cb3_content

Talangprogram gör folk omotiverade

Hur ska organisationer lyckas utveckla och behålla talanger? Det är en fråga som allt fler ställer sig. Många investerar i program för att attrahera, utveckla och behålla de duktigaste medarbetarna. Men de leder sällan till önskat resultat.

Istället försvinner värdefulla medarbetare och andra tappar motivationen. Det visar Kajsa Asplund, forskare på Handels i Stockholm i boken Talang för människor: psykologin bakom framgångsrik talent management. Näringslivets syn på talent management stämmer ganska dålig överens med forskningen om motivation och prestation, visar hon. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson Kajsa Asplunds råd om hur du ska göra för att lyckas med talent management.

Chefboken: Läs Talang för människor på bara 19 minuter!

Vem ska läsa boken?

Du som vill använda psykologisk kunskap för att motivera och engagera sina medarbetare. Och självklart de som har särskilda program för talanger.

Vilka aha-upplevelser fick du av att läsa boken?

Den visade något som jag anat, att talangprogram sällan fungerar som man tänkt sig. Talangerna känner sig utvalda till en internationell elit och är inte alls så lojala till organisationen som många förväntar sig. Särskilt inte om programmen inte håller vad de lovar. Dessutom missar organisationerna alla andra som inte fått en ”talangstämpel”, det är 90-95 procent av medarbetarna. Det gör att många tappar engagemanget. Det är ju ganska självklart att man tappar motivationen om andra utses till talanger men inte man själv. Kanske det är en bidragande orsak till att engagemanget är så lågt på många arbetsplatser.

Prova Chefboken 3 nr för endast 199 kr!

På vilket sätt kan jag som chef ha nytta av boken?

Du får kunskap om hur människor fungerar som du kan använda på ett klokt sätt för att engagera och motivera alla dina medarbetare. Den ger också tips på hur du kan göra om du vill lyckas med ett speciellt talangprogram.

Vilka råd inspirerar mest?

Att man ska satsa på team snarare än enskilda duktiga medarbetare. Kajsa Asplund tror att man i framtiden kommer att fokusera mer på talangfulla team. Hon visar hur teamet ofta presterar bättre än en enskild talang och hur man kan göra för att utveckla och behålla bra team.

Ta en smart genväg till kunskap!

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova 3 nr för 199 kr!

Relaterade artiklar

cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
content-cb11
Chefboken

Generalister vinnare i en specialiserad framtid

Månadens Chefboken är David Epsteins Range. I en snabbt föränderlig värld med agila arbetssätt och ett ständigt lärande har generalisterna bättre förutsättningar att lyckas än specialisterna. Här är Chefbokens redaktör Björn Hedensjös tankar om boken. 
itsthemanager_content
Chefboken

Gallups nycklar till ökat engagemang

Ledare och organisationer har misslyckats med att maximera människors potential och möta nya behov hos arbetskraften. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson It's the manager – resultatet av en omfattande studie från Gallup. 
contentartikel_1
Chefboken

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, "Digital transformation", av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken. 
maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.