anders-lundh
Foto: Petter Magnusson.

Tog mer familjeansvar – blev bäst på jobbet

När hans fru ville satsa på sitt nya jobb tog Anders Lundh ansvar för all hämtning och lämning på förskolan, samt all vård av sjukt barn. Resultatet? Hans karriär går bättre än någonsin.

I dag delar många föräldrar lika på föräldraledigheten. Men när de börjar arbeta igen är det vanligt att mamman tar ett större ansvar för familjen, och kanske till och med går ner i arbetstid.

Familjen Lundh gjorde tvärtom. När Anders Lundh skulle börja arbeta igen efter sin pappaledighet fick hans fru Sofie samtidigt ett nytt jobb som hon ville satsa på. De tog ett beslut – han skulle sköta alla hämtningar och lämningar på dagis, samt vara hemma med deras son när han var sjuk.

”Det var inte konstigt för mig. Jag hade ju precis varit föräldraledig. Det här kändes som en naturlig fortsättning”, säger Anders Lundh.

Samtidigt ville han inte stanna i sin utveckling på jobbet. Därför satte han ett ambitiöst mål: han skulle bli bäst på jobbet. På Microsoft innebär det att vinna priset Platinum Club Circle of Excellence, som delas ut av vd Steve Ballmer på en konferens i USA.

Anders Lundh berättade för sina kunder att han tänkte vinna priset. Han sa att han skulle bli deras bästa tänkbara partner i Sverige. Om han inte var det, skulle de berätta vad han kunde göra bättre.

”Just det kändes väldigt löjligt. Urlöjligt faktiskt. Det var så osvenskt och annorlunda för mig. Men jag var tvungen att berätta för andra om mitt mål för att det skulle kännas på riktigt.”

För att nå målet, samtidigt som han skötte markservicen hemma, satte han upp ett strikt jobbschema. Han lämnade sonen på dagis relativt tidigt på morgonen, åkte sedan på kundmöten och hämtade sonen på eftermiddagen. På kvällen, när sonen sov, arbetade han några timmar till. Då mejlade han ofta kunder och stämde av så att alla kampanjer rullade på bra. Han märkte att många kunder hade samma familjesituation som han själv. Därför tyckte de att det fungerade bra att prata på kvällarna.

Att Microsoft har flera tekniska lösningar som gör det lätt att jobba hemifrån och att han fick bra stöd från kolleger i säljteamet var avgörande faktorer för att få ihop pusslet. Den svåraste nöten att knäcka var när kundmöten krockade med att hans son var sjuk. Då fick Anders Lundh styra om i schemat.

Eftersom han hade begränsat med tid på kontoret, blev han väldigt effektiv. Spontana samtal i fikarummet hann han inte med.

”Förut kunde jag ibland ägna 40 minuter åt att fika. Nu har jag blivit sjukt rationell. Jag gör ingenting i sista minuten längre. Allt som är möjligt gör jag direkt, även om deadline är en vecka bort.”

Även i privatlivet har han skalat bort aktiviteter. Han tittar inte på tv. Familjen har inte ens en tv. Den förströelse han hinner med är att lyssna på ljudböcker – samtidigt som han röjer undan efter barnen på kvällarna. Han är också med i ett korplag i fotboll.

Men, blir inte livet lite tråkigt när man alltid är effektiv?

”Det jag saknar är hänget med mina vänner. Vi brukade laga mat ihop. Det finns inte på kartan just nu. Men de är i samma situation som jag, de hämtar och lämnar också.”

Hans hårda arbete och minutplanering gav resultat. I juli stod han på scen i Atlanta i USA tillsammans med ett antal andra utvalda Microsoft-medarbetare och tog emot priset Circle of Excellence ur Steve Ballmers hand.

”Den utmärkelsen betyder mycket för mig. Jag känner verkligen att jag är en viktig kugge i någonting större.”

Just nu är han föräldraledig med parets andra barn, en dotter på åtta månader. Han tar merparten av ledigheten och börjar arbeta igen först i september.

”Jag tror verkligen på att vara med barnen när de är små. Den relation vi bygger upp nu kommer jag att ha så mycket nytta av i framtiden. Det känns som en ofantlig investering i mig själv.”

Han erkänner att hans privatekonomi har försämrats, och att han inte kommer att kunna söka de spännande jobb som eventuellt dyker upp under hans föräldraledighet. Men han sörjer inte det.

”När jag ser tillbaka på mitt liv, kommer jag då att se en nedåtspiral från och med nu på grund av att jag valt att vara hemma med mina barn? Nej, det tror jag inte. Jag är lyckligt lottad. Jag har ett utvecklande jobb, en fantastisk fru och två fina barn. Egentligen är det jag gör inte så märkvärdigt. Det är samma resa som kvinnor gjort i många år.”

Relaterade artiklar

Man i blå skjorta som ser bekymrad ut
Karriär

5 saker du gör – som kan sabotera din karriär

Är du själv din värsta fiende när det gäller att nå dina karriärmål? Ibland låter vi rädsla och omedvetna beteenden styra oss bort från vårt drömjobb i stället för rakt på det. Så här gör du för att ändra kurs.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Två personer skakar hand efter lönesamtal
Karriär

5 tecken på att det är dags att be om löneförhöjning

Att be om högre lön är svårt för många. Här är 5 tecken på att det verkligen är okej för dig att boka möte med din chef.

Foto av Frida Edman.
Karriär

Frida Edman: ”Jag slog i glastaket”

Det blir en annorlunda bokmässa i år, för alla litteraturälskare och för bokmässegeneralen Frida Edman.
Collage av kvinna i beige jacka som blivit uppsagd/bild från hotellrum
Karriär

Över 100 000 människor varslade under coronakrisen

Över 100 000 personer har nu varslats om uppsägning sedan början av mars i år, rapporterar Arbetsförmedlingen. Allra flest varsel har skett inom hotell- och restaurangbranschen.
Collage av bankkort och barnmorska
Karriär

Här finns jobben efter högskolan – i år och på fem års sikt

Nu är rätt tid att börja studera – en högskoleutbildning innebär fortsatt mycket goda möjligheter till jobb, visar en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Här är de yrkesroller som har en riktigt ljus framtid efter högskolan.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

karriarkliv
Karriär

3 tips: Så tar du karriärkliv i krisen

I dagsläget kan det vara svårt att se möjligheterna till karriärkliv och jobbsökande. ”Men nu är ett lysande tillfälle att lägga in en högre växel”, säger jobbcoachen Göran Hällström.