methodkit
Pressbild.

Svensk kortlek för chefer sprids över världen

Kan en hederlig kortlek utveckla dig som chef? Enligt startup-entreprenören Ola Möller är svaret ja. Hans uppfinning Methodkit – kortlekar med enkla ikoner som hjälper chefer att strukturera och planera nya projekt – gör just nu segertåg världen över.

I skrivande stund har drygt 1 000 kortlekar sålts till 32 länder på 6 kontinenter. Belgiens premiärminister har köpt en, liksom chefer på Dropbox, Samsung och Ikea.

Prinsen av Dubai, Maktoum al Maktoum, beställde två kit och gillade dem så mycket att han på eget initiativ har översatt dem till arabiska. Dessutom är översättningar till portugisiska, tyska, franska ryska, finska och hindi är på gång.

Framgångsreceptet?

”Jag tror att många vill ha en paus från datorn för att kunna fokusera på varandra och projektet som de arbetar med. Datorn bombar oss med information och intryck, men mina bästa idéer har alltid uppkommit bortom datorn – i skogen, badkaret eller under en intressant diskussion. Konsten att utveckla och använda analoga verktyg har glömts bort”, hälsar Ola Möller på mejl från Brasilien, en av Methodkits största marknader.

Behöver svenska chefer verkligen en sådan här produkt?
”Methodkit ger en möjlighet att överblicka och fördjupa sig i projektarbete och allt det innebär. Det blir mycket lättare att se för- och nackdelar med det man jobbar med.”

Läs mer: Se hur Methodkit används här.

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

Anna Svedman på SPP hjälper företag undvika dyra missar vid utlandsjobb.
Annonssamarbete Chef + SPP

Se upp med onödiga pensionsmissar vid utlandsjobb

Planerar ditt företetag att expandera globalt? Undvik då onödiga missar och fallgropar för medarbetare som jobbar utomlands. Det är enklare än du tror.
osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Annonssamarbete Chef + ECIT

Knepet för att växla upp: Frigör tid för chefer

Företag som vill växla upp behöver frigöra tid och kraft för sina chefer. Då är outsourcing ett självklart val. ”Det har gett oss en extra boost”, säger Daniel Hörnqvist, vd på snabbväxande Frank Dandy.
Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.