triangeldrama

”Triangeldrama på jobbet – vad ska jag göra som chef?”

I veckans dilemma riskerar ett kärleksdrama att stjälpa hela det viktiga projektet. Hur ska chefen agera? Mattas Andersson, konstnärlig ledare på Dramaten, ger tips.

Dilemmat:

”Jag är projektledare på en byrå och leder sedan en månad ett viktigt projekt, för en stor kund. Vi är 14 personer som jobbar tillsammans och vi kommer från olika håll och känner inte varandra sedan tidigare.

Däremot kändes det på en gång att vi är ett bra gäng. Vi har kul och vågar mycket tillsammans. Alla är väldigt engagerade och öppna och det finns många olika viljor om hur vi ska driva projektet. Vi skrattar tillsammans, vi har heta diskussioner och sedan blir det också en hel del kvällsjobb.”

mattias-cissi

Läs också: ”Otänkbart att bete sig som ett svin på Dramaten i dag”

”Men sedan en vecka är det något som inte stämmer. Den här goda stämningen och energin är helt bortblåst. Det går rykten om att två personer i gruppen har inlett en relation. Det har gjort att en tredje person som också är med i arbetsgruppen har blivit väldigt ledsen. Han vill inte bidra till gruppen längre alls. Jag misstänker att han är svartsjuk. Ärligt talat har det blivit riktigt dålig stämning. Jag måste göra något snabbt, men det får inte äventyra det här viktiga projektet. Vad ska jag göra?”

Mattias Anderssons svar:

”På ett mänskligt plan kan man förstå till 100 procent att sånt här kan hända.

Men det känns som att de har lite för stort fokus på det här privata, att hänga och ha roligt ihop. Gränslandet där är problematiskt – ska man ha roligt på jobbet också på ett privat plan? Det känns som att det är mycket det de är upptagna av, att ha en god stämning.”

uttryck

Läs också: 16 uttryck som får dig att verka oproffsig

”Det låter som ett ungt gäng. Det känns som att problemet redan har börjat innan.

Om man gör en föreställning och det blir att man går ut och tar en öl efteråt, så är det viktigt att skilja på de sakerna. Så att man hela tiden i arbetslokalerna har fokus på det ultimata resultatet.

Det är det första man lär sig på Scenskolan: lämna allt privat utanför och fokusera på arbetet. Ni kan vara hur sura som helst på varandra utanför.

Den här projektledaren måste prata med de tre personer det rör sig om.”

leif5

Läs också: ”Hjälp! Jag är kär i min chef”

Känner du igen att det plötsligt kan bli dålig stämning i en grupp?

”Ja, under repetitioner kan man ha roligt vecka ett, och vecka två. Sedan kommer man till lokalen och det är plötsligt dålig stämning. Då gäller det att fokusera på det större projektet, att putta fokus dit. Gör tydligt att ni har något större som ni siktar mot.”

Borde den här projektledaren inte vara med på de här utekvällarna?

”Kanske. Det är bättre att gå hem i vissa sammanhang. Jag lärde mig tidigt att undvika att någon kommer fram när man är ute och vill säga någon sanning, eller börja prata om sin roll. Då säger jag: du får ringa mig imorgon om det här. Det funkar inte att börja ge halvlöften på krogen. Då är man rökt.”

chef-dilemma-podd-1800-1
Gäst: Mattias Andersson

Podd: Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Dramatens konstnärliga ledare och teaterchef, Mattias Andersson. Lyssna idag! Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Guldpokal
Arbetsmiljö

Tävlingskulturens nackdelar: Fusk, stress och slarv

Konkurrens, ambition och vinnarskalle-tänkande är inte alltid vägen framåt. Tävlan kan tvärtom vara skadligt för organisationers skaparkraft och framgång, menar forskaren Roland S Persson som undersökt prestationssamhällets sällan diskuterade baksidor.
lkab1800
Arbetsmiljö

Riskbedömningschefen: Så agerar du bättre på risker

Är du beredd på det fullständigt oväntade? Kanske inte – coronakrisen har blottlagt omfattande brister i hela samhällets beredskap. Karin Winsa, riskbedömningschef på LKAB, tipsar om hur du som chef kan bli bättre på att förebygga och agera på risker.
Kaffebryggare och arg person vid skrivare
Arbetsmiljö

10 saker på kontoret du ALDRIG trodde att du skulle sakna

I vanliga fall är det lätt att bli irriterad när kaffet är slut, koperingsmaskinen full och kollegan tuggar tuggummi så det hörs i hela kontorslandskapet. Men nu, efter två månader av distansarbete? Här är sakerna du aldrig trodde du skulle sakna.
byggchefer1800
Arbetsmiljö

Machokultur och härskartekniker problem för byggcheferna

Machokulturen är fortfarande ett problem för chefer inom samhällsbyggnad, visar en undersökning från Byggcheferna. Hela 74 procent av kvinnorna anser att härskartekniker förekommer på arbetet.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
ledarskapiforandring1800
Arbetsmiljö

Så blir din chefsvardag – efter coronakrisen

Sannolikheten är stor att pandemin för alltid kommer att omdefiniera synen på vad ett gott ledarskap är. Chefs Fredrik Kullberg listar tre exempel på hur.