En kopp med texten

Techjätten: Så kommer vi att öppna kontoren igen

Torsdag är den nya måndag och kontorets fokus kommer inte längre att vara skrivbordsplatser. Det menar amerikanska techjätten Salesforce efter att ha analyserat data från sina medarbetare.

Globala vaccinationsprogram har tagit fart och företag runt om i världen börjar återigen överväga hur en arbetsvecka ser ut i en post-corona-värld. Amerikanska crm-specialisten Salesforce planerar för fullt inför återvändandet till en ny vardag.

I augusti 2020 gick flera hundra medarbetare tillbaka till kontoret i Sydney, efter en rigorös säkerhetsprocess från Salesforce. Genom att analysera data om när medarbetarna varit på kontoret respektive hemma, samt om de valt att vara i samarbetsrum eller vid sina skrivbord, har de gjort en plan för återvändandet.

Deras tre största insikter om framtidens kontor är:

  1. Torsdag är den nya måndag
    Genom att jämföra statistiken över när medarbetarna varit på plats såg de att den mest populära dagen att komma till kontoret har varit torsdagar. Medarbetarna föredrar att starta upp veckan hemifrån, och därefter komma till kontoret onsdag och torsdag. Då utnyttjades upp till 80 procent av samarbetsytorna i motsats till början av veckan, då endast cirka hälften av platserna var upptagna.

2. Kontorets syfte kommer att vara social kontakt och samarbete – inte skrivbord
Framtida Salesforce-kontor kommer huvudsakligen att vara för samarbeten och social kontakt med kollegor. Sedan Sydney-kontoret öppnades i augusti förra året har 64 procent av platserna för samarbete använts, såsom vardagsrum och mötesrum, medan endast 24 procent av skrivborden har använts. Sannolikheten att ha social kontakt med en annan medarbetare var dessutom 19 procent högre för de som var på plats på kontoret än för distansarbetarna.

”Under avstängningen var vi, som alla andra, entusiastiska över de tekniska möjligheter som fanns för att fortsätta arbeta hemifrån. Sedan dess har vi också öppnat ögonen för de områden där kontoret och det fysiska mötet fortfarande har en viktig roll att spela“, säger Dan Bjurman, Sverigechef på Salesforce.

”Idag uppger 72 procent av våra medarbetare att de vill återvända till kontoret, jämfört med endast 32 procent i juni förra året. Samarbete och en fysisk plats att träffas saknas; främst bland de unga i generation Z, som vill arbeta helt från kontoret dubbelt så ofta som babyboomers och generation Y ”, fortsätter han.

3. Flexibilitet ger högre produktivitet och mer balans
Medarbetarna som jobbat hemifrån har uppskattat flexibiliteten. Detta både när det gäller att planera sin tid och göra det möjligt att arbeta från olika platser, vilket har lett till 16 procent mer produktivitet för individen och 13 procent för teamet som helhet. De upplever även att det är lättare att hitta balans mellan jobb och fritid: 20 procent av distansarbetarna tar mer pauser under dagen än de som jobbar från kontoret.

Tips från Salesforce: Så kan du gå tillbaka till kontoret

Salesforce kommer att dela upp återgången till resterande kontor i olika faser.

Fas 1: Frivillig återgång av vaccinerade grupper till utvalda kontor i USA, där Salesforce Tower-huvudkontoret i San Francisco, Palo Alto och Irvine är först ut.

Fas 2: Steg-för-steg-öppning av kontor från 20 procent till 75 procent kapacitet beroende på covid 19-data och lokala riktlinjer. I denna fas välkomnar Salesforce både vaccinerade och icke-vaccinerade anställda.

Fas 3: En fullständig återöppning av kontor med en kapacitet på upp till 100 procent. Medarbetare kommer fortfarande att uppmuntras att vaccinera sig, och testning kommer att finnas tillgängligt där det är möjligt.

Två 200-kronorssedlar

Läs också: En av fyra chefer: ”Vi betalar för låga löner”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Två kvinnliga kolleger hälsar på varandra genom att stöta till varandra.med armbågarna.
Arbetsmiljö

Tillbaka på jobbet – här är allt du bör ha koll på

Den 29 september tas rekommendationen kring distansarbete bort. Det blir en stor omställning för alla som mer eller mindre jobbat på distans i ett och ett halvt år. Här är en checklista som hjälper dig som chef med de viktigaste sakerna att tänka på inför återgången till arbetsplatsen. 

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

En kvinna sitter och arbetar framför en dator i sitt hem. Hon blir avbruten av en hund som hoppar upp i hennes knä.
Arbetsmiljö

Svenska medarbetare: Tvinga oss inte till kontoret

Hemarbetet under pandemin har fått konsekvenser. Nu är många svenskar positiva till att förbjuda företag att tvinga anställda att jobba på kontoret, visar en undersökning.

En vy över vattnet och Reykjavik.
Arbetsmiljö

Lyckade försök med kortare arbetstid på Island

Island har gjort två stora försök med förkortad arbetstid som enligt forskare har varit mycket framgångsrika. De visar bland annat att produktiviteten på arbetsplatserna ökade eller bibehölls samtidigt som de anställda blev mindre stressade och mådde bättre.

Några personer sitter på ett kontor framför sina datorer. De har på sig munskydd
Arbetsmiljö

Så lyckas du med hybridkontoret

Tillbaka efter semestern. Rakt in i hybridmötets era. För det är väl ingen konst att hålla gemensamma möten med dem som är på kontoret och de som deltar på distans? Jo, gapet är större än du kanske tror. Så här gör du för att alla ska känna sig inkluderade.

Ett butiksbiträde med munskydd överräcker en kasse till en man och en kvinna med munskydd. De står framme vid kassan.
Arbetsmiljö

Därför ska du leda skiftarbetare med extra omsorg

Leder du skiftarbetare? Då kan det vara hög tid att fundera över hur de har det – egentligen.

Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
En grupp unga människor arbetar på ett kontor.
Arbetsmiljö

Så många kan tänka sig jobb utan kontor

Kontoret kan ha spelat ut sin roll som en nödvändig del av arbetslivet. Det hävdas av molntjänstföretaget Citrix, som stödjer sig på en enkät av Sifo.