Styrelsen – en nyckel till innovation

Världen snurrar snabbare. Digitaliseringen vänder upp och ner på etablerade affärsmodeller. Innovationer och förnyelse behövs för att framtidssäkra företag.
Nu kan styrelser med innovationsdriv bli svenska bolags nya superkraft.

Hela denna sida är ett annonssamarbete med Vinnova.

Men hur hittar styrelsen sin nya roll i företagets innovationsarbete? Vad krävs för att lyckas?

I samarbete med innovationsmyndigheten Vinnova har Chef tagit fram en guide för styrelser.

Här nedanför kan du läsa hela guiden direkt på skärmen. Du kan också ladda ner den (med pilen i övre vänstra hörnet på bilden av guiden du vill ha).

Guide: Så blir styrelsen innovationsdrivande

”Medvetenheten om styrelsens betydelse för företags innovationskraft ökar. Men, för att kunna axla rollen som strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig. Nya arbetssätt och nya former för samverkan med företagets ledning, medarbetare och andra aktörer behövs”, säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.

I den här guiden finns råd och konkreta tips på hur ett sådant styrelsearbete kan ta form. Här får du idéer om hur styrelsen kan bygga innovationskultur, tips om hur ni kan omvärldsbevaka på nya sätt och hur styrelsen hittar en ny balans mellan kontroll och osäkerhet i en mer oförutsägbar digitaliserad värld.

Andra guider i samarbete med Vinnova

Läs och ladda ned Chef och Vinnovas guide Innovationschef i offentlig sektor (2015). 

I den här guiden finns metoder och steg-för-steg-instruktioner för  innovation i offentlig sektor. Just här är ju förutsättningarna delvis annorlunda, med lagstiftning, sparkrav och granskande medier.

Guiden beskriver också en rad lyckade och inspirerande innovationsprojekt i offentlig sektor. Här får du möta chefer som tagit sig an allt från snöröjning, deklarationer och ungdomsarbetslöshet med ett innovativt tankesätt.

Läs och ladda ned Chef och Vinnovas guide Bli en innovationschef (2013).

I dag kämpar alla organisationer för att vara innovativa. Du som chef har en nyckelroll i det arbetet.  Den här guiden gör det enklare att som chef leda mot det nya och kan hjälpa dig att ta dina och dina medarbetares idéer hela vägen in i mål.

Här får du som chef tankar, idéer och metoder som både kan utveckla din egen förmåga att leda innovation, ge medarbetare en miljö där nya idéer kan slå rot och bygga relationer och de samarbeten som behövs för att lyckas.

Mer om innovation på Chef.se