tommakontor
Foto Unsplash/Ericssons huvudkontor i Kista. Fotot är ett collage.

Storföretagen förlänger hemma-arbetet

Folktomma kontor, avstängda kaffemaskiner och ödsliga mötesrum. Stora företag och myndigheter förlänger rekommendationerna att jobba hemifrån under hösten. Ingen vet när arbetslivet återgår till det normala – eller ens om det gör det.

Ericsson hör till de många företag och organisationer vars kontor i stort sett ligger öde till följd av coronapandemin. Fler än 80 000 av Ericssons anställda, motsvarande drygt 80 procent av medarbetarna globalt, arbetar hemifrån och en ännu högre andel i Sverige. Ingen kan med säkerhet säga när, eller ens om, situationen kommer att återgå till den som rådde på kontoren innan coronapandemin bröt ut.

Ericsson planerar att låta de flesta medarbetare fortsätta jobba hemifrån, fram till slutet av 2020.

Stora myndigheter som Försäkrings­kassan med drygt 14 000 anställda är inne på samma linje, och är även de restriktiva med att låta medarbetarna återvända till sina kontor.

”Medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Östersund ska arbeta hemifrån om de har möjlighet att göra det. På alla andra kontor ska hälften av medarbetarna arbeta på kontoret och hälften hemifrån – ett sätt att glesa ut personaltätheten i kontorslokalerna för att minska risken för smittspridning. Beslutet gäller fram till den 1 september”, meddelar Jacob Lagercrantz vid Försäkringskassans presstjänst.

Lena Hummerhielm Sjölin är inköps­direktör för Postnord-koncernen.

”Jag tror vi fått oss en tankeställare hur vi kommer att jobba i framtiden”, säger hon.

Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte

Läs också: 3 sätt att byta karriär – under corona

Exakt hur arbetsvardagen på Postnords svenska lands- och huvudkontor i Solna – Arken – kommer att te sig är i dagsläget oklart, liksom i vilken takt företagets distansarbetande tjänstemän kan tillåtas återvända dit. Allt beror i hög grad på Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer.

Nyligen manade myndigheten till fortsatt distansarbete även under hösten, och i Arken har åtskilliga meter markeringstejp gått åt för att spärra, vägleda och markera säkerhetsavstånden för de Postnord-anställda som av olika anledningar behöver vistas där. Kontorstillvaron kan ha förändrats för alltid:

”Jag ser hur bra många distansarbetande medarbetare mår av att slippa stressa för att hinna med att hämta och lämna barn, slippa sitta i oändliga bilköer och komma smårusande till morgonmöten. Kanske är det bättre att ta en del möten hemifrån även i framtiden”, säger Lena Hummerhielm Sjölin.

Telia, som före sommaren förberedde en långsam, kontrollerad och gradvis återgång till det normala, vilar på hanen och uppmanar majoriteten av sina medarbetare att fortsätta jobba på distans.

”Vi följer Folkhälsomyndig­hetens rekommendationer och kommer inte att utöka närvaron på våra kontor efter sommaren, utan fortsätter som tidigare att arbeta hemifrån tills vidare, med undantag för våra affärskritiska funktioner som driftövervakning, kundtjänst eller de team som av olika praktiska skäl har svårigheter att jobba per distans”, säger hr-chefen Maria Rönnberg.

Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.

Läs också: Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Arbetsplats
Arbetsmiljö

Rekordhögt förtroende för chefen

Trots den sociala distanseringen under coronakrisen ökar förtroendet för chefer. Nu har hela 69 procent av svenskarna stort förtroende för sin närmaste chef, visar en undersökning.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Nicole Kavander
Arbetsmiljö

11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

Många chefer är inte medvetna om sina implicita fördomar. Och oftast går det fel vid rekryteringen trots att man tror att man gör rätt. Det säger Nicole Kavander, som står bakom uppropet A call for change.
Två tummar upp
Arbetsmiljö

8 av 10 chefer nöjda med krisledarskapet

En majoritet av cheferna inom vård och omsorg är nöjda med ledarskapet under coronapandemin, visar en undersökning. Chefskollegorna samt familj och vänner har varit det viktigaste stödet under krisen. 
Klocka och arbetsplats med sex timmars arbetsdag
Arbetsmiljö

Varannan: Vi klarar åtta timmars arbete på sex timmar

55 procent av de svarande vill införa sex timmars arbetsdag, visar en ny Sifo-undersökning. Dessutom menar varannan att de skulle få lika mycket gjort på sex timmar som på åtta.
Fyra personer med
Arbetsmiljö

46 procent tycker att det gnälls mycket på jobbet

Nästan hälften, 46 procent, tycker att det gnälls mycket eller för mycket på arbetsplatsen, visar en ny undersökning från Manpower Work Life.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

Två personer som gör
Arbetsmiljö

Så coronasäkrar du arbetsplatsen

Smittfri arbetsplats – men hur? I en stor rapport berättar världens största hr-företag om hur du förbereder arbetsplatsen inför en ny verklighet där social distansering fortsatt är vad som gäller.