Topplista: Svenskarnas nya drömjobb

Undersökningen visar att varannan svensk förändrat synen på drömjobbet på grund av covid-19. Ett särskilt yrke har seglat upp på plats ett på listan över svenskarnas önskejobb.

Karriär
Publicerad
Administratör och lastbilsförare

Det är kanske inte är världens mest glamourösa, prestigefyllda eller välavlönade jobb, men hamnar ändå överst på listan över yrkena som flest svenskar drömmer om: Administratör.

Det visar en undersökning från Manpower Group Sverige som sammanlagt rankar över 100 yrken.

”Rollen som administratör ställer krav på förmågor som ledarskap, problemlösning och kommunikation som alla är efterfrågade egenskaper och ger fina karriärmöjligheter. Samtidigt är administratör ett av de yrken som riskerar att automatiseras bort, eller åtminstone förändras i grunden, till följd av digitaliseringen”, säger vd Mikael Jansson.

Undersökningen visar också att varannan svensk förändrat synen på drömjobbet på grund av covid-19. Anställningstrygghet har blivit viktigare för fyra av tio, medan chansen till hög lön har klättrat från plats nio till två i rankningen.

På frågan om vad som är det största hindret för att nå drömjobbet uppger drygt var tredje svensk, 36 procent, att de inte har rätt kontakter.

Topp tio-listan över svenskarnas drömjobb:

1. Administratör

2. Ingenjör

3. Säljare

4. Kommunikatör/marknadsförare

5. Projektledare

6. Ekonom

7. Socionom/kurator

8. Truckförare

9. Livscoach/karriärcoach

10. Lastbilsförare

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden