powerful_content

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.

Netflix företagskultur har blivit omskriven och kopieras av många start-ups och andra. Kulturen bygger på en kombination av frihet, ansvar och total öppenhet. Patty Mc Cord var tillsammans med företagets VD den som skapade kulturen. I Powerful: Building a culture of freedom and responsibilty berättar hon hur de gjort och vad kulturen går ut på.

Bland annat har de tagit bort alla policys, utvecklingssamtal och individuella planer. Utveckling ska ske i en öppen ärlig dialog varje dag – inte en gång per år. De har också vilda debatter om allt och förutsätter att alla är brutalt ärliga. De strävar också efter att ha rätt person i teamet. Den som inte längre har rätt kompetens för uppgiften får söka sig någon annanstans. ”Behandlar folk som vuxna individer som vill komma till jobbet och göra ett fantastiskt jobb”, uppmanar hon alla.

Läs Powerful på 19 minuter! Prova Chefboken

Vem ska läsa boken?

Alla som vill ha inspiration och nya tankar om ledarskap och företagskultur. Särskilt du som gillar att ifrågasätta gamla sanningar.

Hur kan jag som chef ha hjälp av boken?

Du får många tips och tankar om motivation, teamarbete och ledarskap. Du kan också få idéer om hur du kan förändra din egen verksamhet och ta bort byråkrati och meningslös administration.

Vad inspirerade dig mest i boken?

Deras tankar om brutal ärlighet och öppna debatter är spännande. Det kan förstås vara skrämmande med en sådan kultur i början. Men på sikt tror jag det är sunt att kunna vara ärlig, tydlig och öppen på ett respektfullt sätt. Det finns allt för mycket som inte sägs rakt ut i många organisationer, men som påverkar människor och resultatet negativt, just för att det sopas under mattan.

Chefboken: 3 nr för endast 199 kr!

Vilken av tipsen skulle du vilja följa?

Jag skulle vilja ta de bort alla policys och regelverk som belastar organisationer och gör dem trögrörliga. På Netflix coachade de alla anställda på alla nivåer i att leva de grundläggande beteendena som kulturen byggde på. Det tror jag är smart. Det finns alldeles för många dokument med policys som ingen följer eller lever efter i praktiken.

Vad är mest provocerande?

Men den arbetsrätt och anställningstrygghet vi har i Sverige är delen om att låta människor sluta när företaget inte längre behöver deras kompetens inte rimlig. Jag kan förstå hennes grundtanke, men den kräver väldigt mycket av människor och samhället. Visst är det bra att alla tar eget ansvar för sin yrkesmässiga utveckling, men ett samhälle utan någon som helst anställningstrygghet blir osäkert för väldigt många.

Vem har tid att läsa en hel bok?

Vill du läsa Powerful men känner att tiden inte räcker till? Med Chefboken får du den sammanfattad till 19 minuters läsning eller lyssning! Dessutom finns över 100 redan sammanfattade titlar i det digitala biblioteket. Chefboken får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova 3 nr för 199 kr!

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder
Chefboken

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok "The Infinite Game" (Spelet utan slut).
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.