chefboken4-content

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok ”The Fearless Organization” om hur chefer skapar orädda organisationer.

Vad exakt handlar ”The Fearless Organization” om?

Boken handlar om det som kallas psykologisk trygghet. Det är ett vetenskapligt utvärderat mått på hur orädd en organisation är. Begreppet har blivit välkänt först på senare år. Ett genombrott var när Google presenterade resultatet av en femårig studie om vad som gör vissa team i företaget mer framgångsrika än andra. Det visade sig att just psykologisk trygghet var den klart viktigaste framgångsfaktorn. Huvudpoängen är att en förutsättning för att lyckas som organisation i vår tid är ett klimat där inga röster förtrycks eller förlöjligas.

Varför ska chefer läsa boken?

Det är en väldigt väl underbyggd bok om vad som krävs för att skapa team där medarbetare mår och presterar bättre. Den innehåller också väldigt konkreta tips för hur man ska gå tillväga. Det är faktiskt en av de bättre och mer matnyttiga ledarskapsböcker jag läst.

Prova Chefboken: 3 nr för endast 199 kr!

Vad kan det handla om för konkreta tips?

Hela storyn hittar du som vanligt i Chefboken. Men exempelvis att det inte räcker att bara uppmuntra till öppenhet. Om medarbetarnas öppenhet bemöts med irritation, eller om inget händer efter att de påtalat fel, kommer initiativet att slå tillbaka. Även om du inte håller med och vill uttrycka det måste din första reaktion alltid vara tacksamhet över att medarbetaren delat med sig av sin åsikt.

Är författaren själv chef?

Nej, men professor på Harvard Business School och väldigt respekterad inom sitt fält, med mer än 20 års forskning om psykologisk trygghet. Hon sitter inte heller på några höga akademiska hästar, utan delar med sig av massor av goda och dåliga exempel från golvet i näringslivet.

Sammanfattad ledarskapsläsning – Chefboken är din smarta genväg!

Kan du säga något om vilka exempel det handlar om?

Till exempel en rejäl genomlysning av hur det fungerat på Nokia och hos Volkswagen. Jag ska inte ge bort för mycket men där handlade det inte om bnågra förebilder direkt.

Är det en bok bara för toppchefer och vd:ar?

Nej, det är en bok för alla chefer. Det är dessutom en bok som alla i det moderna arbetslivet kan hitta mycket klokskap i. Men de handfasta verktygen är riktade till chefer.

Vad inspirerade dig mest?

Jag tyckte att det var extremt spännande att läsa om hur Google i praktiken jobbar med psykologisk trygghet.

Ta en smart genväg till kunskap!

Vill du läsa The Fearless Organization men känner att tiden inte räcker till? Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova 3 nr för 199 kr!

Relaterade artiklar

contentartikel_1
Chefboken

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, "Digital transformation", av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken. 
Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.
cb3_content
Chefboken

Talangprogram gör folk omotiverade

Hur ska organisationer lyckas utveckla och behålla talanger? Det är en fråga som allt fler ställer sig. Många investerar i program för att attrahera, utveckla och behålla de duktigaste medarbetarna. Men de leder sällan till önskat resultat.
ledarskapsparadoxen_content_3
Chefboken

Ledarskapsparadoxen utmanar chefer att tänka nytt

Det viktigaste verktyget för en framgångsrik ledare är insikten om att ledarskap inte handlar om enkla lösningar — utan om paradoxer. I en intelligent och ofta rolig bok om ledarskap tvingar hyllade föreläsare, forskaren och författaren Alf Rehn läsaren ur de vanliga tankespåren.
content-cb12
Chefboken

Här är ledarskapet bakom klyschorna

Vad hittar man om man ger sig ut på jakt efter de beteenden som verkligen ligger bakom chefers framgång? Om man struntar i ledarskapsklichéerna, och tittar på hårda data. Det bestämde sig Elena Lytkina Botelho och Kim Rosenkoetter Powell, författare till ”The CEO Next Door”, för att göra.
contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.