Så kan karriärflosklerna höja din status

En vanlig rekommendation är att undvika klyschor i jobbsammanhang. Men nu rycker forskningen ut till flosklernas försvar.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Två män sitter vid ett bord och skakar hand.

En driven och flexibel lagspelare som tänker utanför boxen och gillar att ligga i framkant.
Det råder sannerligen ingen brist på floskler i karriär- och jobbsökarvärlden, vilket kan verka frånstötande för rekryterare som dagligen tvingas vada i slitna cv-uttryck. En vanlig rekommendation är att undvika klyschor och management-tugg i professionella sammanhang eftersom de inte säger så mycket, men nu rycker forskningen ut till flosklernas försvar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden