En person som är uppsagd går ut från jobbet medan fyra medarbetare är kvar

Så stöttar du de som jobbar kvar efter uppsägningar

Det finns starka känslor för chefen att hantera vid uppsägningar. Inte bara hos de som tvingas sluta – utan också hos de som jobbar kvar.

Många chefer har under de senaste månaderna tvingats säga upp medarbetare. Det innebär svåra samtal, ofta med mycket känslor inblandade.

Men den känslomässigt tuffa tiden är inte över med den sista avtackningen. Då behöver chefen istället lägga fokus på de medarbetare som jobbar kvar, ofta med sorg och ibland med ilska över att deras vänner och kollegor har varit tvungna att sluta. I en artikel i Harward Business Review beskrivs det som en typ av ”survivor guilt”. För samtidigt med lättnaden över att själv ha jobbet kvar så bär många skuldkänslor gentemot de kollegor och vänner som har tvingats sluta. Varför fick jag vara kvar, men inte hon?

Oro över att själv stå på tur och över företagets framtid kan också vara jobbigt för medarbetare som är kvar efter uppsägningar.

De negativa känslorna kan bli än mer kännbara om vänner och kollegor som sagts upp inte upplevs få tillräckligt stort erkännande för den insats de har gjort för företaget

uppsagd

Läs också: Uppsägningar? Så gör du som chef

En amerikansk studie från Leadership IQ visar att 74 procent av medarbetare som är kvar efter uppsägningar menar att de har blivit mindre effektiva efter det att deras kollegor har sagts upp. 69 procent tycker att företaget de jobbar för levererar en sämre produkt/tjänst efter uppsägningarna. 87 procent uppger att de är mindre benägna att rekommendera sin arbetsgivare till andra och 61 procent upplever det som att framtiden ser dystrare ut för arbetsgivaren.

Utöver det känslomässigt svåra som chef, att genomföra uppsägningar och sedan hantera de oroliga och mindre motiverade medarbetare som jobbar kvar, så finns alltså dessutom en risk för försämrad effektivitet och att de förväntade besparingarna av uppsägningar inte blir så stora som beräknat.

7 sätt att stötta medarbetare som jobbar kvar efter uppsägningar

  • Var öppen och tydlig med orsakerna bakom uppsägningarna och vilka andra alternativ som övervägdes.
  • Berätta om det stöd som uppsagda medarbetare får.
  • Slarva inte med avtackningen av kollegor som sägs upp.
  • Var extra synlig och tillgänglig för medarbetare.
  • Var tydlig med målet framåt och klargör varför det ni gör är viktigt.
  • Uppmuntra medarbetare att kontakta kollegor som behövt sluta.
  • Hör själv av dig till de som sagts upp, för att visa att du och företaget bryr sig. Erbjud hjälp med sådant som kan behövas i jobbsökarsamanhang (referenser, kontakter, etc).
John Marnell, porträttbild

Läs också: ”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

sommarbanner
Ledarskap

Häng med Chef i sommar!

Under juli uppdateras inte chef.se lika ofta, men vi har samlat det bästa av allt inom ledarskap, karriär och utveckling för dig.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Jonna Bornemark, filosof
Ledarskap

Jonna Bornemark: ”Vi måste bli bättre på att hantera det vi inte hade väntat oss”

Filosofen Jonna Bornemark har tagit strid mot ”mäthysterin” i samhället och vill varna för en övertro på total kontroll bland chefer. ”Viktigare är att vässa en rörlighet i tänkandet”, säger hon.
Trött chef som arbetar övertid vid sitt skrivbord
Arbetsmiljö

Chefer arbetar mest övertid – utan ersättning

Chefer är den grupp på arbetsmarknaden som arbetar mest övertid utan kompensation, visar en ny rapport från SCB.
spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Illustration av kvinna som tittar i kikare på en ö med en palm och en skattkista
Ledarskap

Transformativt ledarskap – så funkar det

Omvärlden förändras i en rasande takt och det gäller för chefer och verksamheter att hänga med. En svensk fallstudie visar hur transformativt ledarskap kan bedrivas i verkligheten – med lyckat resultat.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Introverta chefer har flera fördelar som ledare
Ledarskap

7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Introverta chefer framstår ofta som mer empatiska, fokuserade och uppmärksamma på andra. Dra fördel av dina introverta drag som chef.