sämre digital arbetsmiljö är endast 26 respektive 30 procent.

agilt2

Läs också: Agilt på 5 minuter – Chef förklarar

De flesta svenska svarande som upplever problem i sin digitala arbetsmiljö uppger att brist på förståelse för vad det är de anställda behöver är deras största bekymmer. Och kanske är det just en fråga om kommunikation: Medan två tredjedelar av de tillfrågade säger att de inte har något att säga till om när det gäller de digitala arbetsverktygen, tror 86 procent av de IT-ansvariga att de tillfrågat personalen.

”Diskussionen om digital transformation fokuserar ofta bara på tekniken och glömmer en viktig faktor i en framgångsrik strategi, nämligen att kunna locka och behålla de bästa medarbetarna. För att konkurrera om de bästa medarbetarna bör företag prioritera den digitala arbetsmiljön, som spänner över såväl teknik som arbetssätt och kultur”, säger Kristine Dahl Steidel, chef för VMwares avdelning för slutanvändare i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes under mars och april 2019 då totalt 3600 personer intervjuades i EMEA-området (Europa, Mellanöstern och Afrika).

Av de 3600 som ingick i undersökningen var 1800 anställda, 900 IT-beslutsfattare och 900 HR-chefer.

De svenska resultaten baseras på totalt 200 respondenter från Sverige.

(Källa: VMware)

chefboken-annonsbilder-kvadratiskfokus_rityta-1
Ta en smart genväg

Gör dig odistraherbar

Ständiga avbrott drabbar produktiviteten och skapar stress. I månadens Chefboken Indistractable ger bästsäljande författaren Nir Eyal dig metoden för att återta kontrollen över din uppmärksamhet och förmåga att fokusera.

Relaterade artiklar

toalett
Arbetsmiljö

Lutande toalett ska korta anställdas besök

En toalettstol med 13 graders lutning har uppfunnits för att minska tiden som anställda lägger på toabesök. Men den lär knappast ha någon framtid på svenska arbetsplatser.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
metoo-2
Arbetsmiljö

Kvinnliga chefer blir oftare sextrakasserade

Kvinnliga chefer blir oftare utsatta för sextrakasserier än vad deras medarbetare blir, visar ny svensk forskning. Förövarna är både underordnade och högre chefer. Och följderna kan bli ödesdigra för karriären.

cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Mobbad kvinna med mörkt hår
Arbetsmiljö

Mobbning på jobbet påverkar hälsan – mer än man trott

Att bli mobbad på arbetsplatsen påverkar inte bara den psykiska hälsan, utan kan även ge allvarliga fysiska konsekvenser, visar forskning.
Didier Lombard (i mitten) anländer till rätten fredag den 20 december.
Arbetsmiljö

Chefer dömda för självmordsvåg i Frankrike

Nu har domen fallit i den kanske mest uppmärksammade rättegången i ett arbetsmiljöfall någonsin. Tre höga chefer på före detta France Télècom döms till ett års fängelse, varav åtta månader villkorligt, och 15 000 euro i böter.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Det finns inga bevis för att kvinnor konkurrerar mer sinsemellan än vad män gör på jobbet.
Arbetsmiljö

Så lever myten om kvinnlig konkurrens vidare

Det finns en livskraftig myt om att kvinnor inte kan jobba ihop – eller att kvinnliga chefer har svårt att leda kvinnliga medarbetare. Men förklaringen ligger snarare i diskriminering på arbetsplatsen, menar författarna till en ny bok.