Doftljus från designbyrån R/GA:
Foto: R/GA

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.

Du sjunker ner i soffan, tänder ett ljus, lutar dig bakåt och kan äntligen insupa doften du har längtat efter: luften i ett grupprum på jobbet efter en 6 timmar lång workshop. Ah!

Det är designbyrån R/GA som släppt doftljuskollektionen Eau d’Office, med sex olika dofter. Allt från ”Eftermiddagsrusning på kaffestället”, ”En varm bunt papper kvarlämnat på skrivaren” till ”Sushi-torsdag på kafé ”(som sägs kombinera doften av kryddig wasabi med lukten av ett bord som precis torkats av med rengörinssprej). Och för den riktigt modige finns alltså även ljuset som doftar ”Rum 12F.1 efter en 6 timmar lång workshop”.

Mest populär har dock ”Eftermiddagsrusning på kaffestället” blivit: en energigivande doftblandning av din 15.30-latte med en hint av råsocker från slutsålda muffins.

Doftljusen har oväntat blivit väldigt populära, men egentligen skapade Katie Facada och Thibault Gerard, creative directors på byrån, dem först som en present till några kollegor, berättar de för Fast Company. Ljusen blev dock så efterfrågade bland resten av personalen att de fick sätta dem i produktion – och resten är, som man brukar säga, historia.

Gerard och Facada samarbetade med Candle Studio i Ohio för att producera ljusen. Målet var att få dofterna att likna den autentiska kontorsmiljön så mycket som möjligt – något som bekymrade ljusproducenter något. ”De ville ju så klart skapa saker som luktar gott, och de var lite oroade över våra val”, berättar Gerard. ”För oss handlade det mindre om att skapa en perfekt parfym och mer om att kombinera dofter och locka fram ett specifikt minne.”

Kanske blir ett doftljus bästa sommarpresenten till medarbetarna? De finns dock bara i en begränsad upplaga, skriver R/GA på Instagram.

Kaffebryggare och arg person vid skrivare

Läs också: 10 saker på kontoret du aldrig trodde att du skulle sakna

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Katarina Berg
Arbetsmiljö

Så funkar Spotifys nya "jobba där du vill"-koncept

Spotify lanserade i veckan sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen?

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?
chefnallen
Arbetsmiljö

Så blir du snäll och lönsam som chef

Forskningen talar sitt tydliga språk: Det snälla ledarskapet lönar sig. Här är fyra nycklar till hur du som chef skapar en positiv företagskultur.
klippaut
Arbetsmiljö

3 trender från veckan du vill ha koll på

Här är tre trender du som chef bör ha koll på när du gör din omvärldsbevakning.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Delicard

Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort. ”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.
galna
Arbetsmiljö

8 konstiga löneförmåner du inte hört om förut

Gymkort till medarbetarna är vanligt. Men att låta alla gå en kurs i att kasta yxa är nog betydligt mer ovanligt.