facebook-linkedin-twitter

Tre karriärmisstag på sociala medier

Precis som du antagligen kollar upp en potentiell arbetsgivare på Twitter och Linkedin, kollar även rekryterarna upp dig. Här är tre sociala-medie-misstag som kan kosta dig karriären – och vad du ska göra istället.

Trenden att arbetsgivare söker upp kandidater på plattformar som Linkedin växer och en ny undersökning från USA visar att arbetssökandes närvaro på sociala medier spelar en allt större roll för rekryterare.

Så vilka är de allvarligaste misstagen vi gör på sociala medier som kan peta ner oss på listan över heta kandidater. Affärstidningen Fast Company har listat tre av dem.

Misstag 1. Du är för privat.

Att inte vara sökbar eller finnas på sociala medier kan ge intrycket att du antingen har något att dölja – eller inte har något att visa.

Vad du ska göra istället: Dra en linje mellan vad du delar privat för vänner och familj och vad du visar öppet. Du kan till exempel ställa in vem som ska se vilken uppdatering på Facebook eller skapa ett extra mer offentligt Twitterkonto.

Misstag 2. Du har många men irrelevanta följare. 

Undvik att köpa följare eller att följa tusentals på måfå endast för att få följare tillbaka. Det spelar mindre roll hur många följare du har – viktigare är vem som följer dig.

Vad du ska göra istället: Följ personer och företag som du tycker är intressanta och som kan vara intressanta för din karriär. Diskutera och interagera gärna – det visar på engagemang. Men kom ihåg att vara saklig och professionell.

Misstag 3. Du är inaktiv.

Det räcker inte att skapa ett konto. Genom att vara aktiv visar du att du bryr dig om ditt nätverk och är engagerad.

Vad du ska göra istället: Retweeta, kommentera eller dela något du tycker var smart, roligt eller viktigt någon eller några gånger i veckan. Det är en chans att visa vem du är, både professionellt och privat.

Läs också: Trenden: Låt nya jobbet hitta dig

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Bygg en hållbar chefskarriär. Anki Udd på Ledarna vet hur du gör. Foto: Robert Haecks
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Hur länge håller du som chef?

Är du fortfarande chef om 10 år? Svaret finns till stor del i din arbetssituation idag.
Anki Udd på Ledarna ger nödvändiga råd för en hållbar chefskarriär.

krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Martin Lewerth och medarbetarna hos Lots har jobbat i coworkinglokaler i tre år. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Convendum

Coworking – trend som ändrar ditt ledarskap

Martin Lewerth, vd för Scanias bolag Lots, är del av en snabbt växande trend. Så här leder han som coworkingchef.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.