Tre sätt att vässa ditt strategiska tänkande

Har du och dina medarbetare fastnat i ett status quo? Är ni inte så kreativa och nytänkande längre?
Då är det förmodligen strategin som måste finslipas.

Shaun Rein är vd på CMR, ett av Kinas största företag inom marknadsanalys. Han är också expert på strategifrågor och skribent på Forbes.com och Bloomberg Businessweek.

På Forbes.com ger han tips på hur du kan vässa ditt strategiska tänkande utan att gå på en dyr och tidskrävande ledarskapskurs.
Här är hans tre bästa råd:

1. Ifrågasätt ständigt dina åsikter
Även om det är skönt för själen att få medhåll, är det riskfyllt för dig som chef att bara läsa artiklar eller böcker skrivna av människor som du brukar hålla med. Det utmanar nämligen inte ditt kritiska tänkande och ger dig inte nya idéer. Det gör också att du får en vrångbild av verkligheten.

2. Ha »udda« vänner
Det räcker inte bara att läsa artiklar som representerar en annan världsbild än din. Gå gärna ett steg längre och skaffa vänner och bekanta med andra perspektiv än du har. Och rekrytera gärna medarbetare med helt olika bakgrund.
Shaun Rein berättar om en projektgrupp som han satte samman som bestod av en systemvetare, en finansanalytiker och en poet. Deras olika  tankesätt ledde till en strategi som blev väldigt lönsam för kunden.
»Och det stärkte dessutom min egen tankeprocess«, säger Shaun Rein.

3. Ge näring åt din hjärna
Låt din kropp och dina tankar få en vårstädning. Se till att du upplever helt andra världar och miljöer emellanåt.
Du kanske inte har råd att ta tjänstledigt ett år och volontärarbeta i Indien, men det kan räcka att upptäcka något nytt i din närmiljö. Bekanta dig med en religiös miljö om du är ateist, gå på ett sportevenemang trots att du hatar idrott eller gör något annat som går helt emot dina vanor. Eller boka en weekendresa till en stad där du aldrig varit förut. Annorlunda miljöer gör att du testar ditt perspektiv på världen.

Källa: Forbes.com   

Relaterade artiklar

Vd i blå kavaj med två medarbetare
Verksamhetsutveckling

Svenska medarbetare mest personliga med vd:n

Sverige är det av sju länder där störst andel av medarbetarna har personlig kontakt med sin vd, visar en ny studie. Svenska medarbetare är dessutom mer bekväma än andra med att framföra kritik till ledningen.
Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.
Verksamhetsutveckling

Microsoft-chefen: ”50-30-20-regeln puttar mig rätt”

Microsofts vd Hélène Barnekow har en färgkodad regel för att prioritera sin tid rätt. I Chef Dilemma berättar hon hur den hjälper henne att bli en bättre förändringschef.

chefvidskrivbord2
Verksamhetsutveckling

Felen som chefer i Sveriges sämsta verksamheter gör

Nöjda kunder, glada medarbetare, fantastiska resultat – hur kan vissa organisationer lyckas så väl? Och vad gör cheferna för Sveriges sämsta verksamheter egentligen för fel? Svaren ges i en ny bok.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
digital-3
Verksamhetsutveckling

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
learning1
Verksamhetsutveckling

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.