Två män sitter vid ett bord och skakar hand.

Så kan karriärflosklerna höja din status

En vanlig rekommendation är att undvika klyschor i jobbsammanhang. Men nu rycker forskningen ut till flosklernas försvar.

En driven och flexibel lagspelare som tänker utanför boxen och gillar att ligga i framkant.
Det råder sannerligen ingen brist på floskler i karriär- och jobbsökarvärlden, vilket kan verka frånstötande för rekryterare som dagligen tvingas vada i slitna cv-uttryck. En vanlig rekommendation är att undvika klyschor och management-tugg i professionella sammanhang eftersom de inte säger så mycket, men nu rycker forskningen ut till flosklernas försvar.

En serie studier från handelshögskolan vid Colombia-universitetet i USA visar hur osäkra människor en bit ner på statusstegen utnyttjar klyschor, förkortningar och ett komplicerat fackspråk för att kompensera för sina brister. Människor högre upp i hierarkierna är mindre benägna att svänga sig med jobbfloskler, då deras drivkraft snarare är effektiv kommunikation än hur den egna personen ter sig i andras ögon, enligt forskarna.

ljuger

Läs också: Det här ljuger flest jobbsökare om i sitt CV

”Jargong är som en kostym, en bil eller en klocka – det är en statussymbol. Osäkra människor blåser upp formuleringarna, i tron att det gör dem smartare eller får andra människor att ta dem mer på allvar”, säger Adam Galinsky, en av forskarna som står bakom studierna som grundar sig på språkbruket i 64 000 avhandlingar samt språkliga experiment med 2 500 deltagare.

Andra studier visar hur klyschor och fackspråk kan användas för att sammanfatta komplexa frågor i några få ord, vilket sägs underlätta samtal mellan experter. En opersonlig fackjargong kan också stävja känslosvallningar under svåra samtal, exempelvis då en läkare ger sin patient ett besked om kronisk sjukdom. Något som i förlängningen antas kunna leda till klokare beslut.

 

floskel-2

Läs också: Topplista: Här är årets värsta jobbfloskel

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.