Doftljus från designbyrån R/GA:
Foto: R/GA

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.

Du sjunker ner i soffan, tänder ett ljus, lutar dig bakåt och kan äntligen insupa doften du har längtat efter: luften i ett grupprum på jobbet efter en 6 timmar lång workshop. Ah!

Det är designbyrån R/GA som släppt doftljuskollektionen Eau d’Office, med sex olika dofter. Allt från ”Eftermiddagsrusning på kaffestället”, ”En varm bunt papper kvarlämnat på skrivaren” till ”Sushi-torsdag på kafé ”(som sägs kombinera doften av kryddig wasabi med lukten av ett bord som precis torkats av med rengörinssprej). Och för den riktigt modige finns alltså även ljuset som doftar ”Rum 12F.1 efter en 6 timmar lång workshop”.

Mest populär har dock ”Eftermiddagsrusning på kaffestället” blivit: en energigivande doftblandning av din 15.30-latte med en hint av råsocker från slutsålda muffins.

Doftljusen har oväntat blivit väldigt populära, men egentligen skapade Katie Facada och Thibault Gerard, creative directors på byrån, dem först som en present till några kollegor, berättar de för Fast Company. Ljusen blev dock så efterfrågade bland resten av personalen att de fick sätta dem i produktion – och resten är, som man brukar säga, historia.

Gerard och Facada samarbetade med Candle Studio i Ohio för att producera ljusen. Målet var att få dofterna att likna den autentiska kontorsmiljön så mycket som möjligt – något som bekymrade ljusproducenter något. ”De ville ju så klart skapa saker som luktar gott, och de var lite oroade över våra val”, berättar Gerard. ”För oss handlade det mindre om att skapa en perfekt parfym och mer om att kombinera dofter och locka fram ett specifikt minne.”

Kanske blir ett doftljus bästa sommarpresenten till medarbetarna? De finns dock bara i en begränsad upplaga, skriver R/GA på Instagram.

Kaffebryggare och arg person vid skrivare

Läs också: 10 saker på kontoret du aldrig trodde att du skulle sakna

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Katarina Berg
Arbetsmiljö

Så funkar Spotifys nya "jobba där du vill"-koncept

Spotify lanserade i veckan sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen?

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?
chefnallen
Arbetsmiljö

Så blir du snäll och lönsam som chef

Forskningen talar sitt tydliga språk: Det snälla ledarskapet lönar sig. Här är fyra nycklar till hur du som chef skapar en positiv företagskultur.
klippaut
Arbetsmiljö

3 trender från veckan du vill ha koll på

Här är tre trender du som chef bör ha koll på när du gör din omvärldsbevakning.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

galna
Arbetsmiljö

8 konstiga löneförmåner du inte hört om förut

Gymkort till medarbetarna är vanligt. Men att låta alla gå en kurs i att kasta yxa är nog betydligt mer ovanligt.