Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.

Motivation
Publicerad
Doftljus från designbyrån R/GA: "Room 12F.1 after a 6-hour workshop" och "Afternoon rush at the coffee bar".
Foto: R/GA

Du sjunker ner i soffan, tänder ett ljus, lutar dig bakåt och kan äntligen insupa doften du har längtat efter: luften i ett grupprum på jobbet efter en 6 timmar lång workshop. Ah!

Det är designbyrån R/GA som släppt doftljuskollektionen Eau d’Office, med sex olika dofter. Allt från ”Eftermiddagsrusning på kaffestället”, ”En varm bunt papper kvarlämnat på skrivaren” till ”Sushi-torsdag på kafé ”(som sägs kombinera doften av kryddig wasabi med lukten av ett bord som precis torkats av med rengörinssprej). Och för den riktigt modige finns alltså även ljuset som doftar ”Rum 12F.1 efter en 6 timmar lång workshop”.

Mest populär har dock ”Eftermiddagsrusning på kaffestället” blivit: en energigivande doftblandning av din 15.30-latte med en hint av råsocker från slutsålda muffins.

Foto: R/GA

Doftljusen har oväntat blivit väldigt populära, men egentligen skapade Katie Facada och Thibault Gerard, creative directors på byrån, dem först som en present till några kollegor, berättar de för Fast Company. Ljusen blev dock så efterfrågade bland resten av personalen att de fick sätta dem i produktion – och resten är, som man brukar säga, historia.

Foto: R/GA

Gerard och Facada samarbetade med Candle Studio i Ohio för att producera ljusen. Målet var att få dofterna att likna den autentiska kontorsmiljön så mycket som möjligt – något som bekymrade ljusproducenter något. ”De ville ju så klart skapa saker som luktar gott, och de var lite oroade över våra val”, berättar Gerard. ”För oss handlade det mindre om att skapa en perfekt parfym och mer om att kombinera dofter och locka fram ett specifikt minne.”

Kanske blir ett doftljus bästa sommarpresenten till medarbetarna? De finns dock bara i en begränsad upplaga, skriver R/GA på Instagram.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden