Slå hål på jobbsökarmyterna

I januari ser många chefer över sitt liv. Du kanske känner för en nystart. Men alla svarta rubriker om kris och varsel kan avskräcka från att våga söka nytt jobb.

Dessutom får du ofta en rad myter kastade i ansiktet.
»Jobbsökande handlar mycket om att sälja sig själv, vilket många är rädda för. Man är rädd för att bli bedömd, rädd för att göra bort sig och rädd för att få nej«, säger karriärkonsulten Eva Gotthardson som i 20 år har hjälpt uppsagda chefer.
Hennes råd är att söka få jobb, men att koncentrera sig ordentligt på dem man söker.

Så här slår Eva Gotthardson hål på de vanligaste jobbsökarmyterna:

Myt 1: En fast anställning är det tryggaste alternativet.
Sanning: Det tryggaste alternativet är den plats där du bäst utvecklar och bygger på din kompetens. Om du vill prova något nytt, men inte binda upp dig, prova ett interimsuppdrag som chef. Skicka in ditt CV till ett rekryterings- eller executive search-företag.

Myt 2: Det går inte att få jobb när man är över 50.
Sanning: Det är tuffare, framför allt om du söker på annons. Men det är inte omöjligt! Du måste bara använda ditt nätverk mer. Ring personer som du har arbetat med tidigare och hör om de vet några öppningar. För dem som känner dig är inte din ålder viktigast.

Myt 3: Det går inte att byta bransch.
Sanning: Kompetens som handlar om organisation, kommunikation, personalledning eller förhandling är inte branschbunden. Om du vill in i en specifik bransch, ta kontakt med någon som jobbar i den och skaffa mer information. Då kan du lägga upp en bra strategi när du ska söka jobb.

Myt 4: Man ska inte vara för angelägen. Då verkar man desperat.
Sanning: Arbetsgivare vill ju ha personer som är motiverade. Därför kan du sällan verka för angelägen. Rädslan för att verka desperat är ett mentalt hinder. Det handlar egentligen om att du är rädd för att få ett nej. Det värsta är inte ett nej utan att gå miste om chansen.

Myt 5: Jag har inga kontakter som kan hjälpa mig.
Sanning: Många tror att den viktigaste kontakten i jobbsökandet är en hög chef som kan ’fixa’ ett jobb. Men en bra kontakt är en person som vet något. Du ska använda dina kontakter för att få information, inte för att få jobb.

Relaterade artiklar

Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
makthavare1800x1013
Ledarskap

Världens makthavare – här är deras 7 ledarstilar under corona

Coronaviruset ställer höga krav på chefer. Inte minst om de leder ett helt land. Chef reder ut hur världens makthavare har agerat i krisen så här långt.
Person som återhämtar sig i utomhuspool
Hälsa

Högpresterare: Glöm inte att återhämta dig!

Gick du ut för hårt med ditt nyårslöfte? Chefer är högpresterare, det vet Mikael Mattsson, medicine doktor i fysiologi, som föreslår ett helhetstänk där träning och återhämtning samspelar.
cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.