Lockad att stanna kvar på jobbet under falska premisser? Du kan ha blivit brödsmulad!

Så vet du om din chef brödsmular dig

Lovar din chef runt men håller tunt? Vill du egentligen sluta på ditt jobb, men stannar kvar på grund av vaga löften om belöningar som sedan aldrig dyker upp? Se upp – du kan ha blivit brödsmulad.

Liksom ”ghosta” – att låta bli att dyka upp till ett avtalat möte (nyord i Chef augusti 2016) – så kommer ordet breadcrumba, eller brödsmula, ursprungligen från dejtingvokabulären.

Att brödsmula är helt enkelt hålla någon varm, genom små ”smulor” av uppmärksamhet, mindre belöningar eller annat. Dock utan intention att det ska resultera i något större – oavsett om det rör sig om en kärleksrelation eller befodran på jobbet.

I jobbsammanhang kan det till exempel vara att hinta om spännande projekt runt nästa knut, löneförhöjning eller andra framtida belöningar. Eller att i en rekryteringsprocess invagga kandidater i föreställningen om att de har en chans till anställning – utifall att förstahandsvalet inte skulle tacka ja.

Men det finns flera varianter av brödsmulning. Visst kan man portionera ut beröm utan någon elak baktanke, för att belöna och bekräfta medarbetare man faktiskt vill ha kvar och utveckla så småningom.

”Brödsmulning är egentligen ett modernt sätt att tala om återkommande förstärkning, ett av de mest effektiva sätten att påverka någons beteende,” säger Lynn Ware, psykolog och vd för en amerikansk ledarskapskonsultfirma, till BBC.

Så vet du om du blivit brödsmulad:

När blir du belönad på ditt jobb? Är det bara när du står inför en stor utmaning eller till och med vantrivs så pass att du är på väg att säga upp dig? Då kan det handla om att arbetsgivaren helt enkelt hellre ser att du stannar för att slippa ersätta dig än att de faktiskt vill utveckla dig som anställd.

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!

Läs också: Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

Hur kommuniceras belöningen? Föregås det av en diskussion eller förhandling? Om inte kan det vara ett tecken på att intresset för din utveckling brister.

Hur tas dina idéer emot? Blir du uppmuntrad att upptäcka nya vägar i ditt jobb eller har du precis så mycket att göra att du inte tillåts utvecklas?

En av de tydligaste varningsflaggorna är löften om befodran eller ny snajdig titel – det är bara det att det aldrig blir av.

ishtarmoter

Läs också: Ishtar Touailat: 8 tips till dig som är ny chef

Så kan du hantera brödsmulning:

Sätt dina förväntningar högt. Be om feedback, ta upp utvecklingsmöjligheter, gör en tidsplan för dina karriärsmål.

Koppla organisationens utveckling till dina förmågor och prestationer i diskussionen med din chef.

Kräv en transparent och regelbunden dialog med din arbetsgivare eller egna chef. Det som kommer fram då kan också karaktäriseras som brödsmulor, men av den ”goda” sorten.

semestervila

Läs också: 7-minutersmetoden: Så här förvaltar du semestervilan bäst

Relaterade artiklar

janne-3
Kommunikation

Janne Andersson: ”3 ledarfokus gör Sverige världsbäst”

Fokusera rätt – och få ett vinnande lag. ”Jag är helt övertygad om att de sakerna vi jobbar med i landslaget går att applicera på allt ledarskap”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

2019-2
Kommunikation

Chefsåret 2019 – månad för månad

Chefsåret 2019 är till ända. Hur var det för dig? Chefs reporter Fredrik Kullberg har valt ut 12 stora, små och märkliga ledarskapshändelser som präglat året.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
Julbord med dryck
Hälsa

En av tio undviker julbordet – kollegorna dricker för mycket

Tre av fyra svenskar tycker inte att det är viktigt med alkohol på jobbets julbord, visar en ny undersökning. Samtidigt uppger över hälften att det finns en förväntan om att de ska dricka alkohol när det sker.
pkberlin
Kommunikation

Kommunikationsmissen som fick Berlinmuren att falla

Ibland kan ett aldrig så litet felsteg få oanade konsekvenser. För 30 år sedan orsakade en papperslapp som lästes upp vid fel tillfälle Berlinmurens fall.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
Cissi Elwin
Kommunikation

Cissi Elwin: ”Varför är ledarskap så förknippat med floskler?”

Det här med att ”vi måste gasa och bromsa samtidigt” och ”tack för din idé, vi marinerar den” – vad menas egentligen med det?