Tre metoder för att sluta skjuta upp saker

Du kanske hade ambitiösa planer på hur mycket du skulle hinna med i dagarna mellan nyår. Ändå blev det väldigt lite genomfört. Kanske har du drabbats av uppskjutar-sjukan och tänker »det där gör jag i morgon«? Det går att åtgärda.

Amerikanska Harvard Business Review har listat tre sätt som får dig att ta tjuren vid hornen:

1. Identifiera vad du brukar skjuta upp.
När du märker att ignorerar eller ständigt flyttar fram en arbetsuppgift, fråga dig själv varför. Att bli mer medveten om vad du brukar skjuta upp kan hjälpa dig att bryta den negativa spiralen och undvika uppskjutarbeteendet i framtiden.

2. Sätt tydliga deadlines
.
Bryt ner dina arbetsuppgifter i mindre bitar och sätt upp tidpunkter på dagen (eller under veckan) då du måste ha genomfört dem.

3. Öka belöningen
Om du din arbetsuppgift är förknippad med en belöning som ligger långt fram i tiden, är det lättare att skjuta upp den. För att uppgiften ska kännas mer angelägen, är det bättre att fokusera på kortsiktiga belöningar. Om det inte finns några, hitta på egna. Belöna dig själv med en kopp kaffe när du skrivit klart två sidor på rapporten, exempelvis.

Relaterade artiklar

Spargris som sjunker ner i vatten
Beslutsfattande

Ny forskning: Därför misslyckas megaprojekten

Lars Löfgren, forskare vid Försvarshögskolan, går i en avhandling till botten med varför prestigefyllda jätteprojekt så ofta misslyckas. ”Den här typen av projekt tenderar att styras av individer med starka maktambitioner som inte är mottagliga för riskanalyser”, säger han. 
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

staffetpinne
Delegering

Efter 10 år som vd – så lämnade Anders Källström över till ex-ministern

Få vd:ar i näringslivet får en vettig överlämning av sin efterträdare.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
googlestudien
Beslutsfattande

Googlestudie: 10 saker chefen måste leva upp till

Uppdaterar svaren i den 10-åriga studien.

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

Siffror: Kraftig ökning av sjuka chefer

Allt fler chefer hamnar i lång sjukfrånvaro. Främst är det kvinnliga chefer som är drabbade, visar nya siffror.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

robot-8
Beslutsfattande

Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Nu är den lanserad – den svenska roboten Furhat som tagit sex år att utveckla. Den kan arbetsträna nya medarbetare i kniviga sociala situationer och göra mer fördomsfria arbetsintervjuer.