Stockholm – femte bäst på balans mellan arbete och fritid

Sveriges huvudstad ligger på plats fem i världen att leva i när det gäller balans mellan arbetsliv och fritid i storstäder, visar en ny studie. Finska Helsingfors ligger i topp.

Hälsa
Publicerad
Bild på Stockholm samt en bild på person som gör yoga (collage)

Undersökningen, som är gjord av techföretaget Kisi, är en jämför­else mellan 40 storstäder över hela världen. Såväl professionella som personliga livskvalitetspara­metrar har tagits med: Genomsnittligt antal arbets- och pendlingstimmar samt semesterdagar, tillgång till statligt finansierad hälsovård, jämställdhet, trygghet, infrastruktur, tillgång till fritidsaktiviteter och mycket mer. Sämst, alltså den stad där människor är mest utarbetade, är Tokyo.

Topplistan över städerna med högst livskvalitet ser ut som följer:

1. Helsingfors, Finland

2. München, Tyskland

3. Oslo, Norge

4. Hamburg, Tyskland

5. Stockholm, Sverige

6. Berlin, Tyskland

7. Zürich, Schweiz

8. Barcelona, Spanien

9. Paris, Frankrike

10. Vancouver, Kanada

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden