”Stressad över att konkurrenten ligger steget före!”

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Jag blir stressad över att våra konkurrenter ligger steget före. Hur ska jag tänka?

Svar: Ett visst mått av stress är nog inte av ondo om det leder till ett driv och handling. Få saker fungerar så bra som en ärkefiende för att sporras och bli bättre. Så ja, bli lite obekväm, bli lite inspirerad och var transparent kring dina spaningar.

Finns det andra lösningar än att jaga?

Svar: Ja, istället för att rakt av börja kopiera och försöka komma ikapp, kan du också fundera på om det finns alternativ som är mer givande. Kan ni ingå i något slags partnerskap för en del där ni kompletterar varandra? Kan ni hoppa över nåt steg och gå direkt på det värdeskapande?

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.