Skriva spontanansökan? Det finns mycket att tänka på.
Skriva spontanansökan? Det finns mycket att tänka på.

Så spontanansöker du smartast

Du behöver ingen jobbannons. En spontanansökan är ofta bästa sättet att gå vidare i karriären. Men hur spontanansöker du smartast? Karriärrådgivaren Monica Renstig ger tips.

Rekryterare, ledarskapsexperter och helt vanliga chefer framhåller ofta värdet av spontanansökningar. Utan dem, ingen lyckad karriär.

Samtidigt finns risk att spontanansökningar blir ett gigantiskt slöseri med tid, kraft och förhoppningar om du inte gör din hemläxa ordentligt innan du sätter igång.

Det säger karriärrådgivaren Monica Renstig, vars bok Planka cv nästan helt bygger på värdet av spontana jobbansökningar. Frågan du allra först bör ställa dig är: Vad vill jag egentligen?

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!

Läs också: Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

”Skicka inte spontanansökningar vitt och brett till alla, utan att ha någon aning om vad du vill jobba med eller vartåt du är på väg. Det leder ingenstans. Om du själv inte vet som är nästa steg i din karriär, tro då inte att en potentiell arbetsgivare ska veta det. Kom ihåg att det lika mycket är du själv som noga ska välja arbetsgivare, som att de väljer dig.”

”Annars låter du ju slumpen styra ditt liv. Inventera din kompetens, gå till botten med vad som gör dig lyckligast i ditt arbetsliv, ta hjälp av en karriärrådgivare om det behövs. Först när du har de här sakerna klart för dig, är du redo att börja spontansöka ett nytt arbete”, säger Monica Renstig.

Med ledning av vad du kommit fram till om dig själv, gäller det nu att noga lista ut vilka arbetsgivare som överensstämmer bäst med dina värderingar, planer och drömmar. Tjugo stycken är lagom, tycker Monica Renstig:

”Klokt är dock att inte välja de allra största och hippaste företagen, såvida du inte har någon personlig kontakt just där. Spotify, till exempel, får hundratals spontanansökningar vilket gör det nästan omöjligt att sticka ut och synas i mängden. Undvik också personalavdelningar. Ta i stället reda på namnet på den som har makten att anställa dig, vilket oftast är chefen för det område du vill och har kompetens att arbeta inom. Exempelvis vd, försäljningschef eller marknadschef”, säger hon.

garbra

Läs också: 10 tecken på att det går bättre än du tror

Det här är viktigt: skriv inte ”Ansökan” i mejlets ämnesrad. Det krävs något mer sprakande och färgstarkt för att väcka mottagarens intresse. ”Ambitiös projektledare som vill jobba hos er” låter bättre, eller hur? Flerspråkig affärsutvecklare, driftig koordinator – du fattar idén.

”Berätta mycket kortfattat i ditt mejl vad du vill, vad du kan erbjuda och hur många års erfarenhet du har inom ditt yrke. Bifoga en kort, säljande cv på max en sida. Inte som en kronologisk uppräkning av alla dina titlar och utbildningar, utan i form av en lista på relevanta kunskaper och färdigheter. Lyft också fram dina tre allra bästa prestationer hittills i arbetslivet i en lista för sig. Ta alltså inte med allt, utan välj ut de färdigheter och kompetenser som bäst matchar arbetsgivarens behov”, säger Monica Renstig och fortsätter:

”Om du skickar en sådan spontanansökan till 20 företag, så lovar jag att du kommer till intervju. Jag talar av erfarenhet, efter att som karriärrådgivare ha hjälpt mängder av människor att hitta nytt jobb på just det här sättet.”

mocka

Läs också: Karriärexperten: ”Inga svenskar kan skriva cv”

Att en bra spontanansökan gör intryck bekräftas av Helena Sjöberg som är HR-ansvarig för Microsoft Sverige.

”Även om det är några år sedan kommer jag fortfarande starkt ihåg en person som spontant kontaktade mig via LinkedIn, som för övrigt är en utmärkt plattform att interagera i. Personen beskrev på ett kort och koncist sätt hur hen satte upp delmål för sin egen utveckling och hade identifierat kvantifierbara veckomål för att hålla sig själv ansvarig och verkligen hålla koll på sin utveckling! En mycket fascinerande kombination av struktur, medvetenhet och nyfikenhet”, säger Helena Sjöberg som emellertid understryker att spontanansökningar ibland är svåra att matcha internt.

”Därför är det viktigt att man fångar företagets intresse tidigt i ansökan. Var tydlig med vilken roll du siktar in dig på, beskriv hur just du kan addera ett extra värde och lyft fram hur du tar dig an en lärande strategi för att hela tiden vara relevant”, säger hon.

papper-skrynklat

Läs också: Sex värsta cv-missarna enligt Google

Så lyckas du med spontanansökan – Monica Renstig tipsar

Ta ut riktningen – vad vill du med ditt liv och din karriär?

Välj – analysera och välj ut 20 arbetsgivare som delar dina värderingar. Glöm inte de rekryteringsföretag som är specialiserade på din bransch.

Formulera – skriv ett kortfattat och säljande mejl om vad du kan och har att erbjuda.

Exemplifiera – om du skriver att du är noggrann och analytisk, ge då också exempel på varför.

Kontakta rätt person – hör av dig direkt till den som är chef för avdelningen där du vill jobba.

resume

Läs också: 7 saker du måste rensa bort från ditt CV

btea

Läs också: 5 tecken: Då är det dags att byta jobb

chef-prenumerera-1800
Satsa på ditt ledarskap

Redo för nästa kliv?

Fyll på ditt ledarskap med nya insikter och djupare förståelse. Inspireras av modiga chefer som går före. Få en tydligare bild av din ledarstil och hitta din karriärväg framåt.

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.