En äldre kvinna i samtal på ett kontor. Och en bild på John Mellkvist.
Foto: Istock/Magnus Ragnvid

”Svensk mentalitet bakom ålderism”

Varannan chef har blivit missgynnad på jobbet på grund av ålder. En baksida av den svenska mentaliteten, menar experten på ålderism, John Mellkvist, som ändå tror på en förändring som gynnar de livserfarna:
”Vi går från sprint till maraton”, säger han.

Passé redan vid 43? Det verkar så – en undersökning från Chef visar att nästan varannan chef har blivit missgynnad på grund av ålder i arbetslivet. Tre av tio har avstått att söka ett jobb av samma skäl. Något som inte alls går ihop med statsmakternas vision om att vi ska jobba ända till 70, minst.

”Pensionsnormen i Sverige är väldigt stark”, säger pr-konsulten och ålderism-experten John Mellkvist som på torsdagen medverkade i ett seminarium om framtidens arbetsmarknad bortom ålderismen, arrangerat av Chef och Skandia.

Han lyfter fram Abba som gott exempel på ett brott mot denna pensionsnorm: Efter en paus på 39 år är gruppen plötsligt tillbaka i arbetslivet. Även om så lång bortovaro förblir orealistisk för den vanliga mellanchefen, borde samhället åtminstone öppna för nytänk i liknande banor – pensionsåldern är trots allt bara en siffra.

”Det är många nyblivna pensionärer som efter ett tag kommer på att det här var ingen bra idé. Och sätter igång att jobba igen – de som är runt 65 är ju ofta väldigt friska och aktiva. Vi ser ju hur polisen och vården kallar in människor ur den här generationen, som dessutom är väldigt digitaliserad”, säger John Mellkvist.

John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder

Läs också: John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Samtidigt kvarstår grundproblemet: folk som passerat 45 eller 50 finner det ofta omöjligt att hitta nytt jobb. Men är åldersfixeringen i Sverige verkligen lika extrem som det sägs? 

”Det korta svaret är ja”, säger John Mellkvist och hänvisar till den svenska mentalitet där självförverkligande, modernitet och individualism står högt i kurs, att döma av den ofta refererade undersökningen World Values Survey.

”Det är inte så konstigt att ålderismen är utbredd i länder där den typen av värden är viktiga, medan länder med mer traditionella värderingar visar högre aktning för de äldre.”

John Mellkvist menar dock att utvecklingen, inte minst den medicinska, i längden närmast oundvikligen kommer att leda till minskad ålderism. Folk lever längre tack vare läkarkonstens landvinningar, kanske mycket längre. Något som helt kan förändra synen både på arbetslivet och livet i stort, och därmed synen på äldre människors värde.

”Vi går från sprint till maraton. Från en syn på tillvaron där allt ska gå väldigt snabbt, till en där det mer handlar om uthållighet.”

Illustration med en våg där en yngre chef har tyngst vågskål.

Läs också: Allt fler chefer väljs bort på grund av ålder

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.