tommakontor
Foto Unsplash/Ericssons huvudkontor i Kista. Fotot är ett collage.

Storföretagen förlänger hemma-arbetet

Folktomma kontor, avstängda kaffemaskiner och ödsliga mötesrum. Stora företag och myndigheter förlänger rekommendationerna att jobba hemifrån under hösten. Ingen vet när arbetslivet återgår till det normala – eller ens om det gör det.

Ericsson hör till de många företag och organisationer vars kontor i stort sett ligger öde till följd av coronapandemin. Fler än 80 000 av Ericssons anställda, motsvarande drygt 80 procent av medarbetarna globalt, arbetar hemifrån och en ännu högre andel i Sverige. Ingen kan med säkerhet säga när, eller ens om, situationen kommer att återgå till den som rådde på kontoren innan coronapandemin bröt ut.

Ericsson planerar att låta de flesta medarbetare fortsätta jobba hemifrån, fram till slutet av 2020.

Stora myndigheter som Försäkrings­kassan med drygt 14 000 anställda är inne på samma linje, och är även de restriktiva med att låta medarbetarna återvända till sina kontor.

”Medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Östersund ska arbeta hemifrån om de har möjlighet att göra det. På alla andra kontor ska hälften av medarbetarna arbeta på kontoret och hälften hemifrån – ett sätt att glesa ut personaltätheten i kontorslokalerna för att minska risken för smittspridning. Beslutet gäller fram till den 1 september”, meddelar Jacob Lagercrantz vid Försäkringskassans presstjänst.

Lena Hummerhielm Sjölin är inköps­direktör för Postnord-koncernen.

”Jag tror vi fått oss en tankeställare hur vi kommer att jobba i framtiden”, säger hon.

Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte

Läs också: 3 sätt att byta karriär – under corona

Exakt hur arbetsvardagen på Postnords svenska lands- och huvudkontor i Solna – Arken – kommer att te sig är i dagsläget oklart, liksom i vilken takt företagets distansarbetande tjänstemän kan tillåtas återvända dit. Allt beror i hög grad på Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer.

Nyligen manade myndigheten till fortsatt distansarbete även under hösten, och i Arken har åtskilliga meter markeringstejp gått åt för att spärra, vägleda och markera säkerhetsavstånden för de Postnord-anställda som av olika anledningar behöver vistas där. Kontorstillvaron kan ha förändrats för alltid:

”Jag ser hur bra många distansarbetande medarbetare mår av att slippa stressa för att hinna med att hämta och lämna barn, slippa sitta i oändliga bilköer och komma smårusande till morgonmöten. Kanske är det bättre att ta en del möten hemifrån även i framtiden”, säger Lena Hummerhielm Sjölin.

Telia, som före sommaren förberedde en långsam, kontrollerad och gradvis återgång till det normala, vilar på hanen och uppmanar majoriteten av sina medarbetare att fortsätta jobba på distans.

”Vi följer Folkhälsomyndig­hetens rekommendationer och kommer inte att utöka närvaron på våra kontor efter sommaren, utan fortsätter som tidigare att arbeta hemifrån tills vidare, med undantag för våra affärskritiska funktioner som driftövervakning, kundtjänst eller de team som av olika praktiska skäl har svårigheter att jobba per distans”, säger hr-chefen Maria Rönnberg.

Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.

Läs också: Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Två kvinnliga kolleger hälsar på varandra genom att stöta till varandra.med armbågarna.
Arbetsmiljö

Tillbaka på jobbet – här är allt du bör ha koll på

Den 29 september tas rekommendationen kring distansarbete bort. Det blir en stor omställning för alla som mer eller mindre jobbat på distans i ett och ett halvt år. Här är en checklista som hjälper dig som chef med de viktigaste sakerna att tänka på inför återgången till arbetsplatsen. 

En kvinna sitter och arbetar framför en dator i sitt hem. Hon blir avbruten av en hund som hoppar upp i hennes knä.
Arbetsmiljö

Svenska medarbetare: Tvinga oss inte till kontoret

Hemarbetet under pandemin har fått konsekvenser. Nu är många svenskar positiva till att förbjuda företag att tvinga anställda att jobba på kontoret, visar en undersökning.

En vy över vattnet och Reykjavik.
Arbetsmiljö

Lyckade försök med kortare arbetstid på Island

Island har gjort två stora försök med förkortad arbetstid som enligt forskare har varit mycket framgångsrika. De visar bland annat att produktiviteten på arbetsplatserna ökade eller bibehölls samtidigt som de anställda blev mindre stressade och mådde bättre.

Några personer sitter på ett kontor framför sina datorer. De har på sig munskydd
Arbetsmiljö

Så lyckas du med hybridkontoret

Tillbaka efter semestern. Rakt in i hybridmötets era. För det är väl ingen konst att hålla gemensamma möten med dem som är på kontoret och de som deltar på distans? Jo, gapet är större än du kanske tror. Så här gör du för att alla ska känna sig inkluderade.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Ett butiksbiträde med munskydd överräcker en kasse till en man och en kvinna med munskydd. De står framme vid kassan.
Arbetsmiljö

Därför ska du leda skiftarbetare med extra omsorg

Leder du skiftarbetare? Då kan det vara hög tid att fundera över hur de har det – egentligen.