”Stressad över att konkurrenten ligger steget före!”

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Jag blir stressad över att våra konkurrenter ligger steget före. Hur ska jag tänka?

Svar: Ett visst mått av stress är nog inte av ondo om det leder till ett driv och handling. Få saker fungerar så bra som en ärkefiende för att sporras och bli bättre. Så ja, bli lite obekväm, bli lite inspirerad och var transparent kring dina spaningar.

Finns det andra lösningar än att jaga?

Svar: Ja, istället för att rakt av börja kopiera och försöka komma ikapp, kan du också fundera på om det finns alternativ som är mer givande. Kan ni ingå i något slags partnerskap för en del där ni kompletterar varandra? Kan ni hoppa över nåt steg och gå direkt på det värdeskapande?

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."