Tillfällig chef en trend

Allt fler företag tar in chefer för tillfälliga uppdrag, rapporterar sajten E24.
»Det är en pågående och djuplodande förändring på gång, säger Janeric Peterson«, vd för och grundare av Nordic Interim, till E24.

Många av de chefer som tar tillfälliga uppdrag är över 50 år och vill prova att jobba på ett nytt sätt. De har också en kompetens som ofta är bättre än den företaget skulle kunna få om de anställde någon på det traditionella sättet, genom en tillsvidareanställning.
»Det som var en nödlösning från början har blivit en accepterad och smart lösning för att komplettera traditionell rekrytering«, säger Janeric Peterson till E24.

De som jobbar som interimchefer är normalt egenföretagare och får sina uppdrag via rekommendationer eller nätverk. Uppdragen brukar sträcka sig från en vecka upp till ett år.

Cecilia Dahlbäck har en bakgrund som personalchef och har arbetat som interimchef sedan början av 2000-talet.

»Fördelen med att vara interimchef är att jag hela tiden skaffar mig nya erfarenheter. Att ha möjlighet att träda in i helt olika företag är en förmån som är viktig att förvalta och ta hand om på bästa möjliga sätt«, säger hon till E24.

Den tillfälliga anställningsformen kommer att bli allt mer populär de närmsta åren tror flera bedömare. De tuffa ekonomiska tiderna gör att många företag planerar på kort sikt och då väljer man också mer kortsiktiga lösningar, som att anställa en chef för ett uppdrag som sträcker sig över en begränsad tidsperiod.

Fördelar med att vara interimchef:

  • Du kommer in utan historisk belastning. Du kan analysera och ta beslut på affärsmässiga grunder, utan att behöva ta hänsyn till tidigare lojaliteter.
  • Det ger dig mer mod att våga fatta obekväma beslut.
  • Om du inte trivs, vet du att uppdraget har ett slut.
  • Du får chans att prova flera olika branscher.
  • Du kan utnyttja din erfarenhet maximalt.

 

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

intro_degreed
Annonssamarbete Chef + Degreed

Synliggör det dolda lärandet på jobbet

Mängder av lärande på jobbet sker i det dolda. Gamla synsätt står i vägen för att ta tillvara kompetens.
”Framtiden bryr sig inte om hur du blev expert på något – bara att du blev det”, konstaterar Dan Tesnjak på Degreed.

osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.