tommakontor
Foto Unsplash/Ericssons huvudkontor i Kista. Fotot är ett collage.

Storföretagen förlänger hemma-arbetet

Folktomma kontor, avstängda kaffemaskiner och ödsliga mötesrum. Stora företag och myndigheter förlänger rekommendationerna att jobba hemifrån under hösten. Ingen vet när arbetslivet återgår till det normala – eller ens om det gör det.

Ericsson hör till de många företag och organisationer vars kontor i stort sett ligger öde till följd av coronapandemin. Fler än 80 000 av Ericssons anställda, motsvarande drygt 80 procent av medarbetarna globalt, arbetar hemifrån och en ännu högre andel i Sverige. Ingen kan med säkerhet säga när, eller ens om, situationen kommer att återgå till den som rådde på kontoren innan coronapandemin bröt ut.

Ericsson planerar att låta de flesta medarbetare fortsätta jobba hemifrån, fram till slutet av 2020.

Stora myndigheter som Försäkrings­kassan med drygt 14 000 anställda är inne på samma linje, och är även de restriktiva med att låta medarbetarna återvända till sina kontor.

”Medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Östersund ska arbeta hemifrån om de har möjlighet att göra det. På alla andra kontor ska hälften av medarbetarna arbeta på kontoret och hälften hemifrån – ett sätt att glesa ut personaltätheten i kontorslokalerna för att minska risken för smittspridning. Beslutet gäller fram till den 1 september”, meddelar Jacob Lagercrantz vid Försäkringskassans presstjänst.

Lena Hummerhielm Sjölin är inköps­direktör för Postnord-koncernen.

”Jag tror vi fått oss en tankeställare hur vi kommer att jobba i framtiden”, säger hon.

Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte

Läs också: 3 sätt att byta karriär – under corona

Exakt hur arbetsvardagen på Postnords svenska lands- och huvudkontor i Solna – Arken – kommer att te sig är i dagsläget oklart, liksom i vilken takt företagets distansarbetande tjänstemän kan tillåtas återvända dit. Allt beror i hög grad på Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer.

Nyligen manade myndigheten till fortsatt distansarbete även under hösten, och i Arken har åtskilliga meter markeringstejp gått åt för att spärra, vägleda och markera säkerhetsavstånden för de Postnord-anställda som av olika anledningar behöver vistas där. Kontorstillvaron kan ha förändrats för alltid:

”Jag ser hur bra många distansarbetande medarbetare mår av att slippa stressa för att hinna med att hämta och lämna barn, slippa sitta i oändliga bilköer och komma smårusande till morgonmöten. Kanske är det bättre att ta en del möten hemifrån även i framtiden”, säger Lena Hummerhielm Sjölin.

Telia, som före sommaren förberedde en långsam, kontrollerad och gradvis återgång till det normala, vilar på hanen och uppmanar majoriteten av sina medarbetare att fortsätta jobba på distans.

”Vi följer Folkhälsomyndig­hetens rekommendationer och kommer inte att utöka närvaron på våra kontor efter sommaren, utan fortsätter som tidigare att arbeta hemifrån tills vidare, med undantag för våra affärskritiska funktioner som driftövervakning, kundtjänst eller de team som av olika praktiska skäl har svårigheter att jobba per distans”, säger hr-chefen Maria Rönnberg.

Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.

Läs också: Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

sjalvledarskapvalmaende
Arbetsmiljö

Ny studie: Självledarskap ger ökat välmående

Människor som utövar självledarskap blir bättre på att hantera osäkerhet, samarbeta med andra och att sätta gränser mellan jobb och fritid, visar en ny studie. 
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Två kollegor på arbetsplatsen
Arbetsmiljö

Ny studie: 89 procent tycker att de har en schysst arbetsplats

En solklar majoritet upplever att de litar på varandra på jobbet. Men inte alla tycker att de får tillräckligt med uppmuntran för sin arbetsinsats. Det visar en ny undersökning från Sifo och Hej Engagemang.
Katarina Berg
Arbetsmiljö

Så funkar Spotifys nya "jobba där du vill"-koncept

Spotify lanserade i veckan sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen?

Hemma-arbetare
Arbetsmiljö

Forskare varnar: Hemifrån-arbete kan ge sämre lön

Det flexibla arbetslivet är här för att stanna, även efter coronakrisen. Nu varnar forskare för att hemmajobbandet kan ge sämre karriärmöjligheter, sämre lön och prestationer som inte syns.
Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Arbetsplats/Hemmakontor/Helg
Arbetsmiljö

Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba "nio till fem" är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.