Trygghet på jobbet viktigt för unga

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Studentmedia har i undersökningen Trendindex frågat ungdomar i åldrarna 15–27 år om vad som är viktigast för dem i karriären.
De flesta tycker att trygghet på jobbet väger tyngst. Som andra karriärmål kommer »att uppnå balans mellan arbete och fritid«.

»Det är tydligt att unga värdesätter fritiden betydligt högre än arbetet. Det är därför mycket troligt att status i framtiden kommer att mätas i fritid, trygghet och att vara självgående«, säger Jane Mottet Age, utvecklingsansvarig för Trendindex på Studentmedia.

Bilden av att unga medarbetare vill ha stor frihet att påverka sin arbetsdag stämmer inte. Nio av tio tycker att chefen ska bestämma hälften eller nästan allt på arbetsplatsen.

Unga är dock inte intresserade av att bli chefer. Bara fyra av tio kan tänka sig en framtid som ledare.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden